Politienieuws: uitgebreid onderzoek in woning Plesmanlaan leidt tot grote vangst gestolen goederen | De Utrechtse Internet Courant Politienieuws: uitgebreid onderzoek in woning Plesmanlaan leidt tot grote vangst gestolen goederen | De Utrechtse Internet Courant

Politienieuws: uitgebreid onderzoek in woning Plesmanlaan leidt tot grote vangst gestolen goederen

Politienieuws: uitgebreid onderzoek in woning Plesmanlaan leidt tot grote vangst gestolen goederen

Op woensdag 23 juli troffen agenten na onderzoek bij een woning aan de Plesmanlaan verschillende gestolen goederen. Ook werd er een explosief aangestroffen.

Tijdens een surveillance troffen agenten op de Van der Pekstraat een aanhanger aan. Omdat er de laatste tijd sprake was van regelmatige diefstal van aanhangers, begonnen de agenten een onderzoek. Na controle bleek dat de aanhanger inderdaad van diefstal afkomstig was.

Naar aanleiding van verder onderzoek in de directe omgeving van de aanhanger bleek dat er in één van de tuinen aan de naastgelegen Plesmanlaan ook een scooter stond. Deze bleek gestolen te zijn. Ook de scooter werd onderzocht. In de buddyseat werd inbrekerswerktuig en een slagvoorwerp aangetroffen.

Explosief

De bewoner van de bijbehorende woning werd door de agenten aangesproken en hij verleende zijn medewerking aan het verdere onderzoek in en rond de woning. In een berging van de woning werden verschillende goederen, vermoedelijk afkomstig van diefstal, en twee vuurwapens gevonden. Daarnaast troffen de agenten een explosief aan, waarna de EOD ter plaatse kwam. Deze heeft het explosief onschadelijk gemaakt.

De bewoner van de woning, een 33-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden en is meegenomen voor verhoor. Zijn betrokkenheid bij deze zaak en waar de gevonden goederen van afkomstig zijn wordt onderzocht door de politie.

 

Man aangehouden voor meerdere woninginbraken

Dinsdag 22 juli heeft het Woninginbrakenteam van het district Gooi en Vechtstreek een 25-jarige verdachte aangehouden. De man, van wie geen vaste woon- of verblijfplaats bekend is, werd aangehouden in Utrecht. Hij wordt verdacht van meerdere inbraken en diefstallen en van internetfraude.

Via forensisch onderzoek kon de recherche de verdachte achterhalen. Hij wordt onder meer verdacht van een diefstal uit een auto in Utrecht. Verder wordt hij verdacht van woninginbraken in Naarden, Bussen, Hilversum, Veenendaal, Amersfoort en Den Helder.

Marktplaats

Daarnaast wordt hij verdacht van het te koop aanbieden van spullen via Marktplaats. Hij ontvang het geld maar leverde de spullen vervolgens niet. Hiervan zijn vier aangiften bekend. Ook wordt hij verdacht van diefstal van geld in Bussum. Het onderzoek naar de verdachte, en of hij mogelijk betrokken is bij meerdere zaken, wordt voortgezet. Vrijdag 25 juli wordt hij voorgeleidt bij de rechter-commissaris.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).