Utrechter heeft geen zin om celstraf uit te zitten en barricadeert deur Utrechter heeft geen zin om celstraf uit te zitten en barricadeert deur

Utrechter heeft geen zin om celstraf uit te zitten en barricadeert deur

Utrechter heeft geen zin om celstraf uit te zitten en barricadeert deur
Bron: Instagramaccount Politie Utrecht Centrum
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in Utrecht een man aangehouden die nog 58 dagen gevangenisstraf moest uitzitten. Deze persoon liet zich echter niet zonder slag of stoot meenemen en de hondenbrigade moest eraan te pas komen om de man te arresteren.

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in Utrecht een man aangehouden die nog 58 dagen gevangenisstraf moest uitzitten. Deze persoon liet zich echter niet zonder slag of stoot meenemen en de hondenbrigade moest eraan te pas komen om de man te arresteren.

Naast de celstraf die de man nog moest uitzitten, moest hij ook DNA afstaan vanwege een eerdere veroordeling. Agenten gingen de man ophalen bij zijn huis in Utrecht, maar tijdens het gesprek gooide hij de deur dicht. Vervolgens barricadeerde hij de deur met allerlei spullen uit zijn woning.

De man sloeg daarnaast volgens de politie dreigende taal uit. Hij zei dat hij niet zou meewerken aan zijn aanhouding en dat hij geweld zou gebruiken. Daarop is besloten de hondenbrigade in te schakelen. De man is uiteindelijk ‘met gepast geweld’ aangehouden.


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg maken samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode en hebben daarbij jouw hulp nodig! Lees hier meer en bestel alvast een boek.

17 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Elektronisch toezicht was een stuk goedkoper geweest,volgens mij …

 2. Pee

  Dacht hij er zo onderuit te komen?

 3. Ton

  Leuke buurman.

 4. Klok

  En dit schorem houdt dan sociale woningbouw bezet.

  Er was een tijd dat je dit soort lieden gewoon de standsgrenzen uit kon zetten.

  Dan wordt het welliswaar een probleem van iemand anders, maar niet meer van “ons”.

  Ik ben voor.

 5. Massegast

  Ik heb wel eens het super-rechtse idee om van elke burger DNA op te slaan. Dus al bij geboorte en ook van elke binnenkomer op Schiphol etc. Het zou de performance van politie en justitie sterk verbeteren denk ik. Al heb je dan wel minder spannende tv programma’s over mysterieuze cold cases. Alles heeft z’n prijs.

 6. Claudia

  Lief hondje!

 7. Klaasjan

  @Massegast
  Daar heeft een zekere ex-burgemeester van Utrecht in zijn huidige functie terecht grote bezwaren tegen, die ik hardgrondig met hem deel.
  Ik wil absoluut niet met de in het artikel genoemde “meneer” in dezelfde kaartenbak.

 8. Ton

  @ Claudia
  Thuis is het een schatje.

 9. Utrechtse Jantje

  Beste @ Klaasjan , ik ben het ergens ver weg wel met je eens , maar het idee van @ Massegast … Zou het werk van de Politie wel sterk bevorderen bij het opsporen van de diverse overtredingen , en dan voornamelijk de zware natuurlijk ……. En die kaartenbak vind ik zo’n probleem niet , ik heb niks te verbergen namelijk ……

 10. Koel Hoofd

  @Utrechtse Jantje, je hoeft helemaal niets te verbergen hebben om toch slachtoffer te worden….
  Die kaartenbak van Massegast, dat heeft ooit miljoenen onschuldige mensen het leven gekost. Dat kennen we nu als de holocaust.

 11. Kjelvic@outlook.com

  Ik lees dat er weer een hoop speurders reageren met hun DNA databank,maar dit is geen oplossing voor misdaad of opsporing,er kunnen ook onschuldige mensen veroordeeld worden ivm DNA overdracht die onschuldig is,en ga jezelf daar maar is tegen verdedigen.

 12. Vissers

  @Utrechtse Jantje

  Als je niets te verbergen hebt, waarom post je hier dan niet gewoon onder je volledige voor- en achternaam?

  En verder: https://decorrespondent.nl/nietsteverbergen

 13. Klaasjan

  @Utrechtse Jantje
  Dat argument “ik heb niets te verbergen” verdwijnt al heel gauw als je even kritisch nadenkt over alles waarvan je niet wilt dat anderen dat van je weten. Dat hoeven echt geen grote zware geheimen of “zonden” te zijn! Een beetje vervelende overheid en alles wordt tegen je gebruikt.

 14. Klok

  @ Utrechtse Jantje

  Totdat je land ineens een dictatuur zijn te blijkt geworden. Zoals in een aantal landen gebeurd is de afgelopen 20 jaar.

 15. Realist

  @Massegast. Controle en toezicht door de overheid? Klinkt meer als een radicaal links idee. In China zijn ze er al aardig ver mee.

 16. cas

  @ Utrechtse jantje, dat je niks te verbergen hebt zegt niet dat je ook niks wilt verbergen. Ik rij van a naar b en soms naar c, ik kook, doe de was, loop door de stad en nog veel meer. maar niemand mag zomaar weten wat ik doe. En al helemaal niet zomaar organisch materiaal opslaan van mij.

 17. Thuisblijver

  En @ Vissers ? Loop jij buiten met je adres op de rug van je jas?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).