Politienieuws: Vrouw op klaarlichte dag aangerand op Lange Viestraat; getuigen gezocht | De Utrechtse Internet Courant Politienieuws: Vrouw op klaarlichte dag aangerand op Lange Viestraat; getuigen gezocht | De Utrechtse Internet Courant

Politienieuws: Vrouw op klaarlichte dag aangerand op Lange Viestraat; getuigen gezocht

Politienieuws: Vrouw op klaarlichte dag aangerand op Lange Viestraat; getuigen gezocht

Vrouw aangerand op Lange Viestraat: getuigen gezocht

Op dinsdag 13 mei werd een vrouw aangerand door een onbekende jongeman. Rond 17.30 uur liep een 23-jarige Utrechtse over de Lange Viestraat toen zij twee jongemannen op zich af zag komen. Eén van hen sprak de vrouw aan, die aangaf met rust gelaten te willen worden. De man betastte de vrouw onzedelijk. Ze wist hem van zich af te duwen, maar kreeg een duw terug. Toen een voorbijgangster ertussen sprong, liepen de twee mannen weg richting de Oudegracht.

Signalementen

De verdachte die de vrouw onzedelijk betastte, is ongeveer 20 jaar oud, rond de 1.70 meter lang met een lichtgetinte huidskleur en een normaal tot slank postuur. Hij had kort geknipt, licht krullend zwart haar, donkere ogen en een opvallende neus. Hij droeg een lichtblauwe spijkerbroek en een zwarte gewatteerde jas zonder capuchon.

Zijn vriend is ook ongeveer 20 jaar oud, is rond de 1.80 meter lang en heeft ook een lichtgetinte huidskleur. Hij heeft een breed postuur en zwart, kort geknipt haar. Hij droeg een lichte jas.

Getuigen gezocht

De recherche komt graag in contact met mensen die het voorval hebben gezien, in het bijzonder de vrouw die het slachtoffer te hulp schoot. Ook mensen die meer informatie hebben wordt verzocht te bellen met de recherche in Utrecht via 0900-8844. Anoniem reageren kan via Meld Misdaad Anoniem, op het nummer 0800-7000.

Vrouw beroofd van telefoon

Woensdagavond 14 mei werd een vrouw met geweld beroofd van haar mobiele telefoon. De politie zoekt getuige(n).

Een 21-jarige vrouw uit Utrecht liep rond 11.10 uur vanaf het winkelcentrum Kanaleneiland via de Bernadotte- en Eisenhowerlaan in de richting van de Van Heuvengoedhartlaan. Toen de vrouw op de Eisenhowerlaan liep, kreeg zij plotseling van achteren een harde klap waardoor zij op de grond viel. Vrijwel direct voelde het slachtoffer dat haar mobiele telefoon uit haar hand werd gerukt.

Hierna kreeg zij nog een aantal klappen en rende een man, met haar telefoon, weg in de richting van de Peltlaan. De verdachte liet een fiets achter bij het slachtoffer. De Utrechtse raakte licht gewond. De politie is op zoek naar getuige(n).

Man met hennep aangehouden

De politie heeft woensdagmorgen 14 mei een man aangehouden omdat hij in het bezit was van hennep.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 11.20 uur een auto over de Atoomweg rijden. De auto had een buitenlands kenteken en bleek twee versleten voorbanden te hebben. Ook miste de auto een buitenspiegel. De 29-jarige bestuurder (woonplaats onbekend) werd gecontroleerd. In de auto werd een zak met een ruime hoeveelheid (nog onbekend hoeveel exact) hennep aangetroffen. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de hennep.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).