Utrechter Faris K. moet 7 maanden cel in na lekken informatie | De Utrechtse Internet Courant Utrechter Faris K. moet 7 maanden cel in na lekken informatie | De Utrechtse Internet Courant

Utrechter Faris K. moet 7 maanden cel in na lekken informatie

Utrechter Faris K. moet 7 maanden cel in na lekken informatie
De Utrechtse Faris K. moet 7 maanden de cel in. De 37-jarige oud-politieagent was beveiliger van onder meer Geert Wilders en heeft zijn ambtsgeheim geschonden.

De Utrechtse Faris K. moet 7 maanden de cel in. De 37-jarige oud-politieagent was beveiliger van onder meer Geert Wilders en heeft zijn ambtsgeheim geschonden.

K. heeft vertrouwelijke en operationele informatie gelekt en zijn ambtsgeheim geschonden. Naast de celstraf mag hij ook geen publiek ambt uitoefenen de komende 5 jaar. De Utrechter was beveiliger van Geert Wilders en zei zelf dat hij vooral heeft opgeschept tegen vriendinnen. Hij zou onder meer de geheime woonplaats van Geert Wilders hebben verklapt en hebben verteld over een bezoek van de dochter van Barack Obama.

Wilders staakte zijn campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen nadat K. werd aangehouden voor het schenden van het ambtsgeheim.

Geheim

Hij werkte bijna 4 jaar bij de Landelijke Eenheid Politie als medewerker van het IRIS-team van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging. Dit team houdt zich bezig met informatievergaring en observatie van personen die moeten worden beveiligd. Alle informatie rond die personen is geheim en mag onder geen enkele voorwaarde worden gedeeld met personen buiten het team.

In 2016 deelde hij een half jaar lang toch vertrouwelijke informatie met 3 verschillende personen die niet bij het team of de politie werkten. Daarnaast vroeg hij 3 jaar lang gegevens op uit het politiesysteem voor eigen gebruik en is hij daarnaast ook al eerder veroordeeld voor schending van het ambtsgeheim en heeft een voorwaardelijk strafontslag gehad. ​Vanwege de ernst van het lekken van de informatie krijgt K. een hogere gevangenisstraf dan geëist.

Gekoppelde berichten

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).