Slachtoffer schietpartij Kanaalstraat is 44-jarige Utrechter | De Utrechtse Internet Courant Slachtoffer schietpartij Kanaalstraat is 44-jarige Utrechter | De Utrechtse Internet Courant

Slachtoffer schietpartij Kanaalstraat is 44-jarige Utrechter

Slachtoffer schietpartij Kanaalstraat is 44-jarige Utrechter
Op de Kanaalstraat in Utrecht vond een dodelijke schietpartij plaats
De persoon die donderdagavond op de Kanaalstraat in Lombok is doodgeschoten is een 44-jarige man uit Utrecht. De politie is nog steeds op zoek naar de dader.

De persoon die donderdagavond op de Kanaalstraat in Lombok is doodgeschoten is een 44-jarige man uit Utrecht. De politie is nog steeds op zoek naar de dader.

Het slachtoffer had volgens de politie eerder op de dag ruzie met een andere man op de Sumatrastraat. Agenten hebben de twee toen uit elkaar gehaald en identiteitsgegevens genoteerd. Of het schietincident hiermee te maken heeft wordt nog onderzocht.

Rond 21.20 uur vond op de Kanaalstraat ter hoogte van de Balistraat de schietpartij plaats. Het slachtoffer is daarna bij iemand in de auto gestapt om de politie tegemoet te rijden. 500 meter verderop in de Kanaalstraat kwamen ze al een politieauto tegen.

Toen het zwaargewonde slachtoffer uitstapte is deze vrijwel direct ingestort. De agenten hebben nog geprobeerd om de man te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten. De dader is na de schietpartij gevlucht.

Bij de zoektocht naar de dader is onder andere een politiehelikopter ingezet. Ook is er forensisch en buurtonderzoek gedaan. De recherche onderzoekt nog steeds de toedracht van het schietincident. Hierbij wordt ook gekeken of er een verband is met deze schietpartij en twee andere schietincidenten in de buurt die een paar dagen eerder plaatsvonden. Tot nu toe zijn er echter nog geen verbanden gevonden.

Signalement
Volgens getuigen is de schutter een man van tussen de 20 en 30 jaar oud met een lichtgetinte huidskleur. Hij heeft een tenger tot normaal postuur en heeft zwart- niet al te kort- haar. Hij droeg een donkerblauwe trainingsbroek en een donkergroen vest met een capuchon. Zijn sportschoenen waren deels wit. De man vertrok te voet na de schietpartij. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
  1. MJPD

    Wat ik niet helemaal uit het artikel begrijp is, dat het slachtoffer eerder op de dag ruzie had met een man op de Sumatrastraat, waarvan de identiteitsgegevens zijn genoteerd, en alleen het signalement van de ooggetuigen van de schutter in de Kanaalstraat wordt bekendgemaakt. Dat betekent dus dat het om twee verschillende personen gaat?

  2. Don

    Is het nu dan eindelijk tijd voor permanent camera toezicht op de kanaalstraat of moeten we inmiddels spreken van kogelstraat. Verdient zich zo terug door gelijk dubbelparkeerders en hardrijders te bekeuren. Maar ja D66 (inmiddels D33 hoe zou dat toch komen) en Groen Links zijn niet zo van het handhaven zijn en natuurlijk moet de privacy ten koste van alles bewaakt blijven. Er zal wel eerste een kalasjnikov leeggeschoten moeten worden wil er iets gebeuren op dit gebied.

  3. Cico

    Don er hangen al jaren permanente camera’s. Het aanwijzen van zondebokken helpt al helemaal niks. Die politieke partijen rennen niet schietend door mijn wijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).