Rechtszaak tegen Michael P. van start in zaak Anne Faber | De Utrechtse Internet Courant Rechtszaak tegen Michael P. van start in zaak Anne Faber | De Utrechtse Internet Courant

Rechtszaak tegen Michael P. van start in zaak Anne Faber

Rechtszaak tegen Michael P. van start in zaak Anne Faber
De rechtszaak tegen Michael P. gaat vandaag van start met een pro-formazitting. Hij is de hoofdverdachte in het drama rond Anne Faber, de Utrechtse vrouw die na een vermissing dood werd gevonden in Zeewolde bijna drie maanden geleden.

De rechtszaak tegen Michael P. gaat vandaag van start met een pro-formazitting. Hij is de hoofdverdachte in het drama rond Anne Faber, de Utrechtse vrouw die na een vermissing dood werd gevonden in Zeewolde bijna drie maanden geleden.

Lees onderaan dit bericht wat er tijdens de pro-formazitting van vanochtend is behandeld.

Bij de pro-formazitting van woensdag 10 januari zal P. zelf niet aanwezig zijn, heeft zijn advocaat al gemeld. Vandaag wordt de stand van het onderzoek besproken, de verdere planning en verlenging van de voorlopige hechtenis van de verdachte. Het onderzoek naar de dood van Anne is nog niet afgerond, waardoor de zaak nog niet inhoudelijk zal worden behandeld.

Een pro-formazitting is wettelijk vastgelegd en bepaalt dat een verdachte voor de rechter moet komen voordat de maximale tijd in voorarrest verstrijkt. De 27-jarige Michael P. wordt verdacht van moord of doodslag, wederrechtelijke vrijheidsberoving en verkrachting. Hij wordt tevens onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Wat er precies is gebeurd met Anne wordt nog verder onderzocht.

Het onderzoek

Op de jas van Anne Faber werd een DNA-spoor gevonden dat leidde naar de verdachte. Ook zijn er bloedsporen van Anne aangetroffen in de auto van Michael P. Op maandag 9 oktober werd hij aangehouden en gehoord. Op basis van zijn verklaring werd het lichaam van Anne op donderdag 12 oktober gevonden in Zeewolde.

De verdachte is in het Pieter Baan Centrum geplaatst voor een persoonlijkheidsonderzoek. Het OM schreef in oktober in een verklaring: “Voordat het resultaat van dat onderzoek bekend is, zullen er maanden zijn verstreken. Ook voor het onderzoek door de recherche zal gelet op de grote omvang veel tijd nodig zijn. Zorgvuldigheid staat hierbij voorop.”

Lees alles over de vermissing van Anne Faber in ons dossier.

P. is eerder veroordeeld voor een gewelddadige verkrachting van twee meisjes. Hij kreeg daarvoor elf jaar cel en verbleef in de forensisch psychiatrische kliniek van Altrecht Aventurijn in Den Dolder. Wie is verdachte Michael P. in zaak Anne Faber?

Update 10.40 uur: De pro-formazitting is afgelopen. De zaak zal op 23 maart verder gaan en in juni zal de inhoudelijke behandeling van de zaak starten. Dan heeft Michael P. ook een persoonlijkheidsonderzoek ondergaan. Hij heeft toegezegd mee te werken aan een onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Daar meldt hij zich op 15 januari voor het eerst.

De officier van justitie zei verder dat P. heeft verklaard Anne op 29 september vorig jaar van haar vrijheid te hebben beroofd, verkracht en vermoord. Er kwamen in de zoektocht naar Anne meer dan 3500 tips binnen. De verdachte heeft een gedetailleerde verklaring gegeven van die avond, maar het onderzoek is nu nog in volle gang. De inhoudelijke behandeling van de zaak zal op 11 en 12 juni zijn.

Gekoppelde berichten

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).