Politienieuws: vierde autobrand in Hoograven | De Utrechtse Internet Courant Politienieuws: vierde autobrand in Hoograven | De Utrechtse Internet Courant

Politienieuws: vierde autobrand in Hoograven

Politienieuws: vierde autobrand in Hoograven

Aan de Oudegeinlaan is in de nacht van zondag 13 op maandag 14 juli een geparkeerde auto vermoedelijk in brand gestoken. De brand was al gedoofd voordat de brand door de melder werd opgemerkt. Het is alweer de vierde brand in Hoograven in de afgelopen weken.

Maandag rond 11.45 uur kreeg de politie een melding van een uitgebrande auto. Agenten gingen er heen en stelden een onderzoek in. De vermoedelijke oorzaak is brandstichting.

Extra toezicht

De politie stelde een buurtonderzoek in en voert technisch onderzoek uit. De zaak wordt nader onderzocht. Getuigen die iets hebben gezien of meer weten over deze brand, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht stad via 0900 – 88 44.

De politie houdt extra toezicht in de wijk en roept bewoners op om via 112 situaties te melden waarbij persoon of personen zich verdacht ophouden rondom geparkeerde auto’s.

 

Tweede verdachte in onderzoek straatroof aangehouden

De politie heeft in het onderzoek naar de beroving van een 14-jarige Utrechter eerder dit jaar een tweede aanhouding verricht. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Utrecht die dinsdag 15 juli in zijn woning werd aangehouden.

De 15-jarige Utrechter werd na zijn voorgeleiding bij de hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. De gisteren aangehouden 18-jarige Nieuwegeiner is eveneens in verzekering gesteld. De straatroof, waarvan het tweetal wordt verdacht, gebeurde op dinsdag 28 januari op de Harmonielaan in Nieuwegein. Na uitgebreid onderzoek kwam het onderzoeksteam het tweetal op het spoor.

1 Reactie

Reageren
 1. Frederik

  Even wat commentaar uit de losse pols.
  – Het betreft een ‘geparkeerde’ auto. Het is belangrijk te weten dat het dus geen rijdende auto betrof.
  – De politie denkt dat het ‘vermoedelijk’ om brandstichting gaat. De auto is dus niet uit zichzelf in brand gevlogen mag ik concluderen.
  – De politie houdt ‘extra toezicht’. O, ‘extra’? Waarom is dit dan auto nr. 4 in de fik? Iedereen weet dat dat zg. ‘extra toezicht’ betekent dat ze soms een rondje meer rijden in de wijk. Verder zie ik onze dienders nooit nergens (ook niet elders). Wat doen die petten eigenlijk?
  Misschien kan de hoofdcommissaris dat eens toelichten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).