Twee mogelijke drugsdealers aangehouden in De Meern na meerdere meldingen van omwonenden Twee mogelijke drugsdealers aangehouden in De Meern na meerdere meldingen van omwonenden

Twee mogelijke drugsdealers aangehouden in De Meern na meerdere meldingen van omwonenden

Twee mogelijke drugsdealers aangehouden in De Meern na meerdere meldingen van omwonenden
Twee personen die mogelijk betrokken zijn bij drugshandel zijn dinsdag gearresteerd in De Meern in Utrecht. Voorafgaand aan de arrestaties was de politie al enkele maanden bezig met een onderzoek naar een huis aan de Marketentsterlaan.

Twee personen die mogelijk betrokken zijn bij drugshandel zijn dinsdag gearresteerd in De Meern in Utrecht. Voorafgaand aan de arrestaties was de politie al enkele maanden bezig met een onderzoek naar een huis aan de Marketentsterlaan.

Het onderzoek is gestart nadat meerdere mensen een melding hadden gemaakt. Vanwege deze meldingen kreeg de politie het vermoeden dat er vanuit het huis aan de Marketentsterlaan verdovende middelen zouden worden verhandeld. Er is een onderzoek gestart en dat heeft uiteindelijk geleidt tot een ‘sterke verdenking’ richting de 55-jarige bewoner en een 19-jarige man die elders woont.

Voor de politie was dit voldoende om dinsdag in actie te komen. Op het moment dat agenten zich aan het voorbereiden waren voor de inval, waren zij getuige van een deal. De koper werd aangehouden, deze persoon had drugs bij zich en kon bevestigen dat dit vlak daarvoor was gekocht.

Inval

Vervolgens is de politie het huis binnengegaan en werd de 55-jarige bewoner gearresteerd. In het huis werd een kleine hoeveelheid drugs gevonden en zogenoemde ‘verkoop gerelateerde goederen’, zoals verpakkingsmateriaal en een weegschaal.

Op hetzelfde moment werd de 19-jarige verdachte gearresteerd. Deze bevond zich in zijn woning aan de Titushof in Utrecht. Ook hier werd een kleine hoeveelheid verdovende middelen gevonden en daarnaast ook een alarmpistool en een verboden mes.

Geslaagde actie

De coördinator van de actie zegt terug te kijken op een geslaagde actie: “Het is goed om te zien dat wij signalen uit de buurt krijgen. Zoals je ziet leidt het opvolgen daarvan tot mooie resultaten en kunnen we samen de drugscriminaliteit frustreren.”

5 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Je ziet vaak dat ouderen zich laten gebruiken door slimme jongeren en dan in drugshandel betrokken worden,vaak eenzame mensen die op deze manier gezelschap of aandacht krijgen,deze ouderen zijn juist kwetsbaar voor dit soort ronselaars.
  Ook het overzien van de gevolgen die deze overtredingen met zich meebrengen wordt erg vaak gebagatelliseerd.

 2. Kaat

  Goed werk. Blijkt maar weer dat verdachte zaken melden echt wel zin heeft! Helaas ben ik bang dat dit slechts een druppel op een gloeiende plaat is.

 3. Realist

  @Kaat. Klopt, dit behoeft een ijzeren hand en geen softe aanpak. De softe aanpak heeft er alleen maar toe geleid dat het drugsprobleem groter en groter wordt.

 4. Oetski

  @geenstijl@utrecht Ouderen? Ik vind toch niet dat je bij iemand van 55 al kan spreken van een oudere. Of je moet zelf 16 zijn, dan is iedereen boven de 30 per definitie oud.

 5. Geenstijl@Utrecht

  @ Oetski,

  Dit is een oudere jongere😉,maar dit is wel de leeftijd waarop mensen kwetsbaar worden,met alle gevolgen van dien.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).