Politienieuws: Man doet meerdere berovingen in binnenstad | De Utrechtse Internet Courant Politienieuws: Man doet meerdere berovingen in binnenstad | De Utrechtse Internet Courant

Politienieuws: Man doet meerdere berovingen in binnenstad

Politienieuws: Man doet meerdere berovingen in binnenstad
Er hebben afgelopen woensdagavond vier (pogingen tot) berovingen plaatsgevonden in de Utrechtse binnenstad. De politie denk dat het in alle gevallen om dezelfde man gaat. 

Er hebben afgelopen woensdagavond vier (pogingen tot) berovingen plaatsgevonden in de Utrechtse binnenstad. De politie denk dat het in alle gevallen om dezelfde man gaat. 

De eerste beroving vond plaats rond 21.10 uur op de Lange Jansstraat. Een vrouw uit Zeist liep richting het Janskerkhof, toen plotseling haar weg werd geblokkeerd door een man op een fiets. Ze wilde om hem heen lopen, waarna hij haar bedreigde en geld wilde. De vrouw wist de weg over te steken.

Op de Domstraat liep rond 21.15 uur een 28-jarige Utrechter in de richting van het Domplein. Op de hoek kwam een man hem tegemoet lopen. De verdachte blokkeerde de weg van de Utrechter, bedreigde hem met een steekwapen en wilde geld. De Utrechter wist weg te rennen.

De derde beroving vond plaats rond 21.20 uur op de Nieuwegracht. Een 29-jarige man uit Utrecht liep samen met zijn vrouw over de Nieuwegracht. Ze moesten uitwijken voor een auto en zagen een fietser op hen afkomen. Hij stopte ter hoogte van het echtpaar en liet een steekwapen zien. Hij wilde geld waarop de Utrechter hieraan voldeed. De verdachte fietste vervolgens weg in de richting van de Schalwijkstraat.

Een 56-jarige man uit Utrecht was het vierde slachtoffer in korte tijd. Hij liep rond 21.30 uur over de Maliesingel toen er ineens een man voor hem stond die geld wilde. De aangever wist de straat over te steken en zag dat de verdachte een steekwapen had. De Utrechter rende weg en zag dat de verdachte een fiets pakte en de Tolsteegsingel op fietste.

Onderzoek

De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. De man is tussen de 40 en 60 jaar oud, heeft een blanke huidskleur, is tussen de 1.75 en 1.80 meter lang met een normaal tot gezet postuur. Hij heeft donkere ogen en licht, mogelijk grijs ,haar. Hij droeg een blauwe jas tot op de heup en reed op een donkere fiets.

1 Reactie

Reageren
  1. Bob Lion

    Altijd die kansbejaarden, ik zeg paspoort afpakken en terugsturen naar hun eigen tehuis!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).