Meer dan tien woningen bekogeld en beschoten in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern | De Utrechtse Internet Courant Meer dan tien woningen bekogeld en beschoten in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern | De Utrechtse Internet Courant

Meer dan tien woningen bekogeld en beschoten in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Meer dan tien woningen bekogeld en beschoten in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern
Bron: Politie Utrecht
Meerdere ramen zijn de afgelopen weken in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern beschoten en bekogeld. De politie is dringend op zoek naar getuigen. De daders zouden jongens van rond 15 jaar oud zijn en op fietsen door de wijk trekken.

Meerdere ramen zijn de afgelopen weken in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern beschoten en bekogeld. De politie is dringend op zoek naar getuigen. De daders zouden jongens van rond 15 jaar oud zijn en op fietsen door de wijk trekken.

“Het zal je maar gebeuren. Zit je thuis lekker ontspannen op de bank wordt je ruit met een harde klap kapotgeschoten of gegooid”, schrijft de politie op Facebook. De laatste weken zijn er meerdere ramen vernield in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. De vernielingen begonnen in oktober, maar sinds afgelopen weekend komen er veel nieuwe meldingen binnen bij de politie.

Luchtdrukpistool

Vrijdag 2 november werden er meerdere woningen beschadigd aan de Truffelzwam en De Vuursche. Die avond werd er ook een steen gegooid naar een buschauffeur bij station Vleuten. Op zondag 4 november waren woningen aan het Aldo van Eijckplantsoen, de Esdoornlaan, de Anna Jacominaplaat en de Kerkeindsepolder aan de beurt.

Maandag 5 november werden woningen bekogeld en beschoten aan het Ray Connifpad, de Hermelijnvlinderdijk en de Alendorperweg. Die avond werd ook een ruit van een rijdende bus, tussen Veldhuizen en Vleuterweide, ingegooid met een steen. Sinds half oktober zijn er in totaal twaalf van dit soort incidenten gemeld.

Uit onderzoek door de politie is gebleken dat het hier waarschijnlijk gaat om één of meerdere groepjes jongens van rond de 15 jaar op de fiets. De ruiten worden vernield door het gooien met steentjes en grind maar ook door het schieten met een luchtdrukpistool of BB-gun. De vernielingen vinden vooral plaats tussen 21.00 en 23.00 uur.

7 Reacties

Reageren
 1. Nlz

  Gaat lekker! Maar als je dit soort dwazen aanpakt als bewoner(s) zijnde ben je ongetwijfeld zelf de pineut, dat is dan weer het zure van het hele verhaal.
  Schijnt best pijnlijk te zijn, zo’n plastic BB uit je voorhoofd peuteren.

 2. Lombokker

  ‘Jongens’, altijd maar weer ‘jongens’. Kunnen we ‘jongens’ niet gewoon gaan verbieden ?

 3. [email protected]

  Met stadsvernieuwing krijgt tuig urgentie en verhuist dan naar nieuwe gebieden om vervolgens daar de boel te verzieken.
  Compleet gezin uit de huurwoning zetten en anders straatverbod voor gezin bij koopwoning.
  Niet leuk maar wel noodzakelijk om de inwoners van Leidscherijn te beschermen tegen déze overlastgevende jongeren.

 4. Rottebert Peermans

  De burgemeester moet consequent zijn en al die huizen sluiten en de buslijnen opheffen voor onbepaalde tijd vanwege ernstige bedreiging van de openbare orde!

 5. GGB

  elke kleinigheid van jongs af aan beboeten, fietsen waar het niet mag, hup een bon, geen verlichting idem, elke keer opnieuw maar ja als dat niet gebeurt gaat het van kwaad tot erger.

 6. joop gerritse

  Ach ja, @GGB, ik ben het best een beetje met je eens, maar ik heb als jongen (en zelfs als student) ook wel eens zonder licht gefietst waar het niet mag… foei! Nou, en inmiddels ben ik een brave burger met pensioen, en nooit in de gevangenis geweest… dus het kan ook goed aflopen.

 7. MO

  Ook hier op het Bankaplein in Lombok gebeurd. Zomaar drie huizen beschoten, je schrikte je rot!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).