Politie zoekt getuigen van mishandeling man op Utrechtse Balijelaan Politie zoekt getuigen van mishandeling man op Utrechtse Balijelaan

Politie zoekt getuigen van mishandeling man op Utrechtse Balijelaan

Politie zoekt getuigen van mishandeling man op Utrechtse Balijelaan
De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op de Balijelaan in Utrecht. Vorige week zaterdag, 13 februari, werd een man aangevallen door een groep van vijf jonge mannen. De politie vermoedt dat de groep mogelijk meer slachtoffers heeft gemaakt.

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op de Balijelaan in Utrecht. Vorige week zaterdag, 13 februari, werd een man aangevallen door een groep van vijf jonge mannen. De politie vermoedt dat de groep mogelijk meer slachtoffers heeft gemaakt.

Het 27-jarige slachtoffer stond rond 20.10 uur op de Balijelaan toen een groepje van vijf mannen langsliep. Ze scholden de man uit, maar liepen in eerste instantie nog verder richting de Vondellaan. Niet veel later kwamen ze terug en schopten en sloegen het slachtoffer. De man viel, maar werd terwijl hij op de grond lag ook nog door de mannen getrapt.

Het slachtoffer kon uiteindelijk wel zelf de politie bellen en wist een signalement door te geven. De groep bestond uit vijf mannen van ongeveer 17 tot 22 jaar oud, met allen een lichtgetinte huidskleur. Ze droegen zwarte kleding, met een zwarte of donkerkleurige Northface-jas. Een van de mannen heeft een fors postuur, is ongeveer 1.75 meter lang en heeft zwart kort krullend haar. Op zijn wang heeft hij een flinke (brand)wond.

De politie is nog op zoek naar de daders en vraagt mensen die iets gezien hebben om contact op te nemen. Ook meldt de politie dat het groepje mannen mogelijk meer slachtoffers heeft gemaakt. De politie vraagt hen om aangifte te doen als ze dat nog niet gedaan hebben.

5 Reacties

Reageren
 1. Massegast

  Zeer beangstigend. Dit soort berichten beïnvloedt mijn gedrag in de openbare ruimte enorm. Ik probeer streetwise te zijn om geen slachtoffer te worden van dergelijke openlijke geweldpleging. En helaas zijn vooroordelen mijn gereedschap. Dus iedereen met een Northface-jas ga ik uit weg.

 2. Kadoendra

  In de jaren ’80 ben ik op straat een keer in elkaar geslagen.

  De politie heeft mij toen gemeld dat ik het opzocht, maar tijden veranderen en heden ten dage noemen ze het zinloos geweld.

 3. Bernhard

  @Massegast: Precies. Naar gelang het voorkomen en gedrag van een groep (of individu) maak ik een risico-analyse en loop/fiets ik net even wat harder, of ga ik er met een boog omheen. De keren dat ik onheus bejegend ben of agressief benaderd waren het meestal ook de ‘usual suspects’.

 4. Manou De R.

  Mooi ook die modernisering met het voortschrijden der tijd. Als slachtoffer moet je nu zélf de politie bellen. Vroeger deden omstanders dat. Dat laatste uurtje voor de Sperrzeit ingaat is het altijd rete-druk op straat maar natuurlijk heeft niemand wat gezien op dat moment.

 5. Koel Hoofd

  De corona frustraties kwamen er zeker spontaan uit?
  Beterschap voor het slachtoffer.

  @Manou de R.
  Vroeger liepen omstanders door en kon een slachtoffer alleen maar hopen dat ze de politie gingen bellen, thuis of in een telefooncel.
  Tegenwoordig gaan omstanders selfies en filmpjes maken.
  Dus ze hebben zelf misschien niets gezien, maar hun foontje wel!
  Mensen veranderen nooit, maar de technologie heeft de pakkans wel fors verhoogd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).