Weer autobranden in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Weer autobranden in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Weer autobranden in Utrecht

Weer autobranden in Utrecht
Een autobrand in Utrecht. Archiefbeeld DUIC / Robert Oosterbroek
De brandweer moest in de avond en nacht van zaterdag op zondag twee keer uitrukken voor een brandend voertuig. Eerst was het raak in Hoograven en even later in Kanaleneiland.

De brandweer moest in de avond en nacht van zaterdag op zondag twee keer uitrukken voor een brandend voertuig. Eerst was het raak in Hoograven en even later in Kanaleneiland.

Iets na 19.00 uur kreeg de brandweer de melding dat er een auto aan de Huize de Geerlaan in brand stond. Het betrof een grijze Opel waarvan het vuur snel gedoofd kon worden. Zes uur later, rond 01.00 uur, stond er een voertuig aan de Vasco da Gamalaan in lichterlaaie.

Vorige maand werd een speciaal telefoonnummer geopend voor mensen met tips over de autobranden. “Het hoeft geen compleet verhaal te zijn, ook kleine beetjes informatie kunnen helpen”, zei de politie toentertijd. Mensen kunnen hun informatie doorbellen via 06-45249868. Ook is er een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van de meerdere autobranden in Utrecht van afgelopen tijd.

3 Reacties

Reageren
  1. Lombokker

    Voor dit jaar staat de teller nu op 49 auto’s.

  2. A. Mekking

    Laten we dit soort geweldadigheden toch negeren! Dan is de lol er gauw af. Een gevleugelde uitspraak is: alles groeit waar je aandacht aan geeft. Helaas zal dat ook voor dit soort daden gelden.

  3. Officer Hiney

    A. Mekking: met mijn beperkte ervaring als kwajongen (van het niveau hondendrollen in de ptt-brievenbus stoppen) zou ik niet denken dat dit soort zaken niet meer interessant zijn om te doen als het geen wereldnieuws wordt. De wijk wordt opgeschrikt en het effect ligt vooral daar. Dit lijken me niet het type pyromaan wat naar huis rent en op internet de nieuwsberichten gaat zitten lezen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).