Steeds vaker kluizen gestolen bij Utrechtse horecazaken | De Utrechtse Internet Courant Steeds vaker kluizen gestolen bij Utrechtse horecazaken | De Utrechtse Internet Courant

Steeds vaker kluizen gestolen bij Utrechtse horecazaken

Steeds vaker kluizen gestolen bij Utrechtse horecazaken
Archieffoto
De dieven die afgelopen weekend inbraken bij een horecagelegenheid aan de Drieharingstraat in het centrum van Utrecht hadden het gemunt op de kluis. Volgens de politie is er sprake van een trend.

De dieven die afgelopen weekend inbraken bij een horecagelegenheid aan de Drieharingstraat in het centrum van Utrecht hadden het gemunt op de kluis. Volgens de politie is er sprake van een trend.

Op zondag 12 augustus meldde een horecaondernemer bij de politie dat er in de ochtenduren tussen 06.00 en 09.00 uur een inbraak was gepleegd in zijn bedrijf en dat er een kluis met een behoorlijk geldbedrag was gestolen. Voor de politie was deze werkwijze geen verrassing.

De afgelopen maanden zijn er vaker soortgelijke diefstallen gepleegd bij horecabedrijven in de stad. DUIC schreef al eerder over de inbraakgolf op Rotsoord, ook daar hadden de dieven het gemunt op kluizen.

Gemakkelijk doelwit

De politie laat weten dat in een aantal gevallen de kluizen onvoldoende gezekerd of beveiligd zijn. Zo is het voor een inbreker een gemakkelijk doelwit. Uit het onderzoek blijkt overigens ook dat de inbreker soms fors geweld toepast om een kluis los te krijgen en te verwijderen.

Om die reden adviseert de politie aan horecaondernemers om de inbraakbeveiliging van het bedrijf op orde te brengen en de kluizen goed te bevestigen. Ook benadrukken ze nogmaals de toegevoegde waarde van camerabeveiligingen en waarschuwen ze ondernemers om alert te zijn op eventuele voorverkenningen.

8 Reacties

Reageren
 1. Harry

  Misschien moesten ze wel plassen en was er helemaal geen kluis.

 2. Angelique

  Wat ik me afvraag is waarom bedrijven ervoor kiezen hun dagomzet eigenlijk in een kluis te houden ipv meteen af te storten?

 3. Sjaak

  Wat adviseert de politie? Om geen aangifte te doen en eea te regelen met de verzekering van de dader..?

 4. Bert

  @angelique

  Omdat banken om 5 uur dicht gaan en de meeste horeca bedrijven pas om een uur of 1 sluiten.

 5. Sjaak

  @bert: geld afstorten kan in de nachtkluis van de banken.
  Tip voor de restaurateurs: gasten laten pinnen.

 6. Yoshua

  Vaak krijgen de kluiskrakers inside informatie.
  Het is ons ook al eens overkomen, kantoor op de tweede etage waar een oude kluis stond met 6 kapotte Phillips Gsm’s, waar weinig mensen kwamen.
  Ze waren binnengekomen door een gat te maken in het dak.
  Sensoren in de gang waren afgeplakt zodat het alarm niet kon afgaan.
  Horeca blijft interessant zolang er cash geld binnen komt.

 7. Ben

  Pin Only invoeren en het probleem is opgelost

 8. Katja

  Rare foto, zo breek je niet in !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).