Twaalf jaar cel voor gruwelijke moordzaak Hoograven | De Utrechtse Internet Courant Twaalf jaar cel voor gruwelijke moordzaak Hoograven | De Utrechtse Internet Courant

Twaalf jaar cel voor gruwelijke moordzaak Hoograven

Twaalf jaar cel voor gruwelijke moordzaak Hoograven

Een 46-jarige Utrechtse man is vandaag veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor het doden van zijn 34-jarige vrouw in augustus vorig jaar. De rechtbank achtte bewezen dat de man zijn vrouw geslagen heeft met een stok, met benzine heeft overgoten en in brand heeft gestoken, waarna zij kwam te overlijden.

Hoewel de man stellig heeft ontkend, oordeelde de rechtbank dat er voldoende bewijs was om hem te veroordelen.

De man heeft gezegd dat zijn vrouw zichzelf gedood heeft. Ze zou volgens de verdachte vaker last hebben van driftbuien en agressie en bezeten zijn door geesten. Een alternatief scenario is uitgebreid onderzocht, maar volgens de rechtbank niet aannemelijk geworden. De man was de dader volgens de rechtbank. Daarbij woog voor de rechtbank ook mee dat de verklaringen van de man wisselend en tegenstrijdig waren. De rechtbank acht moord niet bewezen en veroordeeld de man daarom voor doodslag

Het openbaar ministerie had naast 15 jaar gevangenisstraf ook tbs geëist. De man heeft nooit mee willen werken aan het psychiatrisch onderzoek. Deskundigen hebben vastgesteld dat de man wel een geestelijke stoornis heeft, maar ze weten niet zeker of dit van invloed was op zijn daad. Dat is een voorwaarde voor het opleggen van tbs. De man had ook geen strafblad en er is ook niet gebleken dat er een ernstig gevaar voor herhaling is. Daarom zag de rechtbank geen aanleiding om tbs op te leggen.

1 Reactie

Reageren
  1. Hans Anders

    Helemaal terecht dat hij 12 jaar heeft gekregen! Had van mij nog wel langer gemogen. Die man moet niet alleen de cel in, maar ook psychische hulp krijgen! Hoe kan je nou je eigen vrouw in brand steken? Belachelijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).