Twee minderjarige jongens bedreigen twee vrouwen in Utrecht met nepvuurwapen Twee minderjarige jongens bedreigen twee vrouwen in Utrecht met nepvuurwapen

Twee minderjarige jongens bedreigen twee vrouwen in Utrecht met nepvuurwapen

Twee minderjarige jongens bedreigen twee vrouwen in Utrecht met nepvuurwapen
Bron: Instagramaccount Politie Vleuten-De Meern
Twee minderjarige jongens hebben zaterdagavond in Utrecht met een nepvuurwapen twee andere mensen bedreigd. De verdachten konden niet veel later worden aangehouden.

Twee minderjarige jongens hebben zaterdagavond in Utrecht met een nepvuurwapen twee andere mensen bedreigd. De verdachten konden niet veel later worden aangehouden.

Het gaat om twee jongens van 15 jaar. Rond 21.30 uur meldden twee vrouwen bij de politie van Vleuten-De Meern dat zij even daarvoor waren bedreigd met een vuurwapen. De verdachten zouden daarna zijn gevlucht op een scooter.

Kort daarop werden twee minderjarige jongens uit De Meern en Vleuten aangehouden. Tijdens de arrestatie werden zij onder schot gehouden. “Dit is een gebruikelijke procedure bij incidenten waar vuurwapens in het spel zijn”, schrijft de politie op sociale media.

De recherche onderzoekt de zaak en de politie schrijft dat de twee jonge verdachten vervolgd gaan worden door het Openbaar Ministerie. Daarnaast wordt, vanwege de jonge leeftijd van de jongens, ook Veilig Thuis Utrecht ingeschakeld.

10 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Tja. Totdat ze met hun nepwapen een keer tegen iemand aanlopen die een echt wapen op zak heeft. Dan gaat het fout en wordt er huilie-huilie gedaan (Zulke lieve jongens, deden ze normaal nooit) 😁

 2. woutvr

  Ja, de ouders of verzorgers hebben nog wat te doen..

 3. LOESJE P.

  Wat is er dan eigenlijk loos, in zulke ” bovenkamers”, vraag ik me bij dit soort berichten wel eens af!
  Komt dat idee plotseling in je op?
  In de trant van: “Kom, laat ik eens een (nep)wapen aanschaffen. Kan je zo geinig mensen mee bedreigen. Jottem zeg, kijk ze eens bang zijn. Kicken hoor!”
  Verveling? Domheid? Kwaadaardigheid? Opgejut?
  Misschien toch maar eens een tijdje op water en brood zetten, deze lutsertjes!

 4. Utrechtse Jantje

  Helemaal met je eens @ Loesje P…

 5. RABE

  Waar zijn de ouders van deze kinderen??
  Hier zou jeugdzorg misschien kunnen ingrijpen!?!?!?

 6. Scherpschutter

  @Loesje P

  Bijna 15% van de bevolking heeft een IQ van minder dan 85. Ofwel, bijna 1 op de 6 mensen is zwakzinnig. Zo simpel is het werkelijk.

 7. Koel Hoofd

  @Scherpschutter
  Slechts 2,5% van de bevolking heeft een IQ van 130 of meer en zou daarmee echt intelligent moeten zijn, en ook die kunnen hele vreemde acties doen. Sommigen kunnen zelfs wetenschappelijk onderbouwen waarom het in hun ogen volkomen normaal is. IQ zegt geen ruk.
  ‘Monkey see monkey do’ oftewel ‘jong geleerd is oud gedaan’ is meer van toepassing op Homo sapiens, de kale aap die werktuigen nodig heeft om het jasje van een ander te stelen zodat ie het zelf niet koud heeft.

 8. Geenstijl@Utrecht

  Vaak denken dit soort jongens onder invloed van films of series,dat dit normaal gedrag is,wat blijkbaar niet zo is dus …
  Dankzij de politie is dit goed afgelopen voor ze.

 9. helder

  @Rabe
  “Hier zou jeugdzorg misschien kunnen ingrijpen!?!?!?”
  Als je goed leest staat er ook dat stichting Veilig Thuis ingeschakeld gaat worden.
  3x raden met wie veilig thuis samenwerkt.

 10. PuppyloverSenna_

  Tis toch wat mensen bedreigen met een nepvuurwapen waar gaat het leven heen

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).