Politie zoekt verdachten van bedreiging buschauffeur en vernieling bus in Kanaleneiland in Utrecht Politie zoekt verdachten van bedreiging buschauffeur en vernieling bus in Kanaleneiland in Utrecht

Politie zoekt verdachten van bedreiging buschauffeur en vernieling bus in Kanaleneiland in Utrecht

Politie zoekt verdachten van bedreiging buschauffeur en vernieling bus in Kanaleneiland in Utrecht
De politie is op zoek naar drie verdachten die in november vorig jaar een buschauffeur hebben bedreigd, bespuugd en de bus hebben vernield. Het incident gebeurde bij bushalte Kanaleneiland-Zuid in Utrecht, toen de buschauffeur de jongens aansprak omdat een van hen niet incheckte.

De politie is op zoek naar drie verdachten die in november vorig jaar een buschauffeur hebben bedreigd, bespuugd en de bus hebben vernield. Het incident gebeurde bij bushalte Kanaleneiland-Zuid in Utrecht, toen de buschauffeur de jongens aansprak omdat een van hen niet incheckte.

Het incident gebeurde op zaterdag 11 november 2023 rond 22.25 uur bij bushalte Kanaleneiland-Zuid. Drie vermoedelijk minderjarige jongens stappen bij deze halte in de bus, maar een van de drie jongeren checkt niet in. De buschauffeur zegt tegen de andere twee jongens dat hij alsnog moet inchecken.

De jongen loopt terug naar de ingang van de bus en gaat het gesprek aan met de chauffeur. Het lukt de chauffeur niet om de jongen alsnog te laten inchecken. Vervolgens loopt het uit de hand. De jongen steekt zijn hand in zijn zak en zegt tegen de chauffeur dat die ‘niet wil weten’ wat hij vast heeft. De buschauffeur kiest ervoor om alle drie de jongens uit de bus te zetten.

Bespugen

Na geduw en getrek lukt het de chauffeur met behulp van een omstander om de jongeren uit de bus te krijgen. De jongens zijn al uit de bus, maar het lukt ze om de chauffeur te bespugen. Als de chauffeur de deuren van de bus dichtdoet, sloopt een van de jongens de buitenspiegel van het voertuig.

Foto’s

De politie heeft nu foto’s van de verdachten gepubliceerd en roept mensen die ze herkennen op om zich te melden. De gezichten van de verdachten zijn nu nog onherkenbaar gemaakt omdat ze vermoedelijk minderjarig zijn, meldt de politie. Als ze zich niet melden, worden de verdachten alsnog herkenbaar getoond.

25 Reacties

Reageren
 1. Don

  Als ze minderjarig zijn en dit gedrag vertonen is het zaak dat ze zsm opgepakt en bestraft worden. Met dit soort gedrag verspeel je het recht op privacy. En als ze dit gedrag vertonen en beschermd worden door geblurde foto’s nodigt dat niet uit om ze aan te geven. Want na een taakstrafje staan ze morgen voor je deur. En gek he dat er een tekort aan bus chauffeurs is.

 2. HYPOCRISIS

  “De jongen steekt zijn hand in zijn zak en zegt tegen de chauffeur dat die ‘niet wil weten’ wat hij vast heeft.”

  Het zou zo mooi geweest zijn als dat je geldige OV pas zou zijn pik, maar helaas.

  Kansloos

 3. Ptr

  Niet blurren, gelijk goed zichtbare foto’s.

 4. Rob

  Wat denkt die buschauffeur wel niet. Deze prinsjes aanspreken op hun gedrag. Waar haalt hij het lef vandaan. Sanctie van de werkgever is op z’n plaats. Goed dat de boys geblurd worden. Misschien nog een aai over de bol van onze burgermoeder? Zo rollen we in NL. Voor een betere samenleving…

 5. de Roeptoeter

  Ergens ook zeer treurig dat je niet eens 2 euro op je bank hebt staan om de busrit te betalen. Die jongen moet lekker bij de supermarkt gaan vakkenvullen, kan die in ieder geval met de bus.

  Mbt Buschauffeur: keurig en kordaat opgetreden.
  Hopelijk worden de schoffies gepakt, al vermoed ik dat de niet betalende sloeber zowel gespuugd als de spiegel erafgetrapt heeft.

 6. Michiel

  Ik ken ze, dat zijn Klaas, Tim en Gerrit!

 7. Pee

  Ze krijgen de ruimte om zich zo te gedragen.
  Sommige jongeren maken daar gretig gebruik van.
  Mentaliteit van een tochtstrip.

 8. Kaat

  Als ouder zou je je toch rot schamen.

 9. Katja

  Mooi dat ook een passagier ze eruit werkte, hoeveel mensen hebben die moed.
  En minderjarig ? Nou en ? Met dat gedrag hoefde ik niet thuis te komen.

 10. Piet

  Wat een held die buschauffeur. Serieus, je moet sterk in je schoenen staan om drie van die staatschoffies eruit te duwen, zeker na zo’n dreigement. Petje af.

 11. Geenstijl@Utrecht

  Het verhaal spreekt voor zich,triest figuurtje dus,en maar afvragen waarom politiek rechts groeit.

 12. Nico

  Waar zijn de ouders vraag ik mij af? Ik mag toch hopen dat als ze gepakt worden de ouders ingelicht worden. Maar waar is het fout gegaan in hun jeugd want ergens heeft iemand niet opgelet en ze laten ontsporen tot dit gedrag tot nu toe. Ach zal wel weer paar uurtjes papier prikken worden en niet in hun eigen straat of buurt want dat zal wel te vernederend zijn.

 13. Blaag

  Waarom worden de verdachten eigenlijk geblurd?

  In dit geval zijn het niet slechts verdachten, maar is al bewezen dat ze de dader zijn, want dat staat zwart op wit.

  Net doen of je een pistool en zegt dat je het gaat gebruiken hebt is trouwens nog steeds een doodsbedreiging en daar staat bij mijn weten een zware straf op. Buiten de camerabeelden zijn er getuigen uit de bus die een verklaring kunnen afleggen.

  De feiten op een rij:

  *Doodsbedreiging door te doen alsof je een pistool hebt, het is voor niemand duidelijk of er wel of niet 1 in zijn jas zat, maar je moet van het ergste uitgaan. Zeker als iemand niet schroomt het wapen te gebruiken

  *Zwart rijden (zijn getuigen van)

  *Bedreiging, spugen (wanneer iemand een besemttelijke ziekte heeft is dit al mishandeling)

  *Schade toebrengen aan voertuig.

  Dit zijn dus bij elkaar opgeteld strafbare feiten + er is schade aan het voertuig> oftwel straf + vergoeding van de schade. Bij niet voldoende financiële middelen dus een werkstraf + weekje brommen opleggen + mogelijkheid op toekomstige VOG beperken.

 14. Janssen

  @ Geenstijl Utrecht

  Het is raar dat rechts groeit, want het is rechts economisch beleid geweest dat de gastarbeiders naar Nederland heeft gehaald (VNO NCW wil nog steeds massa’s arbeidsmigranten uit bijv. Oost Europa en elders halen). VVD en CDA beleid. Omdat het bedrijfsleven mensen voor het minimum loon wilde laten werken. Nederlands personeel was te mondig geworden en had eisen.

  Juist links had veel moeite met de komst van de gastarbeiders. De SP was tegen, vanwege arbeidsverdriningen. De PvdA was zeer kritisch, gelet op het veranderen van arbeidersbuurten in ghetto’s. Ken je feiten.

  Rechtse stemmers stemmen dus op de veroorzakers van de ellende. Dat is niet slim te noemen.

 15. Bert Bruislijm

  Ah, het Geert Wilders promotieteam op tour.

 16. Koel Hoofd

  @Janssen
  Je kent de feiten, toch?
  Nadat Kok, die PvdAer die de kale vakbondskeet verruilde voor de luxe bestuurskamer, 12 jaar als (vice)premier aan de macht was geweest en er echte probleemwijken waren ontstaan vanwege segregatie en de voedselbank werd opgericht, vond links Fortuyn een bedreiging omdat hij als deskundige man en paard durfde te noemen. Het is moeilijk debatteren met een stuk lood.

  @Bert Bruislijm
  De Nederlandse, overigens geheel in lijn met de Europese, ruk naar ‘rechts’ komt echt niet uit de lucht gevallen. Dat zit er al 30 jaar lang aan te komen, alleen willen die betweters in Den Haag/Brussel maar niet luisteren… In Nederland werd de discussie zelfs 20 jaar geleden met lood in de kiem gesnoerd, lastig debatteren met een stuk lood.

 17. Claire Obscur

  Beste comment hierboven: het PVV promotie-team. Los van dit zie ik net als iedereen hier de niet geblurde beelden met belangstelling tegemoet.

 18. Utrechter2

  @Janssen: correctie. Sinds de PvdA zijn ideologische veren heeft afgeschud dient zij als Paarse partij, met D66, VVD en CDA (niet paars) de belangen van het bedrijfsleven.

  Wat veel mensen stoort aan links is uw laatste zin: “Dat is niet slim te noemen.”
  Dat dedain richting laag opgeleide mensen. Daarom stemmen veel mensen VVD en geen D66 of PvdA. VVD’ers kijken naar je werkinzet, dus ook al heb je geen HBO of WO gedaan zoals veel mensen op kantoor bij de overheid, als je je omhoog hebt weten te werken door hard te werken en hard te sparen zoals boeren dan kijken veel VVD’ers niet op je neer maar hebben ze diep respect voor je, op de bekende koorballen na natuurlijk (maar de koorballen maken de VVD niet tot de voorheen grootste partij van Nederland).
  Wat je weglaat uit je verhaal (bekende debat-truc helaas) is uiteraard dat ‘echt links’ niet om economische redenen, maar om ‘sociale’ redenen graag zoveel mogelijk mensen uit ontwikkelingslanden hier wil toelaten.
  Dus links wil het zelfde als klassiek rechts maar om verschillende redenen. Maar ja als je dat zegt, kun je niet meer zeggen dat mensen dom zijn
  Vandaar dat nieuw rechts zo gegroeid is.

 19. theo parlevliet

  wat heb je aan deze beelden?

 20. Don

  @Claire wat heeft dit met PPV te maken. Als je tegen dit soort gedrag bent zit je dan automatisch in het PVV promotie team.

 21. Janssen

  @ Utrechter 2

  Hoe verzin je het?

  Bewijs maar eens dat ‘links’ mensen uit ontwikkelingslanden hier naartoe wil halen.

  Het enige dat links wil is mensen als mensen behandelen. Er is geen enkele actieve lobby van linkse politieke partijen om mensen uit andere landen naar hier te halen. Dit is een complot, in het leven geroepen vanuit een bepaalde hoek. Een hoek die uiteraard zelf de aandacht ergens anders op wil vestigen.

  VNO NCW, belangenorganisatie en lobbyclub, die heel erg veel invloed inheeft op de neoliberale politiek, is het het met name die goedkope arbeidskrachten uit het buitenland naar Nederland wil halen. 85 tot 88% van alle migranten in Nederland zijn gastarbeiders of expats, die Nederlanders uit de arbeidsmarkt concureren.

  Dat is rechtse praat en rechts handelen. Alles voor het bedrijfsleven en de rijken.

  De VVD is een politieke partij die de belangen van de 1 tot 10% rijkste Nederlanders en de belangen van het bedrijfsleven behartigt. Met name het internationaal opererend Nederlands bedrijfsleven.Alles voor de winst en concurrentiepositie. Hoe kom je er bij dat de VVD opkomt voor de belangen van hard werkende mensen? Hun politieke activeiten bedreigen juist de middenklasse en de overige klassen.

  Mensen worden namelijk ondergeschikt gemaakt aan geld en aan winst (voor enkelen).

 22. Joost

  Koel Hoofd 18/1/2024 – 22:40
  “Het is de schuld van links!” en “de kogel komt van links!” beginnen toch wel grijsgedraaide platen te worden. Het is ook nog eens bullshit. Als je politieke partijen een politieke moord wilt verwijten waar een idiote eenling schuldig aan is, dan vraag ik mij af of je bereid bent om ‘rechts’ de schuld te geven voor o.a. Utoya, aangezien Wilders letterlijk als inspiratiebron werd genoemd door Breivik.

  Het laatste échte progressieve (nog niet eens zuiver linkse) kabinet is Den Uyl geweest. Het is toch echt ruim 46 jaar geleden dat kabinet Den Uyl is gevallen. Kabinet Kok was een centrum rechts kabinet, met D66 en VVD als andere partijen. De PvdA had, net als vele andere Europese sociaaldemocratische bewegingen, op dat moment het Derde Weg socialisme omarmt, waarbij er een ruim pad was voor het neoliberalisme. In essentie een rechts ideologische manier van denken.

  De problemen waar jij naar verwijst hebben hun voedingsbodem toch al echt decennia eerder, waar de CDA onder Lubbers, geïnspireerd door Thatcher en Reagan, het markt- en rendementsdenken introduceert en de sociale voorzieningen begint uit te hollen en te liberaliseren. Beleid waar met name coalitiepartner VVD ook alle decennia aan heeft bijgedragen. Blijf vooral boos op links terwijl Nederland steeds rechtser stemt en krijgt waar ze eigenlijk tegen zijn: meer marktwerking, meer ruimte voor (agro)multinationals en een groter verschil tussen rijk en arm.

 23. Utrechter2

  @Jannssen: het enige wat ik hoef te bewijzen is dat je mijn woorden een klein beetje hebt verdraaid. Ik zei zoveel mogelijk TOELATEN, en jij maakt ervan HIER NAAR TOE WIL HALEN.

  Dat is een stroman redenering of een sropop. Jij doet alsof me weerlegt.

  Verder hoef je me niet uit te leggen dat de VVD een partij is met hele sterke banden met de werkgevers. Het gevoelige punt dat ik aanstipte is dat VVD, denk ook aan de VVD-stemmers, meer respect tonen voor lager opgeleiden dan jij en heel veel andere linkse mensen.

 24. Utrecht82

  Wat een trieste comments weer. “het is de schuld van links” “het is de schuld van rechts”. Jullie zijn allemaal stuk voor stuk een tool voor andere om te gebruiken.

  Deze jonge pareltjes met hun gedrag komt 9 van de 10 keer door waardeloze opvoeding binnen de families. Dat heeft verder niks maar dan ook niks met links of rechts te maken. Foute keuzes van hun ouders, het falen in hun ouderschap en verantwoordelijkheden te nemen als hun kinderen dreigen te ontsporen.

  Als kind heb ik vroeger heel vaak zwart gereden maar never heb ik het in mijn hoofd gehaald om ruzie te maken, fysiek geweld toe te passen of met wapens te dreigen. Bij deze jongeren zit echt een cultuur verschilletje wat zeer problematisch is.

 25. Jannes Van Den Berg

  Wel jammer dat de wat grotere jongen die als laatst de bus in kwam hierin meegenomen wordt. Wij horen niet iedereen over een kam te scheren, je ziet duidelijk dat hij netjes wou inchecken zonder enige onzin. De andere 2 jongens zijn erg brutaal. Ik weet niet wat ik hiervan moet vinden. Ik zat de comments hierboven een beetje te lezen en je hebt ook een hele hoop brutale mensen. Wat jammer zeg!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).