Twee auto’s gestolen in De Meern; politie houdt verdachten aan en vindt auto’s terug Twee auto’s gestolen in De Meern; politie houdt verdachten aan en vindt auto’s terug

Twee auto’s gestolen in De Meern; politie houdt verdachten aan en vindt auto’s terug

Twee auto’s gestolen in De Meern; politie houdt verdachten aan en vindt auto’s terug
Foto: Politie Vleuten-De Meern
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee verdachten aangehouden voor de diefstal van twee auto’s in De Meern. De auto’s werden vannacht gestolen, maar zijn maandag weer teruggevonden.

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee verdachten aangehouden voor de diefstal van twee auto’s in De Meern. De auto’s werden vannacht gestolen, maar zijn maandag weer teruggevonden.

De auto’s werden gestolen op de Renesselaan en de Lichtenberglaan. Op de Meentweg werd geprobeerd een derde auto mee te nemen, maar dat lukte niet. De twee gestolen auto’s zijn door de politie teruggevonden in het Mauritspark. “Waren daar heen verplaatst om ‘rustig’ de katalysatoren uit de auto’s te halen”, laat de politie Vleuten-De Meern weten via Twitter.

De politie heeft twee verdachten aangehouden, maar zoekt nog getuigen of mensen die camerabeelden hebben. De politie is specifiek op zoek naar getuigen die een donkere Ford met dakkoffer hebben zien rijden. Ook camerabeelden waarop zo’n auto te zien is kunnen worden doorgestuurd naar de politie.

10 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Diefstal van katalysatoren schijnt in sommige landen een ware plaag te zijn. Kennelijk komt het nu deze kant op. De verzekeringspremies zullen volgend jaar wel weer hoger worden.

  Wel mooi dat de politie dit geboefte heeft gepakt. Al heb ik weinig vertrouwen in de rest van het justitiële traject.

 2. Scherpschutter

  Waarom zou iemand de moeite nemen om twee vrijwel identieke Priussen uit het jaar kruik te vinden, ze te stelen om daar vervolgens een tweedehands katalysator van nog geen 100 Euro de stuk onder vandaan te halen….?

  Makes no sense.

 3. waldorff

  @SS: omdat die katalysatoren dus veel meer dan €100 opleveren…eerder rond de €800.
  Is ons ook overkomen met onze Prius ‘uit het jaar kruik’, want alleen bij die Priussen zitten er in de katalysatoren waardevolle edelmetalen. Gelukkig waren wij goed verzekerd, maar als dat niet zo is-dan kost die je zomaar €1600-2000 aan arbeidsloon, nieuwe katalusator, nieuwe sensor etc etc.

 4. Scherpschutter

  @walldorf

  Welnee.

  https://www.ad.nl/auto/deze-vier-autos-zijn-het-populairst-bij-katalysatordieven~ad014acd/

  Het levert de dieven echt niet meer dan 50 tot 100 Euro de stuk op, zoals u kunt lezen.

 5. wollie

  bij de formule1 kunnen ze dat veeel sneller.

 6. Realist

  Heb je jarenlang geprobeerd zo zuinig mogelijk te rijden in je spannende Prius wordt dat voordeeltje door het boevengilde afgepakt. Dubbele pech.

 7. rv

  hopelijk gaat de politie ook nog eens op jacht om mijn gestolen fietsen te achterhalen

 8. Simply Ed

  Ik had een Toyota Prius en die stond bij mij voor de deur geparkeerd, op een vrijdagmorgen start ik de auto en een herrie van jewelste, ik denk uitlaat stuk, kan gebeuren, maar wat blijkt, katalysator gejat! Ik heb toevallig een camera geplaatst en blijkt dat in de nacht van donderdag op vrijdag hebben wat diefjes op hun gemak, binnen 5 minuten, de katalysator onder mijn auto vandaan gehaald. Ik ga aangifte doen op het politiebureau en krijg een paar dagen later een mail van de politie dat ze geen actie ondernemen want de prioriteiten liggen elders! FIJN DAT ER POLITIE IS!!!!!!!! Kosten €2100,00

 9. Realist

  @Scherpschutter
  Al is het 100 euro, netto in vijf minuten verdiend is niet slecht..

 10. Scherpschutter

  @Realist

  Alleen verdien je het niet in 5 minuten, noch is het netto. Je moet midden in je nacht je bed uit, dan in de auto om een Prius vinden (succes), het ding opkrikken en de besmeurde katalysator er onderuit schroeven terwijl je op de vieze grond ligt, dan weer terug naar huis, douchen en de volgende dag naar je groezelige opkoper om je geld op te halen en weer terug naar huis. Het kost uren en dan nog je benzinekosten.

  Wat voor een ongelofelijk miserabele pauper moet je wel niet zijn om zoveel moeite te doen voor een paar tientjes netto, met alle risico van dien en het geweten dat je steelt van iemand die zo armoedig is dat ze in een dergelijk treurige koektrommel van 15 jaar oud moeten rijden?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).