Politienieuws: sneeuwspoor verraadt inbrekers CoffeeCompany | De Utrechtse Internet Courant Politienieuws: sneeuwspoor verraadt inbrekers CoffeeCompany | De Utrechtse Internet Courant

Politienieuws: sneeuwspoor verraadt inbrekers CoffeeCompany

Politienieuws: sneeuwspoor verraadt inbrekers CoffeeCompany

In de nacht van zondag 20 op maandag 21 januari zijn twee inbrekers aangehouden na het plegen van een inbraak op de Nachtegaalstraat.

Rond 03.00 uur belde een getuige die zag dat twee mannen bezig waren om een deur open te breken van de CoffeeCompany. Politieagenten, die snel ter plaatse waren, hoorden glasgerinkel en zagen op dat moment twee personen wegvluchten via het dak. Na een zoekactie aan de achterzijde van het pand troffen de agenten een loopspoor aan in de sneeuw.

Het spoor leidde hen naar een tuinschuurtje waar de verdachten zich probeerden te verschuilen. De twee mannen, een 24- en een 32-jarige man beide afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In het pand waar was ingebroken werden inbrekerswerktuigen gevonden en in beslag genomen. Recherche Utrecht heeft de zaak in behandeling.

Dronken dief steelt auto

Zondagmiddag 20 janauri rond 16.00 uur is een 38-jarige man uit Den Dolder aangehouden voor het stelen van een auto.

Die middag werd een auto gestolen die geparkeerd stond bij een supermarkt op het Smaragdplein. Op de bewakingsbeelden van de supermarkt was te zien dat de autodief een klein hondje bij zich had. Op de Eemstraat werd de auto die middag weer teruggevonden.

Het kleine hondje werd ook herkend, hij stond te blaffen bij een woning aan de Waalstraat. Even later kwam de man, die agenten herkenden van de bewakingsbeelden, de straat inlopen. Hij werd direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De gestolen auto werd in beslag genomen en zal worden teruggegeven aan de eigenaar.

De verdachte moest op het politiebureau nog een blaastest doen, omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol in de gestolen auto had gereden. Op het politiebureau bij het afnemen van de blaastest bleek dat hij 855 ug/l, bijna 4 keer de maximale toegestane hoeveelheid van 220 ug/l, aan alcohol had genuttigd. Ook was hij niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).