Utrechter aangehouden met 160 blokken hasj Utrechter aangehouden met 160 blokken hasj

Utrechter aangehouden met 160 blokken hasj

Utrechter aangehouden met 160 blokken hasj
Een 33-jarige man uit Utrecht is woensdag aangehouden op de A2 bij Valkenswaard. De politie vond bij een controle van zijn auto 160 blokken hasj in een verborgen ruimte. Ook in de woning van de man in Utrecht heeft de politie gezocht naar drugs.

Een 33-jarige man uit Utrecht is woensdag aangehouden op de A2 bij Valkenswaard. De politie vond bij een controle van zijn auto 160 blokken hasj in een verborgen ruimte. Ook in de woning van de man in Utrecht heeft de politie gezocht naar drugs.

Agenten zagen de man woensdagochtend rijden op de A2 en herkenden zijn auto van een eerdere controle. Bij die controle werd al een verborgen ruimte aangetroffen. Volgens de politie is de ruimte speciaal gecreëerd om geld, drugs of wapens ongezien te kunnen vervoeren.

De man kreeg een stopteken en werd door de politie gecontroleerd. In de verborgen ruimte in de auto werden verpakkingen aangetroffen waarin in totaal 160 blokken hasj bleken te zitten. Ook werd een groot geldbedrag gevonden.

Volgens de politie kon de 33-jarige bestuurder van de auto geen goede verklaring geven over de herkomst van het geld. De Utrechter is opgepakt en zit op dit moment nog vast, meldt de politie.

Huiszoeking

Na de drugsvondst is in de woning van de verdachte een huiszoeking gedaan. De politie vond daar alleen een grote weegschaal en verpakkingsmateriaal. De hasj en het geld uit de auto zijn in beslag genomen, net als de auto zelf en de mobiele telefoon van de verdachte.

9 Reacties

Reageren
 1. Y

  Hasj is toch legaal in nederland? Heb dr net nog wat van gekocht en idd ook btw op betaald 😅 zzz

 2. Jeroen

  Als ik de politie was dan zou ik die auto weer terug geven. Kun je hem over een paar maanden weer aanhouden.

 3. Lombokker

  De auto in beslag nemen en dan later weer terug geven haalt dus niets uit.
  Ik zou zeggen: verbeurd verklaren en door de shredder ermee. Dan weet je tenminste zeker dat die auto niet opnieuw voor criminele activiteiten wordt gebruikt.

 4. herman

  Vervelend dan stijgen de prijzen en het aantal inbraken en diefstallen weer.
  Laat toch met rust, geeft meer rust en veiligheid dan al dat gejaag.

 5. Wies

  Dat dit nog niet legaal is. Zelfs staten in Amerika hebben nu legale wiet en hasj. Gemiste kans van de vele ‘liberale’ kabinetten.

 6. Pee

  Het was natuurlijk voor eigen gebruik.

 7. RABE

  Goed gezegd Lombokker, maar we zijn hier in Nederland en dus niet zo streng.
  Hier mag de auto niet in de shredder. Daar komen processen van en dat kost allemaal te veel, dus krijgt de boef zijn speeltje gewoon weer terug.

 8. Koel Hoofd

  @Y
  idd, legaal tot een paar gram. 160 blokken is niet legaal meer, tenzij je van plan bent om jezelf voor een paar jaar in totale lockdown te gaan en die jaren totaal van de wereld door te brengen? Denk niet dat de officier van justitie daar intrapt, de lockdown is net opgeheven

 9. Cico

  Als softdrugs -echt- legaal was ipv dat idiote gedoogbeleid, dan reed die 33-jarige bestuurder gewoon in een bestelbus met het logo van de coffeeshop of kweker. Dan kan er belasting/accijns op worden geheven zoals met alcohol, de voedselinspectie kan controleren op schadelijke chemicalieen, de coffeeshophouders hoeven niet meer door semi-illegale hoepels te springen en criminelen verliezen direct een inkomstenbron. Hoe lang wordt deze waanzin nog in stand gehouden?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).