Supermarkt in Utrechtse wijk Lunetten voor de derde keer in drie weken tijd overvallen Supermarkt in Utrechtse wijk Lunetten voor de derde keer in drie weken tijd overvallen

Supermarkt in Utrechtse wijk Lunetten voor de derde keer in drie weken tijd overvallen

Supermarkt in Utrechtse wijk Lunetten voor de derde keer in drie weken tijd overvallen
De Albert Heijn aan de Hondsrug in Lunetten is maandagavond voor de derde keer in drie weken tijd overvallen. Het personeel van de winkel werd afgelopen vrijdag en op woensdag 28 juni ook al het slachtoffer van een overval.

De Albert Heijn aan de Hondsrug in Lunetten is maandagavond voor de derde keer in drie weken tijd overvallen. Het personeel van de winkel werd afgelopen vrijdag en op woensdag 28 juni ook al het slachtoffer van een overval.

Op 28 juni probeerde een man eerst de Albert Heijn en later een drogisterij te overvallen. Bij beide winkels wist hij niks buit te maken. De politie kon hem dezelfde dag nog aanhouden.

Afgelopen vrijdag was het opnieuw raak bij de Albert Heijn. Toen stapte de overvaller rond 19.00 uur de winkel binnen. Hij liep naar de servicebalie en bedreigde een medewerker met een mes, waarna hij een greep in de kassa deed. De impact op de medewerkers van de supermarkt was volgens de politie groot. Agenten gingen ‘met man en macht’ op zoek naar de dader, maar er kon nog geen verdachte worden aangehouden.

De overval van maandagavond was dus de derde in korte tijd. De eerste melding kwam rond 19.30 uur bij de politie binnen. Volgens getuigen droeg de dader een zwarte trui en een zwarte broek met strepen aan de zijkant. Ook voor deze overval is nog geen verdachte aangehouden. Het is nog onduidelijk of de overvallen van vrijdag en maandag door dezelfde dader zijn gepleegd.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Harm

  Wat zijn de oplossingen hier? Ik neig naar meer beelden delen, duidelijker profileren en harder straffen.

 2. A3

  3e keer echt kleuters

 3. Lombokker

  @A3
  Kleuters? Sorry hoor, maar kleuters lopen niet met een mes in hun hand.
  Als jij daar achter de kassa had gezeten zou je wel anders reageren.

  Wat mij betreft is het hoog tijd voor zwaardere straffen. En moet het makkelijker worden om mensen met ernstige kortsluiting in hun bovenkamer gedwongen op te nemen.

 4. Klaasjan

  Wat zullen ze in de supermarktkassa nu helemaal aan geldbedragen hebben? Waar neem je als overvaller nu helemaal het risico van gepakt worden voor? Naief en dom dus.

 5. buurtbewoner

  zwaarder straffen lombokker, noem eens voorbeelden waaruit blijkt dat het helpt/hielp?

 6. Klaasjan

  @Lombokker
  Dat wordt dan meer dan stervensdruk in die inrichting!
  Verder ben ik het met u eens hoor.

 7. Henk

  Onlangs werd via deze site bekend gemaakt dat de tijdelijk bij het winkelcentrum geplaatste camera’s langer blijven hangen. Dat gaf weer een hoop gepruttel van lieden die zich in hun vrijheid voelen aangetast. M.i. maken dergelijke voorvallen alleen maar duidelijk dat cameratoezicht wel degelijk gewenst is (en wellicht moet worden uitgebreid).

 8. Rob

  In september kan er weer een nieuwe regering worden gekozen
  we hebben wel gemerkt dat Nederland de afgelopen 10 jaar behoorlijk is afgegleden, dan maar eens over een andere kant proberen deze kant krijgt het niet voor elkaar de criminaliteit steviger aan te pakken.

 9. Koel Hoofd

  Heb te doen met het winkelpersoneel wat toch al helemaal onderaan de hierarchie staat (hoofdkantoor Zaandam kom je zonder uitnodiging niet eens binnen).
  Die mensen komen daar om te werken en dus niet om door een stel psychopaten te worden beroofd zodat ze er niet meer kunnen/willen werken…

 10. Utreg faalt

  Tuurlijk moet je zwaarder straffen. Je moet de daders niet proberen te helpen of op te voeden. Je moet inzetten op het beschermen van de maatschappij, beschermen van ons.
  Als iemand langer vast zit, is ‘ie langer van de straat en heeft de gewone burger er een langere tijd minder last vast.

 11. Pee

  @Klaasjan 18/7/2023 – 12:11
  Dat doen ze omdat het mogelijk is want de straf die ze krijgen, als ze al gepakt worden , is het risico waard.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).