Studentenunie zet meldpunt op na ‘criminaliteitsgolf rond studentencomplexen’ | De Utrechtse Internet Courant Studentenunie zet meldpunt op na ‘criminaliteitsgolf rond studentencomplexen’ | De Utrechtse Internet Courant

Studentenunie zet meldpunt op na ‘criminaliteitsgolf rond studentencomplexen’

Studentenunie zet meldpunt op na ‘criminaliteitsgolf rond studentencomplexen’
Er heerst een criminaliteitsgolf rond studentencomplexen, dit stelt studentenunie Vidius. Het is reden voor de organisatie om het meldpunt ‘criminaliteit studentencomplexen’ te openen. 

Er heerst een criminaliteitsgolf rond studentencomplexen, dit stelt studentenunie Vidius. Het is reden voor de organisatie om het meldpunt ‘criminaliteit studentencomplexen’ te openen. 

De meldingen gaan over verschillende vormen van criminaliteit. Veel voorkomende meldingen zijn diefstal van fietsen en kentekenborden, auto- en woninginbraak, verdwijning van voorzieningen in gemeenschappelijke ruimtes en vernieling.

Pijke Dorrestein, voorzitter van Vidius, licht de golf aan criminaliteit toe: “Het zijn geen incidenten meer. Al weken worden er heel veel meldingen gedaan. Dit is een structureel probleem waar echt iets aan gedaan moet worden. De omgeving van de studentencomplexen is vaak verlaten en slecht verlicht. Voor criminelen is het de ideale plek om bijvoorbeeld auto-inbraken te plegen.”

Met het meldpunt wil de unie de schaal en de ernst van de criminaliteit in kaart brengen en over de resultaten gaat gesproken worden met huisvester SSH en de gemeente Utrecht. Dorrestein raadt slachtoffers aan om altijd aangifte bij de politie te doen.

6 Reacties

Reageren
 1. Mimi

  Laat dat ‘rond studentencomplexen’ maar weg, er heerst gewoon een criminaliteitsgolf in Utrecht – punt. Mijn man werkt bij een automerk en kan uit (helaas) eigen ervaring + alle meldingen zeggen dat het aantal autoinbraken werkelijk de spuigaten uit loopt. Ik ben heel benieuwd naar de reactie van gemeente & politie.

 2. Luuk Upuuk

  En dan zijn ze in Overvecht bang voor vluchtelingen???

 3. frans borgers

  Criminaliteit is al jaren om ons heen.

  Eén van de oplossingen kan zijn foto camera’s te plaatsen die
  iedere dag worden bekeken.

  Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld een conciège, net als in Frankrijk veelal werd/wordt geïntroduceerd.

  Nog een mogelijkheid om een aantal -niet- studenten een woonruimte aan te bieden, na goed antecedentenonderzoek
  en op onverwachte tijden surveillance (politie)

 4. [email protected]

  Opsporing van criminelen kost tijd en geld, men gaat liever controleren op snelheid, dat levert immers geld op voor de BV Nederland.
  Utrecht is al jarenlang de hotspot van de criminaliteit, ondanks zgn positieve cijfers, er zijn te weinig politieagenten om dit allemaal op te pakken.

 5. Willem

  Studenten zitten steeds beter in hun slappe was, lopen rond met MacBooks en hebben auto’s. En waar wat te halen valt… Logische ontwikkeling dus.

 6. Leo van Kuijk

  On een goed overzicht te krijgen voor de Uithof is het noodzakelijk dat dit soort incidenten gemeld wordt bij de meldkamer van de Universiteit 030-2531300. Alleen zo kunnen we dit doelmatig bestrijden en acties uitzetten ter voorkoming hiervan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).