Persoon doodgeschoten op de Kanaalstraat; daders op de vlucht | De Utrechtse Internet Courant Persoon doodgeschoten op de Kanaalstraat; daders op de vlucht | De Utrechtse Internet Courant

Persoon doodgeschoten op de Kanaalstraat; daders op de vlucht

Persoon doodgeschoten op de Kanaalstraat; daders op de vlucht
Op de Kanaalstraat in Utrecht vond een dodelijke schietpartij plaats
Op de Kanaalstraat in Lombok is donderdagavond een man doodgeschoten. De politie is nog op zoek naar de daders.

Op de Kanaalstraat in Lombok is donderdagavond een man doodgeschoten. De politie is nog op zoek naar de daders.

Het schietincident vond rond 21.20 uur plaats. Er is nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren. Hiervoor werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Het mocht allemaal echter niet meer baten want de man is later aan zijn verwondingen overleden.

De politie spreekt in een tweet over meerdere verdachten die bij het schietincident betrokken zouden zijn. Deze zijn nog steeds op de vlucht. De politie vraagt dan ook om tips van getuigen.

Na het schietincident cirkelde er enige tijd een politiehelikopter boven het gebied en er kwamen meerdere politieauto’s naar de plek van het incident. Ook werd een witte tent opgebouwd. De Kanaalstraat was vanaf de Ouderijnbrug tot de Pieter Bothstraat afgesloten voor onderzoek.

Het is het derde schietincident in een paar dagen in de wijk.

Gekoppelde berichten

33 Reacties

Reageren
 1. Berend

  We hebben het er maar druk mee. Is er meer achtergrond?? Als bewoner maak ik me wel zorgen.

 2. [email protected]

  En dat in de ramadan maand, triest hoor, de kanaalstraat is al een kwetsbaar gebied.
  Echt verschikkelijk voor de nabestaanden van het slachtoffer.

 3. Bernhard

  Misschien een keer de bezem erdoor?

 4. JdV

  Op zich wel vriendelijk van de schutter om dit nu eens op een beschaafde tijd te doen zodat bewoners van de omgeving niet midden in de nacht worden gewekt door meerdere helicopters. Wat mij betreft geeft dat recht op strafkorting.

 5. U

  Dit kan overal gebeuren een simpele ruzie wat uitmond in een dodelijke schietpartij.

 6. Lombokker2

  Wat ben ik blij dat ik niet meer in die straat woon. De welig tierende drugshandel, agressie in het verkeer, afval op straat, onrust tot diep in de nacht.
  Druppel voor mij was toen ik na de zoveelste bedreiging door drugsdealers door de betreffende agente werd geadviseerd er niets meer van te zeggen omdat de politie niet in kon staan voor mijn eigen veiligheid.
  Maar goed, de (Groenlinks) gemeenteraad vindt handhaving betuttelend, dus dit gaat nog wel even door.

 7. Nlz

  @ U: Nouuu, het risico is op de Kanaalstraat een flink bekkie groter dan in een hoop andere wijken.

 8. w

  @U
  dat is niet zo, en hoe weet u dat het een “simpele” ruzie betrof?

 9. MJPD

  @Gee
  U bedoelt natuurlijk, juist in de ramadan. Na dinsdag 4 juni is het weer rustig, ook in Gouda.

 10. w

  @Geenstijl
  haha wat heeft de rhamadan er mee te maken?

 11. U

  @nlz

  Zo ver k weet is het het heel lang geleden dat er in de Kanaalstraat iemand is doodgeschoten.
  Thijs h steekt er zo ff 2 dood in Brunssummerheide dus of de risico dan groter is in Kanaalstraat is onzin overal kan het gebeuren.

  @w

  Een simpele ruzie over geld.
  Zelfs famillie moorden elkaar om wat simpele geld.

  @MJPD @geenstyle

  Beetje triest om de ramadan erbij te halen heeft er totaal niks mee te maken!
  Bij de feiten blijven jongens.

 12. Reguurder

  Toen ik jong was en in de kanaalstraat woonde gebeurde dit niet, net als drugshandel niet plaatsvond.
  Ben ik nu aan het discrimineren omdat ik dit schrijf , nee het zijn gewoon de feiten.

 13. isabelle

  @U: inderdaad, bij de feiten blijven. Op de Brunssumerheide is voor het eerst in de geschiedenis een (vreselijk) geweldsdelict gepleegd.

  Op de Kanaalstraat is het schering en inslag met drugshandel, gevechten, racewagens, schietpartijen, intimidatie, geweld: Beetje triest om deze straat/buurt te vergelijken met een heide.

 14. Dirk

  Lombokker2 31/5/2019 – 8:54

  “Maar goed, de (Groenlinks) gemeenteraad vindt handhaving betuttelend, dus dit gaat nog wel even door.”

  Politiecapaciteit valt onder het ministerie van binnenlandse zaken, dus je moet bij premier Rutte zijn.

 15. Hendrik

  @ U

  Relativeren is ook een kunst.

  In tegenstelling tot de Brunssummerheide geldt de Kanaalstraat als een soort drive-in voor hangtuig met bijbehorende drugs handel, asociaal randgedrag etc.

  Ramadam trekt nog meer dan gebruikelijk het bovenstaande publiek, waaronder blijkbaar ook types met wapens, die ‘wat simpele geld’ een normale reden vinden om iemand neer te schieten.

  Tijd voor de gemeente om hier serieus op door te pakken. I.e. sluiten van zaken die dit publiek trekt, ipv het neerzetten van extra vuilnisbakken.

 16. MJPD

  @U
  Hoe weet u dat zo zeker? Die autobranden in Gouda hebben daar natuurlijk ook niets mee te maken? Of dat er in mijn auto de afgelopen weken tot twee keer toe is ingebroken? Mijn camerabeelden bevestigen namelijk mijn conclusie van het “daderprofiel”.

  @isabelle
  Geldt ook voor u. Daarnaast: U bent de moord op Nicky Verstappen op de Brunsummerheide alweer vergeten?

 17. U

  @mjpd

  Weet je er zijn genoeg junks waaronder ook gewoon Nederlanders die inbreken in auto’s om wat snuif te halen, bij mij is het namelijk wel minimaal 1 keer per jaar raak.
  En de dader profielen zijn verschillend ja mjpd je zou het bijna niet denken hè maar ook echte kaaskoppies zitten erbij wel bij de feiten blijven jonge.

  @hendrik

  Ja we leven ook in een stad hè als je even naar Maarssen gaat bij de mc Donalds drive in nou die doen bepaald niet minder hoor ter vergelijken met de jeugd in de Kanaalstraat wel bij de feiten blijven hè Hendrik.

  @isabbele

  Schering en inslag bij de Kanaalstraat ach wat kunnen we toch overdrijven in Nederland zeg kom jij daar wel eens? Heerlijke straatje met van alles en nog wat maar goed FEIT is dat ik er wel vaker langskom of dat bij u is weet ik even niet hoor.

  Feit is dat er iemand is doodgeschoten in ons stadje en dat wilt niemand zeer triest en heel veel sterkte aan de nabestaanden.
  Maar wat ik probeer te zeggen is het kon ook pietje zijn.

 18. E.

  Sinds ik hier woon (3jaar) is het echt alleen maar erger geworden. En vooral: roekelozer en schaamtelozer. De ontplofte Audi een tijdje terug (een vergeldingsactie tegen de politie vanwege de camerapaal die was geplaatst), de drugsdealers op de uitkijk met een grote mond tegen alles en iedereen, de ritjes en ontmoetingen van dubieuze drugs auto’s door de achterstraten, de dubbelgeparkeerde auto’s de agressie in het verkeer, de agressie tegen agenten bij een arrestatie, het gedoe rondom de overval van de viszaak Lombok Fish (volgens de verdachte een afrekening ivm een hashdeal), het sleutelgeld dat eigenaren viavia betalen om de panden te huren (de marokkaanse groentezaak/slager betaalde volgens zijn buurman tienduizenden euro’s alleen al om het pand maar te kunnen huren. Oneerlijke concurrentie dus) , de gure onderhandse onderhuurders van louche zaken en dan nu een moord op klaarlichte dag ná twee schietincidenten. Dit houdt echt niet op als we dit niet keihard aanpakken. Drugsdealers houden van de chaos van de Kanaalstraat omdat ze erin verdwijnen als een kameleon tegen de achtergrond. Als iedereen verdacht is, dan is niemand schuldig. Pak de verkeerschaos aan door het verkeer echt te minimaliseren, richt de wijk qua parkeren in voor de bewoners en hun bezoek en zorg voor parkeerplekken voor externe winkelaars. De wijk kan de verkeersdruk niet meer aan en is moe van de drugsdealers. Tijd voor een opruimactie (permanente camera en politiecontrole all day long, directe gebiedsverboden voor 1 jaar) en stop met uitstellen! Gemeente kies eens voor de bewoners van lombok, in plaats van halfbakken oplossingen die vooral de ondernemers en malafide maffiaboys in de kaart spelen.

 19. MJPD

  @U
  U hebt het telkens over feiten, maar benoemt deze niet. Wat zijn dan uw zogenaamde “feiten”? Mijn feit is in ieder geval dat de daders op mijn camerabeelden geen “kaaskoppies” waren.

 20. Peter

  Ik zet voortaan wel een helm op en kogelvrijvest ,,als ik boodschappen ga doen in de kanaalstraat
  Zie er zelden of nooit politie
  En als ze door de kanaalstraat rijden
  Kijken ze toevallig elke keer de andere kant op
  Mijn prive grootste ergenis,,,dubbelparkeren
  En het zinloos rondhangen van groepen
  Tja groenlinks,,,d66 pvda de partijen van eindeloos wegkijken en pamperen

 21. Hendrik

  @U

  ‘We leven in een stad’, dus? moet je dit soort rotzooi maar accepteren? want het hoort erbij oid?

  De schietpartijen afgelopen week zijn op de Kanaalstraat, niet de mcDrive in Maarssen. Dat het daar blijkbaar een zooitje is, betekent niet dat het probleem op de Kanaalstraat dan maar ‘ok’ is en niet genoemd/aangepakt mag worden.

  Volgens mij blijf ik verder prima bij de feiten, als deze jou niet bevallen, kun je dat wellicht beter bij jezelf zoeken.

 22. U

  @MJPD

  U feit is dat het geen kaaskoppies waren En dat de autobranden in Gouda in de ramadan door niet kaaskoppies zijn wat niet bewezen is.
  Feit is dat in veen auto’s in brand steken een traditie blijkt te zijn ieder jaar opnieuw door kaaskoppies maar daar hoor ik u niet over.
  Dat is trouwens wel bewezen.

  Feit is dat het niet alleen maar de marokkanen zijn zoals jullie beweren.
  Feit is dat het vanuit ieder achtergrond kan gebeuren.

  @Hendrik

  U heeft het over hangtuig en randgedrag in de Kanaalstraat door bepaalde types etc.
  Maar dat vind je bij de mc drive in Maarssen ook (kaaskoppies) u heeft het over een feit en ik ook.
  Dat het aangepakt moet worden oké maar om dan telkens met dat vingertje te wijzen naar bepaalde types dat is niet oké.

  Feiten daar wordt de wereld een stuk beter van.

 23. MJPD

  @U
  “Feit is dat het niet alleen maar de marokkanen zijn zoals jullie beweren.”
  Dat wordt nergens beweerd; u verzint uw eigen “feiten”.

  “En dat de autobranden in Gouda in de ramadan door niet kaaskoppies zijn wat niet bewezen is”
  Ook dat wordt nergens beweerd. Ik heb het over de toename van autobranden in Gouda en aanverwante delicten elders in deze vastenperiode. Het is niet voor niets dat handhaving en politie deze en volgende week verscherpt toezicht houden in mijn wijk. Dat komt echt niet omdat het gisteren Hemelvaart was…

  Blijf vooral ontkennen, wegkijken en uw hoofd in het zand steken.

 24. MarkoLombok

  @E Ik woon nu 15 jaar in Lombok en heb de wil van politie en politiek om de bewoners te beschermen minder en minder zien worden. Wat moet er gebeuren voordat de huidige zooi niet meer als folkore beschouwd wordt maar als keihard aan te pakken overlast en misdaad? In Oog en Al of Wittevrouwen zou bij 1/10 al 10x zo hard ingegrepen zijn.

 25. Hendrik

  @U

  Eens alleen feiten tellen. Vandaar dat ik geen commentaar kan leveren op de situatie bij de mcDrive in Maarssen. Die is verder ook niet relevant bij dit artikel.

  Om het probleem op de kanaalstraat op te lossen kom je er niet omheen bepaalde types aan te wijzen. Dat is simpelweg een feit dat door iedereen dagelijks objectief bevestigd kan worden. Het word echter nooit benoemd, uit angst voor racisme en discriminatie. Met als gevolg dat de situatie blijft dooretteren, met halfslachtige maatregelen.

  Sterker nog ik denk dat deze groep alleen maar geholpen is als ze de feiten binnen hun gelederen onder ogen zien en aanpakken.

  Dat er verder binnen Nederland genoeg problemen zijn met andere groepen, bevestig ik graag. Punt is dat er daar niet omheen wordt gedraaid waar het probleem zit.

  Verder ben ik het eens dat het buitengewoon triest is wat er is gebeurd en dat niemand hierop zit te wachten. Ik wens u verder een fijne middag.

 26. Scherpschutter

  En zo blijf ik een warm pleitbezorger voor vrij wapenbezit. Nu heeft alleen tuig wapens. De criminelen van de overheid die 50 procent van het inkomen van de ongewapende bevolking steelt, en het werkelijk helemaal niets ontziende tuig dat u gerust om zou leggen voor een paar ruggen.

  Alles en iedereen is gewapend, behalve uitgerekend diegenen die over het algemeen geen vlieg kwaad doen: de burgers.

  Met gewapende burgers zal de criminaliteit snel dalen, zeker in achterstandswijken. Mag je een harde jongen zijn, maar in de wetenschap dat iedereen in potentie vuurwapengevaarlijk is zal zorgen voor grotere zorgvuldigheid.

  Het is tijd voor een nieuwe discussie over wapenbezit.

 27. Lombokker

  De afgelopen 2 á 3 jaar is de overlast flink toegenomen. Vooral de “Kop van Lombok” trekt veel rottigheid aan, wat ook uitwaaierd over de rest van de wijk. Hoog tijd dat er eens flink met de bezem doorheen wordt gegaan.

 28. Utrechtse Vent

  Het lijkt erop dat de burgemeester van Utrecht de strijd heeft verloren tegen deze vorm van criminaliteit.
  Erg jammer van deze mooie wijk en zijn inwoners.

 29. jelle

  Ik woon hier reeds 5 jaar en ik kan u allen vertellen dat Lombok (en in het bijzonder de Kanaalstraat) de titel ‘no-go area’ niet zou misstaan. Het gaat mijns inziens zelfs zo ver dat naar mijn mening de staat de kerntaak justitie en veiligheid niet meer kan vervullen. Een bijbehorend probleem is hierbij dat er niet genoeg agenten zijn. Ik kan u echter vertellen dat ik wat er gebeurt in de Kanaalstraat nooit zal accepteren in mijn buurt/stad/land en zelf actief ben om wat aan de problematiek te doen.

  Voor alle andere buurtbewoners zeg ik: kom dus van het internet af en stuur mails naar de burgemeester, alle politieke partijen, de overheid etc.

  U STAAT NIET ALLEEN

 30. U

  @MJPD

  Kom met feiten en niet met fabeltjes, als er iemand zijn hoofd in het zand steekt bent u het wel.
  Feit is gewoon dat dit overal kan gebeuren en dat dit met iedereen kan gebeuren.
  Wij tolerante Nederlanders moeten een goede voorbeeld zijn om niet iedereen over 1 kam te scheren.
  Dat dit vlakbij de Kanaalstraat is gebeurd dus niet bij de winkeltjes zegt al genoeg.

 31. MJPD

  @U
  “Volgens getuigen is de schutter een man van tussen de 20 en 30 jaar oud met een lichtgetinte huidskleur.”

  #feit

 32. MJPD

  @U
  “Wij tolerante Nederlanders moeten een goede voorbeeld zijn om niet iedereen over 1 kam te scheren.

  “Wij Nederlanders” zijn niet meer tolerant, maar onverschillig geworden. Dat is nogal een verschil. Daarnaast zijn we te slap en te politiek correct om te durven benoemen uit welke hoek deze problemen met name komen. Daar moet maar eens verandering in komen.

  Over welke “fabels” hebt u het? Ik benoem hier enkel feiten. Kom eens met steekhoudende argumenten in plaats van te herhalen dat het een “feit” is, dat dit overal kan gebeuren en dat dit met iedereen kan gebeuren”.

 33. M.

  @E
  Ik ben het helemaal met je eens!!!

  Ik hoop dat de gemeente en politie dit prioriteit gaan geven en stevig aanpakken, want deze buurt verslechterd in een heel rap tempo.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).