Twee 15-jarige verdachten opgepakt voor brute woningoverval op 87-jarige vrouw in Utrechtse wijk Overvecht Twee 15-jarige verdachten opgepakt voor brute woningoverval op 87-jarige vrouw in Utrechtse wijk Overvecht

Twee 15-jarige verdachten opgepakt voor brute woningoverval op 87-jarige vrouw in Utrechtse wijk Overvecht

Twee 15-jarige verdachten opgepakt voor brute woningoverval op 87-jarige vrouw in Utrechtse wijk Overvecht
De politie heeft twee 15-jarige verdachten aangehouden die in verband worden gebracht met een brute woningoverval op een 87-jarige vrouw. De vrouw werd in mei in haar woning aan de Donaudreef in Overvecht onder dwang vastgehouden terwijl de overvallers haar huis overhoop haalden.

De politie heeft twee 15-jarige verdachten aangehouden die in verband worden gebracht met een brute woningoverval op een 87-jarige vrouw. De vrouw werd in mei in haar woning aan de Donaudreef in Overvecht onder dwang vastgehouden terwijl de overvallers haar huis overhoop haalden.

De bewoonster opende woensdagavond 11 mei haar voordeur, waarna drie gemaskerde overvallers haar huis binnendrongen. Ze hielden de bewoonster onder dwang vast en doorzochten haar huis op zoek naar waardevolle spullen. De daders gingen er na de overval te voet vandoor en de recherche startte een onderzoek.

Er werden onder meer camerabeelden bekeken, er is een buurtonderzoek gedaan en er is gezocht naar forensische sporen. Dat leidde naar twee verdachten. De eerste verdachte, een 15-jarige jongen uit Utrecht, werd al op 7 juli opgepakt. De tweede verdachte, ook een 15-jarige Utrechter werden dinsdag 16 augustus gearresteerd. Naar de mogelijke derde verdachte wordt nog gezocht.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Realist

  Bruut aanpakken deze daders! Ook als voorbeeld voor anderen. Als ze op deze leeftijd al in staat zijn om een dergelijke misdaad te plegen kan er alleen maar keihard gestraft worden.

 2. Koel Hoofd

  15 jarigen k-pubers die een hoogbejaarde vrouw in haar eigen huis te grazen nemen?
  In wat voor wereld zijn we in godsnaam beland?

 3. W

  Hoe laf moet je zijn om dit te doen?
  Dat moeten ze bij een worstelaar of judoka doen! Bah

 4. Lombokker

  Jeugdstrafrecht, dus maximaal 1 jaar achter de tralies. Daarbij verwacht ik wel dat deze misbaksels ook nog jeugd-TBS opgelegd zullen krijgen, dus laten we hopen dat er nog iets te redden valt.

 5. Confusius

  @ Realist

  Met alleen het bruut aanpakken van deze daders, dat te weinig gebeurd (justitie is al sinds mensheugenis een VVD-ministerie> VVD, CDA en PVV (gedoogkabinet) hebben de mislukte landelijke politie ingevoerd waardoor we nu op de blaren zitten) ben je er echter niet. Er moet veel meer gebeuren.

 6. Hetty

  Een opvoedingskamp voor deze ontspoorde jongeren, waar ze dicipline leren en respect voor de medemens lijkt mij een goed optie. beter dan die lachwekkende strafjes, die ze nu opgelegd krijgen.
  Dat je dit op je 87e nog moet meemaken. Ik hoop, dat de vrouw in kwestie goed word opgevangen en ondersteunt om deze verschrikking te kunnen verwerken. Ik wens haar heel veel sterkte toe.

 7. Scherpschutter

  Triest, vooral omdat het zo onnodig is. Privaat vuurwapenbezit zou ook hier een prachtige oplossing zijn, juist voor kwetsbare ouderen die zich lijfelijk niet langer kunnen verdedigen tegen 15-jarige zwakzinnige chimpansees. Een vuurwapen binnen handbereik zou voor veel ouderen een uitkomst zijn.

  Vermoedelijk zouden deze 15-jarige zwakzinnigen het niet eens geprobeerd hebben, in de wetenschap dat het ‘zwakke’ oudere doelwit ter zelfverdediging mogelijk een vuurwapen in huis heeft. Zouden ze het alsnog wel proberen, ja, goed, BAM. Eigen schuld.

 8. Geenstijl@Utrecht

  Ouders van deze jongeren keihard aanpakken, tevens uit hun sociale huurwoning zetten,bij een koopwoning de boel op slot.
  Voor deze heren mag er geen pardon zijn,ouderen in Nederland horen veilig oud te worden.
  Dat krijg je als de politiek te druk is met feestjes,dan is er geen tijd voor de echte problemen in de stad Utrecht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).