Utrechter (22) die dodelijk ongeval veroorzaakte hoort 6 jaar cel tegen zich eisen Utrechter (22) die dodelijk ongeval veroorzaakte hoort 6 jaar cel tegen zich eisen

Utrechter (22) die dodelijk ongeval veroorzaakte hoort 6 jaar cel tegen zich eisen

Utrechter (22) die dodelijk ongeval veroorzaakte hoort 6 jaar cel tegen zich eisen
De 22-jarige man uit Utrecht die verdacht wordt van het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de A2 hoorde woensdag 6 jaar celstraf tegen zich eisen. Bij het ongeluk kwam een vrouw van 20 jaar om het leven.

De 22-jarige man uit Utrecht die verdacht wordt van het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de A2 hoorde woensdag 6 jaar celstraf tegen zich eisen. Bij het ongeluk kwam een vrouw van 20 jaar om het leven.

Op 23 december 2020 reed de verdachte samen met drie anderen in een Audi met Duits kenteken op de A2. De verdachte heeft bekend dat hij de topsnelheid van het voertuig wilde uittesten, en daarbij 312 kilometer per uur heeft gehaald. Ter hoogte van Nieuwegein kreeg de Audi en klapband, waardoor de bestuurder de macht over het stuur verloor.

Het voertuig raakte de auto van de 20-jarige vrouw. Dit voertuig belandde door de klap tegen de vangrail en de vrouw overleed als gevolg van de aanrijding.

Na de aanrijding vluchtten de verdachte en de andere inzittenden weg. De bestuurder stapte in een andere auto die door de politie in de gaten werd gehouden in een onderzoek naar plofkraken. De verdachte werd diezelfde nacht aangehouden.

Bewijs

In het onderzoek is divers bewijs gevonden dat de 22-jarige verdachte achter het stuur van de Audi zat. Zo is zijn DNA op de airbag gevonden. Ook is hij afgeluisterd in het andere voertuig. Daar zou hij hebben gezegd dat hij de bestuurder was van de Audi en dat hij ongeveer 300 kilometer per uur reed.

Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de Audi gebruikt zou worden als vluchtauto bij plofkraken. De officier van justitie vond het bewezen dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan dood door schuld in het verkeer en verlaten plaats ongeval. Bij de strafeis is ook rekening gehouden met het jarenlange strafblad van de verdachte, de eerder opgelegde voorwaardelijke straffen en zijn weigering hulp te aanvaarden.

Ontzegging rijbevoegdheid

Naast de gevangenisstraf van zes jaar is ook tien jaar ontzegging van de rijbevoegdheid geëist. De inzittenden van de Audi worden ook verdacht deel uit te maken van de plofkraakbende die opereerde vanuit een locatie in de Utrechtse wijk Overvecht. Deze strafzaak zal naar verwachting medio 2022 worden behandeld.

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht 🤔

  Tja wat ik uit diverse media begrijp is dit een niet al te bijster intelligent persoon,blijkbaar mist deze persoon enige hersencellen om te begrijpen dat er een jong meisje dood is,die wel iets wilde bijdragen aan de maatschappij.
  Ik heb enorm te doen met de ouders van dit meisje.

 2. Pol

  22 jaar oud en een jarenlang strafblad met dit (waarschijnlijk) als apotheose….
  Van alle kanten is dit verhaal in- en intriest

 3. RABE

  Wel een heel milde straf voor zo’n crimineel. Je zal het bericht maar thuis krijgen.
  Je kind is verongelukt door toedoen van zo’n idioot.
  Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte, en ik hoop dat deze gek goed met zijn neus op de feiten wordt gedrukt.

 4. Lombokker

  Ik hoop van harte dat de rechter deze eis over zal nemen; dat zal zelfs op verkeersterroristen met weinig hersencellen een afschrikkende werking hebben.

 5. Realist

  Hou eens op zeg. Straks is hij nog zwakzinnig of verward, termen bedacht en bedoeld om mild te kunnen straffen. Afgezet tegen de vreselijke gevolgen van de daad stelt de eis weinig voor.

 6. Pee

  De eis is zes jaar waarbij Bij de strafeis ook rekening is gehouden met het jarenlange strafblad van de verdachte .
  Dus als hij geen strafblad had gehad dan was de eis nog lager uitgevallen.
  Rijontzegging gaat echt geen tien jaar worden .
  Deze lieden werden al in de gaten gehouden ,en dat is ook niet zomaar.
  Ik denk dat de straf uiteindelijk stukken lager dan de eis zal uitvallen.
  Dus deze zien we met de tijd wel weer ergens anders mee de fout ingaan.

 7. lezer

  Wat vreselijk voor de ouders en andere nabestaanden van het meisje.
  En dan daarbij zo’n belachelijk lage straf . Die kan niet hoog genoeg zijn voor zo’n onverantwoordelijk en crimineel type.

 8. Geenstijl@Utrecht 🤔

  Ik wil benadrukken dat enige vorm van zwakzinnigheid in dit geval zeker niet mag lijden tot strafvermindering, sterker nog TBS lijkt voor deze dorpsgek meer op zijn plaats.
  Nogmaals mijn hart gaat uit naar de ouders van het meisje,echt zo verschrikkelijk,niets kan dit verlies goedmaken.

 9. Luuk Upuuk

  Helaas mag een rechter geen uitspraak doen gebaseerd op zijn/haar emotie, maar moet de wet gehanteerd worden.

 10. Koel Hoofd

  Maar 6 jaar?
  Hoezo geen TBS?
  Of nog beter, een 99% lobotomie en dan langzaam laten vegeteren zodat die 1% resterende bewustzijn nooit zal vergeten wat het heeft aangericht…

  Die Audi is met meer dan 300km/u tegen een meisje in een peugeotje 108 aangeknalt op een stuk waar je 100km/u moet.
  Dat arme kind had werkelijk geen schijn van kans en heeft waarschijnlijk niet eens geweten wat haar raakte. Want die Audi ging in het donker ongeveer 85 meter per seconde NB!
  Keertje met je ogen knipperen en het was al gebeurd.

  Misschien kan Audi ook eens een beter beveiligingssysteem gaan ontwikkelen?
  Hun auto’s worden namelijk gejat omdat ze gewoon te goed zijn, want echt mooi zijn ze al lang niet meer. Dus een betere jatpreventie zou de wereld heel veel ellende schelen…

 11. Frank Heuvelman

  Een van de belangrijkste redenen waarom wij hier in Nederland zo weinig criminaliteit kennen in vergelijking met bijvoorbeeld Amerika, is ons milde strafbeleid. Gelukkig speelt wraak hier geen rol in de bepaling van de hoogte van de straf. Wees blij dat wij gevangenissen moeten sluiten in plaats van nieuwe te moeten bouwen bij gebrek aan criminelen.

  Wij mogen trots zijn op ons rechtssysteem waardoor zo weinig criminaliteit kennen in ons kleine, maar wereldwijd gerespecteerde landje dat op de vierde plaats staat van de meest gelukkige bevolking op Aarde.
  (Onze kinderen zijn volgens hetzelfde VN onderzoek de gelukkigste ter wereld, laten we dat vooral zo houden.)

 12. Lombokker

  @Frank Heuvelman
  Twee van de belangrijkste redenen waarom wij hier in Nederland zo weinig criminaliteit kennen in vergelijking met bijvoorbeeld Amerika, zijn dat vuurwapens hier niet zo makkelijk zijn te verkrijgen, en dat de verschillen tussen rijk en arm veel kleiner zijn. En drie: dat we hier fatsoenlijke sociale voorzieningen hebben.

 13. Geenstijl@Utrecht 🤔

  @Frank Heuvelman,

  Dat zou je eens moeten uitleggen aan de ouders van dit meisje,wat voor een zorgzaam strafsysteem wij hebben,zodat dit soort idioten kinderen dood kunnen rijden omdat dat nu eenmaal kan en mag door mensen zoals jij die geloven in dit strafsysteem.

 14. Frank Heuvelman

  @Geenstijl@Utrecht

  “…dood kunnen rijden omdat dat nu eenmaal kan en mag…” ?

  Ik vind het geen stijl dat jij hier mijn woorden verdraaid, alleen maar omdat je geen werkelijke argumenten kunt verzinnen.
  Misschien moet je maar eens een cursus begrijpend lezen gaan volgen waardoor je jezelf niet langer meer voor paal hoeft te zetten met het opdissen van leugens om je gelijk te krijgen.

 15. Frank Heuvelman

  @ Lombokker.

  Je hebt gelijk. Maar het blijft een feit dat als wij straffen gaan bepalen op basis van emotionele in plaats van rationele overwegingen, daar niemand ene reet beter van wordt.

  We wonen kennelijk allebei in Lombok en Lombok zou niet langer meer een vreedzame multiculturele smeltkroes zijn als de spaarzame criminaliteit die hier plaatsvindt bestraft zou gaan worden op basis van populistische argumenten in plaats van redelijke argumenten binnen een overzicht van alle relevante feiten en de (eventuele) consequenties voor onze samenleving.
  Nu hebben jeugdige criminelen ten minste nog een kans om zich definitief aan het criminele circuit te onttrekken en te veranderen in waardevolle medeburgers.
  En alweer, ook hier blijkt Amerika een onontkenbaar bewijs te leveren voor de validiteit van dit argument. De VS staan bekend om hun ‘Dumbing Down Of Society’ door, onder andere, krankzinnig lage budgetten voor publieke scholing te reserveren. Wat dat betreft is de jarenlange scholing die jonge delinquenten daar gratis krijgen van door de wol geverfde zware criminelen in de gevangenis heel wat effectiever…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).