Politiehelikopter ontdekt hennepkwekerij in de Schepenbuurt | De Utrechtse Internet Courant Politiehelikopter ontdekt hennepkwekerij in de Schepenbuurt | De Utrechtse Internet Courant

Politiehelikopter ontdekt hennepkwekerij in de Schepenbuurt

Politiehelikopter ontdekt hennepkwekerij in de Schepenbuurt
Een politiehelikopter boven Utrecht. Archiefbeeld DUIC
De politie heeft dinsdagochtend een hennepkwekerij aan de Fregatstraat in de Schepenbuurt opgerold. Er zijn 342 hennepplanten vernietigd en er is een 44-jarige man aangehouden.

De politie heeft dinsdagochtend een hennepkwekerij aan de Fregatstraat in de Schepenbuurt opgerold. Er zijn 342 hennepplanten vernietigd en er is een 44-jarige man aangehouden.

De kwekerij werd ontdekt door een politiehelikopter. “Tijdens surveillance en ook voor en na gerichte acties van de politiehelikopter, wordt er regelmatig vanuit de lucht een hennepkwekerij gespot”, aldus de politie. Deze panden stralen opvallend veel warmte uit.

De planten waren bijna klaar om geoogst te worden, maar zijn nu vernietigd door de politie. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt en de voorziening was op een brandgevaarlijke manier aangelegd.

Twee jaar eerder werd hier ook al een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. Locoburgemeester Victor Everhardt heeft de woning per direct gesloten op grond van de Opiumwet. De politie zegt dat er sprake was van een zeer gevaarlijke situatie in het pand. De woning was onbewoond.

5 Reacties

Reageren
 1. herman

  Balen
  Dat betekent uren geluidsoverlast vanwege die heli, tijdelijk stijgende prijzen vanwege lager aanbod wiet, waardoor er meer inbraken en overvallen worden gepleegd en al vrij snel weer nieuwe locaties die actief worden.

  Per saldo heb je hier helemaal NIETS aan.

 2. Rietje

  Nou ja, Herman, da’s wat kort door de bocht.
  Brandgevaarlijke situatie en zo…
  Brand en lekkage komen nogal veel voor bij wietkwekers.
  Evenals stank en geluidsoverlast.
  Je zult er maar naast wonen.
  En ja, het probleem verschuift natuurlijk.
  Tijd voor betere regelgeving.
  Wietplantages in woningen, dat is echt geen goed idee. Echt niet.

 3. Scherp

  Hier maakt de politie duidelijk wel eerder gelogen te hebben.

  Op vragen over toenemende geluidsoverlast door de politiehelikopter en op de vraag of de inzet van de heli wel altijd nodig is, werd er door de politie geantwoord dat de heli in specifieke noodgevallen of noodzakelijke achtervolgingen ingezet wordt. Nu blijkt men er gewoon mee te surveilleren en daar is de heli niet voor bedoeld en wordt de toestemming ook niet voor verleend.

  Deze kwekerij was ook te ontdekken door met auto’s met warmtecamera’s te surveilleren. Auto’s veroorzaken minder hinder.

 4. Karel

  Lekkere redenering Herman: stijgende prijzen betekenen meer overvallen en inbraken. Fijn volk, die relaxte blowers. Daar is weinig ‘soft’ aan. Misschien een idee om het gedoogbeleid eens te herzien?

 5. Bernard

  @ Scherp

  Klopt helemaal. Zie het nieuwsitem van vandaag op Omroep West, waar het ANP ook over berichtte. De helikopterpiloten klagen er zelf (!!) over dat ze te pas en onpas, voor allerlei wissewasjes, ingezet worden. Hobbycopter, het vliegende speeltje van onze Hermandad.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).