Utrechter (18) gearresteerd voor overval op Hayai Sushi aan Poortstraat Utrechter (18) gearresteerd voor overval op Hayai Sushi aan Poortstraat

Utrechter (18) gearresteerd voor overval op Hayai Sushi aan Poortstraat

Utrechter (18) gearresteerd voor overval op Hayai Sushi aan Poortstraat
De politie heeft een 18-jarige Utrechter aangehouden die wordt verdacht de horecagelegenheid Hayai Sushi aan de Poortstraat te hebben overvallen. Deze overval vond ruim een jaar geleden plaats.

De politie heeft een 18-jarige Utrechter aangehouden die wordt verdacht de horecagelegenheid Hayai Sushi aan de Poortstraat te hebben overvallen. Deze overval vond ruim een jaar geleden plaats.

Op 31 mei 2019 kwam de overvaller rond 18.00 uur het sushirestaurant aan de Poortstraat binnen. Met een vuurwapen (later bleek het om een nepwapen te gaan) in de hand riep hij dat iedereen op de grond moest liggen en dat hij geld wilde zien.

De meeste mensen die in de zaak aanwezig waren konden naar buiten vluchten. Eén medewerker die achterin het restaurant was kon niet ontkomen. Hij werd mishandeld door de overvaller. Even later ging de verdachte er zonder buit vandoor.

Recherche

De politie werd gebeld, maar de overvaller was al verdwenen. De recherche startte een onderzoek waarin onder andere camerabeelden werden bekeken, getuigenverklaringen opgenomen en er werd een buurtonderzoek gedaan.

Informatie uit een ander onderzoek en een DNA-match met een voorwerp dat de overvaller had aangeraakt leidde naar de 18-jarige Utrechter. Deze verdachte, die tijdens de overval 16 jaar was, is woensdag aangehouden.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Esrin W.

  Hou ons even op de hoogte wat hier vérder mee gaat gebeuren en hoe dit afloopt. Als Utrechter zijn we daar met z’n allen enorm benieuwd naar, meestal gebeurt hier helemaal niks mee en horen we er ook niks meer van.

 2. [email protected]🤔

  Nou Esrin, die staat binnen een week weer buiten,daar staat de Utrechtse raadkamer om bekend.
  Vraag mij af hoe het met de slachtoffers gaat van deze overval.

 3. woutvr

  Knap werk hoor! Hulde

 4. Anne Marie ten Berge

  De opdrachtgever van de roofoverval d.d. 23 februari 2017 op mijn woning is met naam, toenaam en verblijfplaats bekend bij Politie en Justitie. Hij kan/ mag voor dit misdrijf niet gearresteerd worden omdat hij kennelijk nog iets ergers op z’n kerfstok heeft.

 5. Lombokker

  @Esrin W
  De verdachte was minderjarig ten tijde van de overval, dus verwacht er maar niet te veel van.

 6. Mark

  @Anne Marie ten Berge
  U heeft vaker te maken met een overval op uw woning?
  http://annemarietenberge.blogspot.com/2011/07/de-gewelddadige-overval-08-04-2011.html

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).