Rechter wil meer onderzoek naar incident Kanaalstraat | De Utrechtse Internet Courant Rechter wil meer onderzoek naar incident Kanaalstraat | De Utrechtse Internet Courant

Rechter wil meer onderzoek naar incident Kanaalstraat

Rechter wil meer onderzoek naar incident Kanaalstraat
Twee verdachten van het incident op de Kanaalstraat stonden woensdagochtend voor de rechter in een snelrechtzitting, maar de zaak werd aangehouden. De rechter besloot dat er meer onderzoek nodig is om tot een uitspraak te komen.

Twee verdachten van het incident op de Kanaalstraat stonden woensdagochtend voor de rechter in een snelrechtzitting, maar de zaak werd aangehouden. De rechter besloot dat er meer onderzoek nodig is om tot een uitspraak te komen.

Na de onrust die dinsdag 16 april ontstond bij de aanhouding van een 23-jarige man uit Utrecht in de Kanaalstraat, werden meerdere personen aangehouden. Er kwam die dag een melding binnen dat een vrouw werd lastig gevallen door twee mannen. De politie controleerde een verdachte, maar die verzette zich bij aanhouding. Omstanders gingen zich daarna bemoeien met de aanhouding.

Van de omstanders werden drie personen aangehouden. Een 29-jarige man uit Utrecht moet voor de politierechter verschijnen op 1 juli op verdenking van het meermalen schreeuwen van beledigingen naar de politie, hij moest al voorkomen op die dag vanwege andere zaken.

Uitstel

Een 19-jarige man uit Utrecht en een 22-jarige man uit Culemborg stonden vandaag voor de snelrechter op verdenking van openlijk geweld tegen politieambtenaren. Zij probeerden, volgens het OM, de agenten die met de aanhouding bezig waren te trappen en te slaan. Het OM maakte al bekend de strafeis te willen verdubbelen, omdat het gaat om geweld tegen politieambtenaren.

De rechter besloot vandaag echter dat er meer onderzoek nodig is voor een uitspraak. Zo moeten meer beelden worden bekeken, moet er volgens de advocaten van de verdediging onderzoek komen naar de psychische gesteldheid van een van de verdachten en is volgens hen het de vraag of de 19-jarige man niet volgens het jeugdstrafrecht moet worden beoordeeld. In afwachting van de uitspraak mogen beide verdachten wel naar huis. De volgende zitting is nu gepland voor 14 augustus om 09.00 uur.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Legio filmpjes waarop duidelijk te zien is dat de politieagenten worden aangevallen door deze personen. Maar de rechter wil dus nader onderzoek.
  Jammer dat ik het moet zeggen, maar mijn vertrouwen in de rechterlijke macht wordt steeds maar minder.
  Gelukkig doet de politie hun werk wel goed, al blijft het op deze manier toch wel dweilen met de kraan open.

 2. Bart

  @Lombokker: ik vind het uitstekend dat een rechter zorgvuldig onderzoek doet voordat hij een vonnis velt. Mijn vertrouwen in de rechterlijke macht is onaangetast.

 3. Claudia

  Meer onderzoek?! Want?! Iedereen heeft toch kunnen zien/lezen wat er gebeurde? Waar moet in godsnaam meer onderzoek naar verricht worden?

 4. Lex

  Dat komt ervan als je alleen koppen leest en dan je oordeel geveld hebt. In de laatste alinea staat namelijk waarom er meer onderzoek nodig is. Ik ben blij dat de rechterlijke macht zorgvuldiger is dan deze reaguurders 🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).