Twee jongens van 14 aangehouden voor overval Grieks restaurant in Utrecht Lunetten Twee jongens van 14 aangehouden voor overval Grieks restaurant in Utrecht Lunetten

Twee jongens van 14 aangehouden voor overval Grieks restaurant in Utrecht Lunetten

Twee jongens van 14 aangehouden voor overval Grieks restaurant in Utrecht Lunetten
De politie heeft op maandagochtend twee verdachten aangehouden voor de overval op het Griekse restaurant Aphrodite. De twee Vleutense jongens van 14 jaar oud zouden het restaurant aan Zevenwouden in Lunetten in januari overvallen hebben, gewapend met een taser.

De politie heeft op maandagochtend twee verdachten aangehouden voor de overval op het Griekse restaurant Aphrodite. De twee Vleutense jongens van 14 jaar oud zouden het restaurant aan Zevenwouden in Lunetten in januari overvallen hebben, gewapend met een taser.

Volgens de politie heeft uitgebreid onderzoek hen naar deze twee verdachten geleid. De jongens zitten nu vast voor verhoor. Dit wil nog niet zeggen dat het onderzoek klaar is, laat de politie weten. Ze sluiten niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.

Op woensdagavond 26 januari kwamen de twee verdachten het restaurant binnen rond 19.50 uur. Daarop bedreigden ze een medewerker met een taser. Met een greep in de kassa was het duo weer verdwenen.

Restaurant Aphrodite werd later tot driemaal slachtoffer van inbraak. Eén keer in de nacht van 22 op 23 maart en nog twee keer in de nacht van 12 op 13 april. De politie doet onderzoek naar de verschillende incidenten.


Wil jij DUIC steunen en een set ansichtkaarten ontvangen met de beste foto’s uit het boek DUIC in 2021? Voor 7,95 euro krijg je twaalf kaarten, van elke maand in 2021 één ansichtkaart. Met de aanschaf van de kaarten heb je niet alleen een herinnering aan 2021 – om op te hangen, te bewaren of te versturen – maar steun je ook de lokale journalistiek in Utrecht.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Ik geloof niet dat het twee 14-jarige blagen met een tasertje zou lukken om me te beroven van de inhoud van mijn kassa (vermoedelijk zouden de schavuitjes de inhoud van de kassa naar hun kop gesmeten krijgen, met de kassa er nog omheen), maar uitstekend dat deze jong-gederailleerden opgepakt zijn. Een weekje schoffelen bij HALT en foeigesprek zal ze vast en zeker leren.

 2. Kaat

  14 jaar en dan al tot hier in staat. Noem me maar behouden, maar ik vind dit een zorgelijk bericht. Omdat ik het idee heb dat dit bericht niet op zichzelf staat.

 3. Geenstijl@Utrecht

  Ook gelijk de ouders goed straffen,blijkbaar geen opvoeding gegeven.
  Maar er zal wel weer gezinshulp komen,op kosten van de hardwerkende mensen.

 4. LOESJE P.

  Jong geleerd oud gedaan toch?
  Gaan het vast ver schoppen in de maatschappij, deze ondernemende knaapjes.

 5. Lombokker

  “Vroeg rijp, vroeg rot”.

  ‘Vroegah’ werden zulke gasten naar een tuchtschool gestuurd. Tegenwoordig worden ze ‘behandeld’ door een kudde psychologen, want het is natuurlijk allemaal de schuld van de maatschappij dat ze zo ontspoord zijn.

 6. Erik

  Ja inderdaad laat de tuchtschool maar weer terugkomen

 7. Willem

  Vroeg rot !! Ja dat kan je wel zeggen .
  Maar je kan ook zeggen hoe zit het met hun ouders .
  Dus ouders her opvoeding , en deze jongens naar een tuchtschool.

 8. Wim Vreeswijk

  De ouders zijn in de 1e en laatste plaats aansprakelijk voor het wangedrag van hun minderjarige kroost binnenshuis èn buitenshuis en als zij tekort schieten in de opvoeding moeten ook zij aangepakt of gekort worden in kindertoeslag of kinderbijslag

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).