Utrecht heeft een nieuw rechercheteam om ondermijnende criminaliteit aan te pakken Utrecht heeft een nieuw rechercheteam om ondermijnende criminaliteit aan te pakken

Utrecht heeft een nieuw rechercheteam om ondermijnende criminaliteit aan te pakken

Utrecht heeft een nieuw rechercheteam om ondermijnende criminaliteit aan te pakken
De politie is in Utrecht met een aantal partners een samenwerking gestart om ondermijnende criminaliteit aan te pakken. Ondanks dat het team nog niet volledig operationeel is, zijn er al wel twee personen aangehouden in Overvecht.

De politie is in Utrecht met een aantal partners een samenwerking gestart om ondermijnende criminaliteit aan te pakken. Ondanks dat het team nog niet volledig operationeel is, zijn er al wel twee personen aangehouden in Overvecht.

Voorbeelden van ondermijnende criminaliteit zijn corruptie, intimidatie, witwassen, drugshandel en liquidaties. De politie zegt nauw samen te werken met partners, zoals de gemeente en de belastingdienst, om zicht te krijgen op deze vormen van criminaliteit en ze vervolgens ook aan te pakken. In Utrecht is daarom een nieuw rechercheteam gestart, dat vanaf januari volgend jaar volledig operationeel is.

Dit zogenoemde ondermijningsteam heeft onlangs in de Utrechtse wijk Overvecht de eerste actie ondernomen. Vanuit de wijk kwamen volgens de politie meerdere klachten binnen over een garagebox. Deze zou door verschillende personen worden gebruikt. Na onderzoek heeft het team twee personen gearresteerd. In de garagebox werd zwaar illegaal vuurwerk, een nepvuurwapen en een ‘ruime hoeveelheid’ softdrugs gevonden.

De politie zegt tot slot dat meldingen en tips van burgers onmisbaar zijn bij de aanpak van criminaliteit. “Die informatie kan de start van een onderzoek zijn, maar ook het ontbrekende puzzelstukje waarmee een zaak kan worden opgelost. Regelmatig worden verdachten aangehouden of drugslabs opgerold dankzij meldingen van alerte burgers.”

6 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Goed nieuws, en helaas hard nodig. Ik wens deze dienders veel succes!

 2. [email protected] 🤔

  Aaaa het nieuwe toverwoord ondermijning,laten we dan ook gelijk foute ambtenaren aanpakken inplaats van Hoffman bedrijfsrecherce in te zetten om de boel glad te strijken.
  Want tenslotte ondermijning gaat ons allemaal aan als samenleving,dus is het ook belangrijk om je eigen organisatie ook onder de loep te houden,vooral met de aanbestedingen.

 3. Massegast

  Door de nieuwe lockdown zal er naar ik vermoed veel horeca en andere retail omvallen. Erg triest, maar een uitgelezen kans voor het foute geld. Eigenlijk zouden alle transacties op dit vlak aan een extra onderzoek onderworpen moeten worden. Of extra clausules toepassen. In ieder geval geen business as usual. Het zal wel weer niet kunnen, maar als je het niet doet, dan is over enige tijd de halve binnenstad in criminele handen. Ik wens het nieuwe team veel succes.

 4. woutvr

  Ja, klinkt goed: veel succes! Ik begrijp dat je meldingen kan doen bij 0900-8844 en, indien haast natuurlijk 112

 5. RABE

  Heel goed. Ik wens ze veel succes want er lopen nog genoeg criminelen vrij rond. Zet ‘m op.

 6. Cico

  Nogal dubbelop, ‘ondermijnende criminelen’. Zijn er dan ook bruggenbouwende criminelen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).