Politienieuws: helikopter en honden nodig voor aanhouding na bedrijfsinbraak | De Utrechtse Internet Courant Politienieuws: helikopter en honden nodig voor aanhouding na bedrijfsinbraak | De Utrechtse Internet Courant

Politienieuws: helikopter en honden nodig voor aanhouding na bedrijfsinbraak

Politienieuws: helikopter en honden nodig voor aanhouding na bedrijfsinbraak

Naar aanleiding van een poging bedrijfsinbraak op de Zonnebaan werden donderdagavond 27 december twee verdachten aangehouden. De twee, een 26- en een 41-jarige man uit Amersfoort, werden met hulp van getuigen en inzet van een politiehelikopter na een zoektocht ingerekend.

Rond 23.00 uur gingen agenten ter plaatse na een inbraakmelding. In de tussentijd kwamen er meerdere meldingen van automobilisten binnen die op de autosnelweg A2 personen de snelweg over zagen steken. Een politiehelikopter spotte de eerste verdachte die zich ter hoogte van de oprit Haarijnse Rading onder een vangrail had verscholen. De tweede verdachte werd door een hondengeleider aangetroffen in een rioolbuis. De politiehond sloeg daar aan, waarna de man zich overgaf. Beide verdachten werden doorweekt overgebracht naar het politiebureau.

Drie inbrekers op heterdaad aangehouden

Een oplettende getuige meldde dat er donderdag 27 december ingebroken werd in een woning aan de Rubicondreef. Drie verdachten werden aangehouden.

Rond 17.55 uur kwam de melding dat er ingebroken werd in een woning. Een van de verdachten zou weggereden zijn in een auto. Deze kon op de Rhodosdreef worden gestopt en de inzittende, een 36-jarige man uit Amersfoort, werd aangehouden.

Bij de woning werd een tweede verdachte aangetroffen, een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. In de woning bleek nog een derde verdachte aanwezig. Met behulp van een politiehond kwam ook hij, een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, naar buiten. Bij een van de verdachten werden de gestolen goederen aangetroffen. De mannen zitten vast.

Vrouw onder bedreiging bestolen van telefoon en geld

Donderdagavond 27 december werd een vrouw door twee mannen bedreigd met een steekwapen. Ze moest haar telefoon en geld afgeven. De politie zoekt getuigen.

Een 21-jarige vrouw uit Utrecht werd rond 20.40 uur op de Winterboeidreef door twee mannen bedreigd met een steekwapen. Zij moest haar geld en telefoon afstaan. Een van de verdachten fietste vervolgens weg richting het winkelcentrum Overvecht. De vrouw raakte niet gewond.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).