Tien maanden cel geëist tegen dronken automobilist die fietser zwaar verwondde | De Utrechtse Internet Courant Tien maanden cel geëist tegen dronken automobilist die fietser zwaar verwondde | De Utrechtse Internet Courant

Tien maanden cel geëist tegen dronken automobilist die fietser zwaar verwondde

Tien maanden cel geëist tegen dronken automobilist die fietser zwaar verwondde
De officier van justitie heeft tien maanden celstraf geëist tegen een 32-jarige Utrechtse automobilist die te veel gedronken had, te hard reed en toen een ongeluk veroorzaakte.

De officier van justitie heeft tien maanden celstraf geëist tegen een 32-jarige Utrechtse automobilist die te veel gedronken had, te hard reed en toen een ongeluk veroorzaakte.

De automobilist reed in Amsterdam een fietser van achteren aan waardoor deze zwaargewond op het wegdek terecht kwam. De Utrechtse man ging er toen ook nog snel vandoor. Het slachtoffer liep ernstig hersenletsel en botbreuken op. Hij heeft lang moeten revalideren en wordt door het hersenletsel naar verwachting nooit meer de oude.

De man is voor hetzelfde vergrijp eerder veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een rijontzegging van 3 jaar. Het Openbaar Ministerie ging (OM) echter in hoger beroep omdat de opgelegde straf te laag zou zijn. Daarom eist het OM nu een celstraf van tien maanden en een rijontzegging van drie jaar.

De advocaat-generaal vindt dat alleen een onvoorwaardelijke celstraf recht doet aan de ernst van het feit en de gevolgen daarvan. “Het leven van het slachtoffer is verwoest door het handelen van verdachte die zwaar onder invloed van alcohol in een auto stapte en door zeer onvoorzichtig rijden het ongeval heeft veroorzaakt. Hij heeft het slachtoffer gewond op straat zien liggen, is in zijn zwaar beschadigde auto gestapt en vervolgens weggereden. De opgelegde straf van de rechtbank doet aan dit alles geen recht. Alleen een onvoorwaardelijke celstraf en rijontzegging is uit oogpunt van normhandhaving passend en geboden.”

3 Reacties

Reageren
 1. hmmm

  Ik vind dit wel een hele lage eis…of ben ik de enige? Zou voor zoiets toch wel een jaar of 10 verwachten.

 2. Mick

  Dus als een pool die mensen dood rijdt
  verwoest hij Dan geen Hele familie
  en daar komt hij Dan vanaf met 240 uur werk straf nederland zou zowieso de drank straffen veel hoger moeten maken

 3. [email protected]

  Nou jonge ik zou jou persoonlijk opzoeken en die celstraf neem ik dan voor lief, omdat je in deze rechtstaat blijkbaar wegkomt met dit soort asociale handelingen met zware gevolgen voor het slachtoffer.
  Wanneer worden wij eens wakker, drank maakt meer kapot dan je lief is, dus zwaarder straffen a.u.b..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).