Utrechter (32) aangehouden in grote oplichtingszaak; slachtoffer zou 1,7 miljoen euro kwijt zijn Utrechter (32) aangehouden in grote oplichtingszaak; slachtoffer zou 1,7 miljoen euro kwijt zijn

Utrechter (32) aangehouden in grote oplichtingszaak; slachtoffer zou 1,7 miljoen euro kwijt zijn

Utrechter (32) aangehouden in grote oplichtingszaak; slachtoffer zou 1,7 miljoen euro kwijt zijn
Een 32-jarige vrouw uit Utrecht is afgelopen maandag aangehouden omdat zij mogelijk betrokken is bij een grote oplichtingszaak. Aan het slachtoffer in deze zaak zou zijn beloofd dat hij mocht trouwen met een vrouw.

Een 32-jarige vrouw uit Utrecht is afgelopen maandag aangehouden omdat zij mogelijk betrokken is bij een grote oplichtingszaak. Aan het slachtoffer in deze zaak zou zijn beloofd dat hij mocht trouwen met een vrouw.

In de hele zaak zijn nu in totaal acht verdachten aangehouden. Ook heeft de politie eerder dit jaar al huiszoekingen gedaan bij woningen aan de Waalstraat en de Melissekade. In het onderzoek is een beeld gevormd hoe de vermeende oplichting zich zou hebben afgespeeld.

Datingsite

Via een datingsite kwam het slachtoffer in 2019 in contact met een meisje dat destijds 17 jaar was. De man zou al snel opgenomen zijn in de familie. Hem werd beloofd dat hij met haar mocht trouwen zodra ze meerderjarig was.

Negen maanden lang werd de man betrokken in het leven van de familie en woonde hij in die tijd gedurende bepaalde periodes bij hen in. Volgens de politie werd steeds vaker aan hem gevraagd of hij dingen wilde betalen, onder meer voor het voorgenomen huwelijk. In een aantal maanden zou het slachtoffer bijna zijn hele vermogen aan deze personen hebben afgestaan.

1,7 miljoen euro

In de loop der tijd veranderde het vragen in eisen, bedreigen en afpersen. De man zou daarbij ook zijn mishandeld. Toen de bedreigingen met geweld erger werden, wist het slachtoffer los te komen uit de familie en deed hij aangifte van oplichting en afpersing. Het slachtoffer was volgens de politie 1,7 miljoen euro kwijt aan geld en goederen.

De recherche startte onder regie van het Openbaar Ministerie een onderzoek. Dit leidde naar de twee woningen in Utrecht. Daar werden onder andere dure horloges en administratie gevonden, dat vervolgens in beslag is genomen.

Zitting

Na verder onderzoek hield de recherche afgelopen maanden in totaal acht verdachten aan, waarvan er op dit moment nog twee vastzitten. Dit zijn een man van 43 en een 44-jarige vrouw. Afgelopen maandag hield de politie een voorlopig laatste verdachte aan. Dit is de 32-jarige vrouw uit Utrecht. Alle verdachten hebben een (familie) relatie met elkaar.

Ze worden allemaal verdacht van oplichting en afpersing. Woensdag was de eerste pro-formazitting voor de twee eerder aangehouden verdachten die nog in voorlopige hechtenis zitten.

Informatie

In deze zaak heeft het slachtoffer volgens de politie grote hoeveelheden goudstaven en dure horloges van het merk ‘Rolex’ afgestaan aan de verdachten. “Mensen die over informatie beschikken over de verblijfplaats van deze dure horloges en nog missende goudstaven of andere vermogensbestanddelen kunnen contact op nemen met het Team Criminele Inlichtingen (TCI) of Meld Misdaad Anoniem”, aldus de politie.

5 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Goudstaven, Rolexen, dit hele verhaal roept vooral veel vragen op.

 2. Toine Goossens

  Moderne slavernij met kaalplukken als doel. Dat is de normaalste zaak in de criminele wereld.

  De veiligheid en stabiliteit neemt hand over hand af. Een van de oorzaken is het massaal gebruik van cocaïne en peppillen. Gebruikers oppakken en wegzetten.

 3. Angelique

  Wat een verhaal zeg, lijkt wel alsof ik het plot van een nieuwe tv serie lees

 4. RABE

  Waarom denken mensen niet na voordat ze geld lenen. Uiteindelijk loopt het bij 99%
  Fout af. We worden op tv vaak genoeg gewaarschuwd.

 5. [email protected] 🤔

  Zouden de bijbel hebben gelezen Toine.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).