Politiehond grijpt voortvluchtige verdachte | De Utrechtse Internet Courant Politiehond grijpt voortvluchtige verdachte | De Utrechtse Internet Courant

Politiehond grijpt voortvluchtige verdachte

Politiehond grijpt voortvluchtige verdachte
Bron: Instagramaccount Politie Utrecht Leidsche Rijn
Een voortvluchtige verdachte is in de nacht van vrijdag op zaterdag door een politiehond in zijn been gebeten. De man reed even daarvoor in een gestolen auto en had inbrekersgereedschap bij zich.

Een voortvluchtige verdachte is in de nacht van vrijdag op zaterdag door een politiehond in zijn been gebeten. De man reed even daarvoor in een gestolen auto en had inbrekersgereedschap bij zich.

Het viel agenten op dat de bestuurder op de Pablo Picassostraat in Leidsche Rijn weg wilde rijden toen hij de politieauto zag. Het voertuig kreeg een stopteken. De automobilist stopte, maar toen één agent was uitgestapt ging hij er met hoge snelheid vandoor.

Na een korte achtervolging reed hij zich klem op de Crouweldijk. Daarna ging de verdachte er te voet vandoor en verdween uit het zicht. De agenten kwamen er al snel achter dat zowel het voertuig als de kentekenplaten waren gestolen.

Hond

Met behulp van een politiehond werd de voortvluchtige verdachte alsnog aangehouden. Op de Stuystraat werd hij door het dier in zijn been gebeten.

In de auto van de verdachte werd ook gereedschap gevonden dat wordt gebruikt bij inbraken. De recherche onderzoekt de zaak.

3 Reacties

Reageren
 1. Blafblaf

  Lassie was weer in vorm

 2. Hadjememaar

  Lassie is goedkoper dan de helicopter! Well done.

 3. Kadoendra

  Voordat de A27 door Amelisweerd liep trainde politie mensen hun honden in het begin van het bos.
  Dat was altijd wel mooi om te zien want dan rende een persoon in een dik beschermend pak hard weg waaraan dan op een later moment een politiehond zich in vast beet.
  Een aantal jaren geleden heb ik op Schiphol een hond gezien die opdracht had gekregen een rugzak op explosieven te onderzoeken.
  De hond aan een lange riem die met zijn reukorgaan druk bezig was om die rugzak te onderzoeken en zijn baasje op een veilige afstand alles bekijken.
  Het is mooi om zulke goed opgeleiden honden hun kunstjes te zien doen, het zijn dan net honden die de honden-universiteit hebben gevolgd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).