Politie zoekt nog twee verdachten van bedreiging buschauffeur in Utrecht en toont gezichten Politie zoekt nog twee verdachten van bedreiging buschauffeur in Utrecht en toont gezichten

Politie zoekt nog twee verdachten van bedreiging buschauffeur in Utrecht en toont gezichten

Politie zoekt nog twee verdachten van bedreiging buschauffeur in Utrecht en toont gezichten
De politie is nog op zoek naar twee verdachten die vorig jaar in Utrecht een buschauffeur hebben bedreigd en bespuugd. In totaal was de politie op zoek naar drie jongens, maar een 16-jarige verdachte heeft zich eerder deze week gemeld op het bureau.

De politie is nog op zoek naar twee verdachten die vorig jaar in Utrecht een buschauffeur hebben bedreigd en bespuugd. In totaal was de politie op zoek naar drie jongens, maar een 16-jarige verdachte heeft zich eerder deze week gemeld op het bureau.

Het incident gebeurde zaterdagavond 11 november 2023 rond 22.25 uur bij een bushalte in Kanaleneiland-Zuid. Drie jongens stapten de bus in en de chauffeur zag dat een jongen niet incheckte. Hij zei hier iets van en dit mondde uit in een bedreiging.

Eén van de jongens stak namelijk zijn hand in zijn zak en zei tegen de buschauffeur dat die ‘niet wil weten’ wat hij vast had. De chauffeur besloot hierop het drietal de bus uit te zetten en op dat moment ontstond er geduw en getrek. Een omstander schoot de buschauffeur te hulp en samen wisten zij de jongens de bus uit te werken.

Spugen

“De jongens zijn uit de bus, maar weten toch nog de buschauffeur te bespugen. En daar blijft het niet bij”, schrijft de politie. “Op het moment dat de chauffeur eindelijk de deuren heeft dicht gekregen, sloopt een van de jongens nog de buitenspiegel van de bus, waarna ze vertrekken. Wij willen graag weten wat de identiteit is van deze groep jongens die de bedreiging dan wel vernieling hebben aangericht.”

Eerder liet de politie al een foto zien waarop de drie verdachten onherkenbaar waren gemaakt. Dit werd gedaan omdat ze vermoedelijk minderjarig zijn. Als ze zich niet zouden melden zouden ze alsnog herkenbaar op het internet worden gezet. Dat is nu gedaan.

Update 2 februari: Eerder stond er bij dit artikel een foto waarop de verdachten herkenbaar in beeld waren. Doordat de identiteit van alle drie de minderjarige verdachten nu bekend is bij de politie, zijn de beelden offline gehaald. Daarom paste DUIC ook de foto bij dit artikel aan.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Hajee

  Tsja. De mannetjes van tegenwoordig. Vanacht liep er hier weer een lang ons huis te schelden over de hap vreten die had had gehaald bij de shoarma tent. “als er geen kip meer inzet steek ik die k#nker ….. (eigenaar) neer”. Alles met het accent alsof hij van een ander continent afkwam. Dappere dodo’s zonder persoonlijkheid. Iets anders kan ik er niet van maken.

 2. Scherpschutter

  Daar gaat de veelbelovende carriére van twee jonge ambitieuze nucleaire fysici. Gelukkig kunnen ze nog wel lama in een dierentuin worden.

 3. Fixie

  Vieze Lama’s

 4. Marta

  @scherpschutter: lol

 5. Anne Marie ten Berge

  Van 11 nov.2023 tot 26 jan. 2024 is een periode van 10 weken. voordat de ouders van die 16 jarige verdachte jongen hem naar de politie stuurden. Uiteindelijk gaat toch het zwarte balkje er vanaf. Nog grotere schaamte. De jongeman kon zelfs bij school gearresteerd worden.. Dat is bij hem nu voorkomen. De privacy is gered. Ach, het is allemaal een kwestie van de oer Hollandse christelijke slogan: ‘bezint eer gij begint.’ Of zoals mijn goede ouders zeiden: “Denk aleer gij doende zijt, doende denk dan nog.”
  Politie goed gedaan. Scherpschutter niet goed gedaan.

 6. Utrechtse Jantje

  Beste @ Scherpschutter, wil jij de Lama’s niet zo beledigen ‘s.v.p. hahaha…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).