Taakstraffen voor vechtersbazen op toernooi voetbalclub Odin - De Utrechtse Internet Courant Taakstraffen voor vechtersbazen op toernooi voetbalclub Odin - De Utrechtse Internet Courant

Taakstraffen voor vechtersbazen op toernooi voetbalclub Odin

Taakstraffen voor vechtersbazen op toernooi voetbalclub Odin
De rechtbank in Utrecht heeft zes mannen een taakstraf opgelegd na een massale vechtpartij op een toernooi van de Utrechtse voetbalclub Odin.

De rechtbank in Utrecht heeft zes mannen een taakstraf opgelegd na een massale vechtpartij op een toernooi van de Utrechtse voetbalclub Odin.

Drie mannen hebben 180 uur taakstraf gekregen en twee 150 uur. Ook krijgen zij  voorwaardelijke celstraffen van een maand opgelegd. Een zesde man is vanwege mishandeling bij dezelfde gelegenheid veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur.

Na afloop van het toernooi dat een feestelijke afsluiting van het seizoen had moeten zijn in mei is er een vechtpartij ontstaan. Meerdere mensen raakten gewond. Alle verdachten waren onder invloed van een flinke hoeveelheid alcohol, dit rekent de rechtbank hen aan. De rechter stelt ze allemaal verantwoordelijk ‘voor de nare bijsmaak die het toernooi bij velen heeft achtergelaten’.

Tijdens het feest op de Laan van Maarschalkerweerd waren er ook bezoekers aanwezig die geen lid van de club waren. In de kantine ontstond een ruzie tussen een bezoeker en een vriendin van een Odin-speler. Aanvankelijk werd de ruzie gesust maar buiten laaide het geweld op. Zo’n twintig mensen waren betrokken bij de vechtpartij die toen ontstond. Een van de slachtoffers werd met een stoel op zijn hoofd geslagen; een ander werd buiten bewustzijn geschopt. Van de gewonden moesten er twee naar het ziekenhuis worden gebracht.

De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf bij elke verdachte gekeken naar zijn aandeel in het geweld. In het nadeel van de mannen is meegenomen dat dit geweld plaatsvond op een sportclub tijdens een feest.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).