Politienieuws: Verdachte auto-inbraak aangehouden en politie in gesprek met bewoners Hoograven | De Utrechtse Internet Courant Politienieuws: Verdachte auto-inbraak aangehouden en politie in gesprek met bewoners Hoograven | De Utrechtse Internet Courant

Politienieuws: Verdachte auto-inbraak aangehouden en politie in gesprek met bewoners Hoograven

Politienieuws: Verdachte auto-inbraak aangehouden en politie in gesprek met bewoners Hoograven

Dinsdag 14 januari heeft de politie een man aangehouden die verdacht wordt van het plegen van een auto-inbraak.

Rond 3:30 uur kreeg de politie melding van een verdachte situatie op de Brandenburchdreef. Twee mannen zouden zich daar verdacht ophouden. Ter plaatse konden agenten één verdachte aanhouden. Bij de fouillering werd een tas met gereedschap en een autoradio aangetroffen. Hierop werd de 26-jarige man uit Utrecht aangehouden en meegenomen naar het bureau. De goederen die de verdachte in zijn bezit had, bleken afkomstig te zijn uit een auto op de Wezerdreef.

Politie gaat in gesprek met bewoners Hoograven

Naar aanleiding van de reeks autobranden die sinds de jaarwisseling in Hoograven hebben plaatsgevonden, organiseert de gemeente samen met de politie dinsdagavond een bijeenkomst voor de bewoners die graag willen praten over de gebeurtenissen in hun wijk.

Sinds Oud en Nieuw zijn er al acht auto’s in vlammen op gegaan. Er lopen extra agenten in de buurt en buurtbewoner Martijn Traas startte de “Hoograven Alert”, een whatsapp groep waar mensen elkaar kunnen tippen en op de hoogte kunnen houden.

Tijdens de bewonersavond kunnen mensen vragen stellen en worden buurtbewoners uitgenodigd om zich bij de WhatsApp-groep aan te sluiten. Inmiddels zijn bijna 100 mensen lid. Traas: “Via Whatsapp leer je meteen – op afstand – meer buurtbewoners kennen en kun je elkaars zorgen delen. Ik voel me er nu al beter door.”

Om 19.30 uur kunnen bewoners terecht in het gebouw van wijkbureau Zuid.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).