Twee dealers aangehouden bij gerichte drugsactie in Utrechtse wijk Lombok Twee dealers aangehouden bij gerichte drugsactie in Utrechtse wijk Lombok

Twee dealers aangehouden bij gerichte drugsactie in Utrechtse wijk Lombok

Twee dealers aangehouden bij gerichte drugsactie in Utrechtse wijk Lombok
Bij een gerichte drugsactie in Utrecht zijn afgelopen week twee verdachten aangehouden. Volgens de politie is er een ‘flinke hoeveelheid’ cocaïne en een auto is beslag genomen.

Bij een gerichte drugsactie in Utrecht zijn afgelopen week twee verdachten aangehouden. Volgens de politie is er een ‘flinke hoeveelheid’ cocaïne en een auto is beslag genomen.

Vanwege een aantal meldingen uit de buurt hielden wijkagenten op donderdag 1 april een drugsactie. Rond 19.00 uur zagen agenten verdacht gedrag bij een woning aan de Van Riebeeckstraat in Lombok.

De bewoner ging naar binnen en liet de deur open staan. Even later stapte een man uit zijn auto en ging ook de woning binnen. Binnen een minuut kwam hij weer naar buiten en reed hij weg.

Bolletjes

Agenten volgden het voertuig en wisten deze klem te rijden op de kruising van de Kanaalstraat en de J.P. Coenstraat. De mannen in de auto hadden onder andere 27 bolletjes cocaïne bij zich.

Beide inzittenden, twee 20-jarige mannen uit Utrecht, zijn aangehouden. De drugs en ook de auto zijn in beslag genomen.

Alert

De politie zegt alert te zijn op drugscriminaliteit. “Zowel straatdealers als handelaren in grote netwerken houden we aan. De netwerken proberen we zoveel mogelijk te verstoren […]. Het helpt als bewoners melding doen van dealen in hun wijk en signalementen onthouden en doorgeven. Dealers kunnen dan op heterdaad aangehouden worden”, aldus de politie

8 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Goed werk van de politie, en natuurlijk ook van degenen die hen hebben getipt.
  Nu maar weer afwachten wat de rechter er van vind.

 2. [email protected] 🤫

  Dit is een plaag door heel utrecht heen,het zijn vooral jongeren in de bekende auto’s die snel geld willen verdienen over de elende van anderen.
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

 3. Y

  @ [email protected] over de vraag naar drugs die u bestempeld als ellende. En juist die vraag is wat er bestreden dient te worden, niet het aanbod.

 4. Rien

  Drugsgebruik is dodelijk. Ik vind dan ook, dat mensen die zich met de productie en handel van drugs bezig zijn met moord — of er op zijn minst medeschuldig aan zijn. Onze rechtspraak is daar kennelijk nog niet aan toe, onze wetgever trouwens ook niet.

 5. Len

  @ Rien, leven is dodelijk. Mensen die alles zo nodig willen beteugelen zijn bang voor de werkelijkheid. Niet omdat ie zo werkelijk is, maar omdat ie het dreigt te worden zodra we zaken eens laten voor wat ze zijn.

 6. Y

  @rien begin dan maar eerst eens met de alcohol en tabaksindustrie 😉

 7. Lombokker

  @Y
  U bent zojuist schuldig bevonden aan ‘whataboutisme’.
  Die alcohol- en tabaksindustrie worden overigens al jaren aangepakt!

 8. Y

  @lombokker nee zeker niet, dat zou het geval zijn als de schade van beide even groot zou zijn.
  Ik zal je even terug op je 112 bellende plek zetten.

  “Het aantal drugsdoden in Nederland is in 2018 niet verder gestegen. In dat jaar overleden 224 mensen aan de directe gevolgen van drugs.”

  “Jaarlijks overlijden in Nederland ongeveer 20.000 mensen door roken. In 2017 overleden in Nederland naar schatting 19.420 mensen van twintig jaar en ouder aan de directe gevolgen van roken. –
  Het RIVM heeft een schatting gedaan. Volgens deze schatting stierven er in 2017 1.906 mensen aan de gevolgen van alcohol”

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).