Politienieuws: Auto over de kop in de sloot en meerdere straatroven in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Politienieuws: Auto over de kop in de sloot en meerdere straatroven in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Politienieuws: Auto over de kop in de sloot en meerdere straatroven in Utrecht

Politienieuws: Auto over de kop in de sloot en meerdere straatroven in Utrecht

Een bestelwagen en een personenauto zijn op de Gageldijk tegen elkaar gebotst. Bij de frontale botsing op zaterdagmorgen 15 februari, raakten beide bestuurders en twee inzittende kinderen lichtgewond. Een van de auto’s belandde ondersteboven in de sloot.

De aanrijding gebeurde die morgen om 11.50 uur. De 41-jarige man (woonplaats onbekend) die de bestelauto bestuurde, sloeg op de Gageldijk linksaf naar een inrit. Hij verleende daarbij de hem tegemoetkomende 35-jarige bestuurder uit Maarssen geen voorrang.

Door de klap belandde de bestelwagen ondersteboven in de sloot langs de weg. De auto’s raakten door de klap flink beschadigd. De bestuurder van de personenauto en zijn dochtertje van 4 jaar en zoontje van 3 jaar raakten door de klap lichtgewond. Een ambulance bracht hen naar het ziekenhuis.

De man die de bestelauto bestuurde lag toen de politie arriveerde in het weiland. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt proces-verbaal op.

Meerdere straatroven, twee verdachten opgepakt

Meerdere mensen waren zondag slachtoffer van verschillende straatroven. Op zowel de Amsterdamsestraatweg, de Wittevrouwenstraat, het Furkaplateau en de Lamerislaan vonden berovingen plaats. Op de Amsterdamsestraatweg zijn twee verdachten aangehouden.

Twee van de vier straatroven vonden ‘s ochtends plaats. Rond 8.00 uur kwam een melding binnen van een straatroof op een 21-jarige man uit Schoonhoven op de Amsterdamsestraatweg. Met hulp van een oplettende burger kon de politie twee verdachten aanhouden. Het gaat om een 31-jarige man uit Heerlen en een 42-jarige man waarvan de woonplaats niet bekend is. De 31-jarige verdachte uit Heerlen was in het bezig van spullen die waren verkregen uit een eerdere diefstal, en materialen die vermoedelijk worden gebruikt voor autokraak.

Wittevrouwenstraat
Anderhalf uur na de melding van de straatroof aan de Amsterdamsestraatweg, werd er een melding gedaan van een straatroof op de Wittevrouwenstraat. Rond 07:45 uur was een 38-jarige man uit Vleuten door twee mannen beroofd van zijn mobiele telefoon. Hierbij werd hij bedreigd met een steekwapen. De twee daders vluchtten vervolgens weg richting de Neude. Volgens het slachtoffer ging het om twee mannen tussen de 25 en 35 jaar oud met een getinte huidskleur. Een van hen had een rasta kapsel en droeg een leren jas. De ander had kort donker haar en een donkerkleurige jas. De politie roep getuigen op zich te melden.

Furkaplateau
Die avond vonden er nog twee straatroven plaats in Utrecht. Rond 17.45 uur werd op het Furkaplateau een 15-jarige jongen uit Utrecht beroofd van zijn mobiele telefoon. Het slachtoffer werd door twee jongens met een licht getinte huidskleur gevraagd naar de tijd, waarna zij zijn telefoon uit zijn hand trokken. Volgens getuigen ging het om een jongen van ongeveer 15 jaar oud, met een zilverkleurige glimmende jas en licht blauwe sportschoenen. De andere jongen was ongeveer 20 jaar oud, met een donkerkleurige jas en paars met rode gympen.

Lamerislaan
Om 19.00 uur werd er melding gedaan over een poging tot straatroof op de Lamerislaan. Hierbij werd een 45-jarige vrouw uit Utrecht onder bedreiging met een steekwapen gevraagd haar portemonnee af te staan. Dit gebeurde ter hoogte van De Gaard. De vrouw wist te ontkomen, er werd niks weggenomen. Volgens de vrouw was de dader een blanke man, ongeveer 1.90 meter met donkerblond krullend haar en een groene jas (parka model).

De politie roept getuigen op zich te melden.

Getuigenoproep woninginbraak

Bij een woning aan de Burgemeester van Tuyllkade werd zaterdagavond 15 februari ingebroken. De politie zoekt de daders en roept getuigen op zich te melden.

De inbraak vond die avond plaats rond 21.40 uur. De bewoner was niet thuis. De daders kwamen via de achterzijde de woning binnen en verlieten die even later weer met een computer en een klein geldbedrag. Een getuige zag twee verdachte mannen vertrekken en belde de politie. De getuige omschreef een van de inbrekers als volgt:

  • blanke man
  • lengte tussen de 1,75 meter en 1,80 meter
  • leeftijd tussen de 40 en 50 jaar
  • mager postuur
  • ingevallen gezicht
  • donker gekleed
  • droeg een oranje Unox muts

Heeft u de mannen die avond rond 21.40 uur op of in de omgeving van de Burgemeester van Tuyllkade gezien? Weet u misschien wie zij zijn? Neem dan contact op met de politie Utrecht-Noord via 0900-8844. Of bel gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Twee personen gearresteerd wegens poging inbraak

De politie arresteerde zaterdagavond 15 februari twee mannen op verdenking van poging tot inbraak bij een woning aan de Abeelstraat.

De politie kreeg die avond rond 20.15 uur de melding, dat er werd ingebroken bij een huis in de Abeelstraat. Agenten gingen er direct op af. Ze zagen in de buurt twee mannen wegvluchten op de fiets. Na een korte achtervolging konden de agenten de mannen arresteren.

Het ging om een 24-jarige en een 25-jarige Utrechter. Een van hen had inbrekersgereedschap bij zich. De agenten namen de twee mee naar het politiebureau voor verhoor. Daar sloten ze hen in. De politie stelt een onderzoek in.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).