Politienieuws: Autodiefstal, beroving en roekeloos rijgedrag op zondag | De Utrechtse Internet Courant Politienieuws: Autodiefstal, beroving en roekeloos rijgedrag op zondag | De Utrechtse Internet Courant

Politienieuws: Autodiefstal, beroving en roekeloos rijgedrag op zondag

Politienieuws: Autodiefstal, beroving en roekeloos rijgedrag op zondag
Jongens op heterdaad betrapt voor autodiefstal

Jongens op heterdaad betrapt voor autodiefstal

Twee jongens (14 en 15 jaar) uit Utrecht zijn op heterdaad betrapt bij diefstal uit een auto op zondagmiddag. Een 74-jarige inwoonster van Oudenbosch parkeerde om 13:30 uur haar auto op de Detmoldstraat, nabij de kruising met het Ridderplantsoen. Een getuige zag even later de jongens de ruit ingooien.

De verdachten liepen vervolgens in de richting van de Rijnhuizenlaan. Op basis van een nauwkeurig signalement zagen agenten de jongens rennend op de Schonauwensingel. Het tweetal werd ingesloten en zijn inmiddels op vrije voeten.

Zondagavond beroving van 23-jarige vrouw

Op zondagavond 8 februari hebben twee jongens geprobeerd een vrouw te beroven. De politie zoekt getuigen. Rond 18.55 uur fietste het 23-jarige slachtoffer door een fietstunnel bij de Nieuwe Pijlsweerdstraat. Plotseling werd de vrouw beetgepakt door twee jongens die haar vervolgens van de fiets trokken.

De verdachten probeerden haar tas te stelen, maar de vrouw begon te schreeuwen, waardoor een getuige te hulp schoot. De jongens zijn weggerend in de richting van de Hoveniersstraat.

Roekeloos rijgedrag

De politie heeft in de nacht van zondag 8 februari op 9 februari een 21-jarige Utrechter aangehouden voor roekeloos rijgedrag. De man had tevens geen geldig rijbewijs.

Rond middernacht zagen politieagenten op de Graadt van Roggenweg in een opvallend politievoertuig een bestuurder van een motorscooter die er met hoge snelheid vandoor ging. Om de man te controleren, zetten de politieagenten de achtervolging in. Tijdens het harde rijden pleegde de bestuurder meerdere verkeersovertredingen.

Tijdens de rit kwam de bestuurder van de motorscooter ten val en kon de man aangehouden worden. De 21-jarige man heeft aan de val geen verwondingen overgehouden.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).