Politienieuws: hennepkwekerij ontdekt door brand, straatroof op Kanaalstraat en diefstal door babbeltruc | De Utrechtse Internet Courant Politienieuws: hennepkwekerij ontdekt door brand, straatroof op Kanaalstraat en diefstal door babbeltruc | De Utrechtse Internet Courant

Politienieuws: hennepkwekerij ontdekt door brand, straatroof op Kanaalstraat en diefstal door babbeltruc

Politienieuws: hennepkwekerij ontdekt door brand, straatroof op Kanaalstraat en diefstal door babbeltruc

Foto: @heuswaar
Foto: @heuswaar

Een brand bij industrieterrein Oudenrijn in De Meern gisteravond, zorgde ervoor dat de politie een hennepkwekerij ontdekte in een aangrenzend pand.

Rond 19:00 uur werd er melding gedaan van een brand bij een bedrijfspand aan het Veldzigt. Ter plaatste bleek het om een pand met meerdere bedrijven te gaan.

Om te voorkomen dat de brand over zou slaan naar omliggende panden, werd de deur van een aangrenzend pand opengebroken. Dit bleek een in werking zijnde hennepkwekerij te zijn.

De 456 hennepplanten en de complete apparatuur zijn in beslag genomen. De 48-jarige huurder is aangehouden.

Het is nog onduidelijk of de brand is ontstaan in de kwekerij. De politie zal hier verder onderzoek naar verrichten.

Man beroofd van duur horloge

Een 59-jarige man uit Zeist is maandagmiddag door een groep jongens in een winkel van zijn horloge beroofd.

De man liep met zijn vrouw over de Kanaalstraat. Toen het stel de straat overstak om een winkel in te gaan, werd de vrouw uitgescholden door een paar jongens. Toen ze hier een opmerking over maakte werd het echtpaar in een winkel aangevallen door een groep van zes jongens.

Tijdens de worsteling werd het horloge van het slachtoffer van zijn pols gerukt. Na de beroving renden de verdachten hard weg.

Zowel de politie als het slachtoffer denkt dat het hier om een vooropgezet plan gaat en is nog op zoek naar getuigen.

Diefstal door babbeltruc

Een echtpaar aan de Lunenborchdreef is gisteren bestolen door middel van een babbeltruc.

Een man had bij het stel aangebeld en zich voorgedaan als een nieuwe buurtbewoner. Hij wilde zich even netjes voorstellen, zo zei hij. De bewoners lieten de man binnen en boden hem een kopje koffie aan

Ondanks de gastvrijheid had de vrouw des huizes toch geen goed gevoel overgehouden aan het bezoek van de ‘overbuurman’. Toen de man na enige tijd weer vertrok nam ze poolshoogte en haar voorgevoel bleek juist. Haar portemonnee was weg. Ook bleek dat de woning op de eerste verdieping doorzocht was.

Het vermoeden bestaat dat de man, bij het naar binnen gaan, bewust de deur heeft opengelaten en een tweede verdachte de diefstal heeft gepleegd. De politie is nog op zoek naar getuigen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).