Utrechter geschopt en geslagen met fles door 20-jarige dakloze | De Utrechtse Internet Courant Utrechter geschopt en geslagen met fles door 20-jarige dakloze | De Utrechtse Internet Courant

Utrechter geschopt en geslagen met fles door 20-jarige dakloze

Utrechter geschopt en geslagen met fles door 20-jarige dakloze
Agenten hebben in de nacht van zaterdag 6- op zondag 7 augustus een verdachte aangehouden op verdenking van straatroof. De verdachte is een 20-jarige dakloze.

Agenten hebben in de nacht van zaterdag 6- op zondag 7 augustus een verdachte aangehouden op verdenking van straatroof. De verdachte is een 20-jarige dakloze.

Rond drie uur snachts liep er een 41-jarige Utrechter met zijn fiets aan de hand op de Boothstraat toen hij werd aangesproken door een onbekende man die om geld vroeg. De Utrechter gaf aan dit niet te hebben en liep verder. Op de Breedstraat zag hij dezelfde onbekende man weer. Dit keer vroeg hij op een bedreigende manier om geld en dreigde met een fles. De verdachte gaf het slachtoffer een duw waardoor hij viel en werd geschopt.

De Utrechter bleef aangeven geen geld te hebben. De verdachte bleef schoppen en sloeg het slachtoffer met een fles. Vervolgens pakte hij de fiets en telefoon van de Utrechter en ging ervandoor.

Omstanders hielpen het slachtoffer en schakelden de politie in. In de omgeving werd gezocht door agenten en ze zagen de verdachte fietsen op de Loeff Berchmakerstraat. Hij reed de Neude op, ging langs de terrassen en reed daar bijna twee mensen aan. De verdachte vervolgde zijn weg richting de Oudegracht en kwam recht op een agent af. De agent kon de weg blokkeren met zijn fiets.

De verdachte kwam ten val en kon worden aangehouden door de politie. De man zit momenteel vast. Het slachtoffer liet zich behandelen aan zijn verwondingen. Hij bleek onder andere een hersenschudding te hebben.

2 Reacties

Reageren
  1. Geenstijl@Utrecht

    Goh laten wij als maatschappij dan zorgen dat deze dakloze een vast verblijf krijgt in een penitentiaire inrichting.

  2. Jan

    Er lopen een aantal “nieuwe” daklozen rond die ik vaak tegenkom in de Voorstraat die bijzonder agressief gaan doen als je nee zegt en ze lopen er meestal half dronken bij met een blikje bier in de handen. Die zijn ook wat jonger. “Voel je je te goed voor mij” en dingen als dat krijg je dan te horen, altijd uitdagen. Ik ontwijk ze maar, heb geen zin in blauwe plekken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).