Tieners vernielen bushokjes aan Utrechtse Homeruslaan en leggen zelf het bewijs vast Tieners vernielen bushokjes aan Utrechtse Homeruslaan en leggen zelf het bewijs vast

Tieners vernielen bushokjes aan Utrechtse Homeruslaan en leggen zelf het bewijs vast

Tieners vernielen bushokjes aan Utrechtse Homeruslaan en leggen zelf het bewijs vast
De politie heeft zaterdagnacht drie tienerjongens aangehouden voor het vernielen van bushokjes. Getuigen meldden dat een groep van vijf jongens twee bushokjes aan de Homeruslaan in Utrecht vernielden.

De politie heeft zaterdagnacht drie tienerjongens aangehouden voor het vernielen van bushokjes. Getuigen meldden dat een groep van vijf jongens twee bushokjes aan de Homeruslaan in Utrecht vernielden.

Getuigen melden op de nacht van zaterdag op zondag aan de politie dat een groep tienerjongens de bushokjes aan de Homeruslaan vernielt. Toen de politie aankwam, waren de vijf jongens weggerend. Dankzij de tips van de getuigen komt de politie de jongens niet veel later op het spoor.

Alles gefilmd

De jongens worden staande gehouden voor de vernieling. Ze ontkennen ‘natuurlijk’ alles, laat de politie weten. De agenten hadden echter van de getuigen gehoord dat de jongens zelf alles hebben gefilmd.

Het bewijs voor het misdrijf dat ze hebben gepleegd – vernieling van bushokjes valt onder ‘openlijke geweldpleging’ – staat op hun eigen telefoons. De politie houdt op basis van dat bewijs drie van de jongens aan. De andere twee worden later opgeroepen om te getuigen.

Dikke pluim

Via Instagram geven de agenten van Politie Utrecht Centrum een dikke pluim aan de getuigen die het incident meldden en tips gaven nadat de jongens wegrenden.

Foto: Politie Utrecht Centrum

7 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Als die vervelende verveelde tieners de ruiten thuis bij hun ouders ingooien is het huis spontaan veel te klein. Echt geen foei gesprekje!

 2. HArry

  Ach, er gaat toch al geen hond meer met het openbaar vervoer. Dus kun je het maar beter afbreken en er een paar parkeerplaatsen aanleggen. Is ook veel beter voor de gemeentekas.

 3. Piet

  Wie gaat de schade betalen???
  Ouders?
  Belastingbetalers?

 4. Jeroen

  Niet alleen zelf betalen, maar vooral ook zelf laten opruimen en meehelpen met herstellen en wellicht ook twee maanden bushokjes wassen? Alleen maar betalen is te makkelijk en te afstandelijk, fysieke inspanning heeft meer effect.

 5. Wim Vreeswijk

  Mag ik ervan uitgaan dat de ouders van deze minderjarige jongens aansprakelijk gesteld gaan worden voor de door hen aangerichte en zij gekort gaan worden op de kinderbijslag ?

 6. Pee

  Is er iemand die mij kan vertellen wat hier de humor van is?
  Als ze spanning zoeken moeten ze bij het politiebureau de ramen er uit gooien.

 7. Petrus

  @Jeroen: Mee eens!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).