Utrechter loopt meerdere breuken in gezicht op bij mishandeling door groep jongens; politie zoekt getuigen Utrechter loopt meerdere breuken in gezicht op bij mishandeling door groep jongens; politie zoekt getuigen

Utrechter loopt meerdere breuken in gezicht op bij mishandeling door groep jongens; politie zoekt getuigen

Utrechter loopt meerdere breuken in gezicht op bij mishandeling door groep jongens; politie zoekt getuigen
De politie zoekt getuigen van een zware mishandeling die op zondagavond 23 oktober plaatsvond in de Kanaalstraat in Utrecht. Een Utrechter raakte zwaargewond toen hij door een groep van zes tot acht jongens geschopt en geslagen werd.

De politie zoekt getuigen van een zware mishandeling die op zondagavond 23 oktober plaatsvond in de Kanaalstraat in Utrecht. Een Utrechter raakte zwaargewond toen hij door een groep van zes tot acht jongens geschopt en geslagen werd.

Het slachtoffer liep zondag rond 22.30 uur samen met een bekende van hem op de Kanaalstraat. Ter hoogte van de kruising Bantamstraat/Palembangstraat passeerden ze een groep van zes tot acht jongeren die zwaar vuurwerk aan het afsteken waren.

De tweede keer dat dat gebeurde, leek er gericht te worden gegooid naar het slachtoffer. Toen hij daar wat van zei, werd hij door de groep aangevallen en in zijn gezicht geslagen en geschopt. Het slachtoffer liep verschillende botbreuken in zijn gezicht op en brak mogelijk ook zijn hand.

De verdachten renden na de mishandeling vermoedelijk werd van de Palembangstraat in de richting van de Van Riebeeckstraat. Agenten startten een zoektocht, maar de jongeren werden niet meer gevonden. Van drie jongeren heeft de politie een signalement verspreid.

De politie is op zoek naar getuigen die het incident hebben zien gebeuren of meer weten over de mishandeling. Ook ontvangt de politie graag camerabeelden.

33 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Altijd maar weer die “jongeren”. Goed signalement ook wel: vooral de 1 na laatste bullet zegt al weer voldoende.

 2. Rob

  Zoveelste ‘incident’ veroorzaakt door die fijne ‘jongeren’. Misschien tijd voor permanent toezicht? Scheelt zo’n 5-6 zwaargewonden per jaar..

 3. Robert

  Er wordt bijna elke avond (zwaar) vuurwerk afgestoken in de Kanaalstraat, nothing new. Tijd voor meer toezicht en handhaving

 4. Kaat

  Vreselijk incident weer. Hopelijk zijn er beelden, anders ben ik bang dat ze vrij blijven rondlopen.

 5. TB

  Ik denk dat we het signalement van de overige jongens ook wel kunnen raden…

 6. Wies

  Zoals ik eerder al zei: nooit wat van het gedrag van ‘jongeren’ zeggen. Dan raak je hun ‘eer’. En dan volgt het k-woord, of zoals hier heftige agressie.

 7. Lombokker

  Ze zijn op de Kanaalstraat al weken aan het knallen, vrijwel iedere avond is het raak.
  Handhaving en/of politie in geen velden of wegen te bekennen, dus die ‘jongeren’ wanen zich onaantastbaar. Het probleem benoemen mag niet, want dan wordt je meteen als racist weggezet. Met als resultaat dat mensen steeds minder vertrouwen in de overheid hebben, en er steeds meer mensen op radicale partijen gaan stemmen.

 8. Don

  Ben benieuw wat er moet gebeuren wil de gemeente utrecht overwegen om in ieder geval permanent camera toezicht neer te zetten op dit soort plekken.

 9. Realist

  @Lombokker. Radicale partijen zijn de partijen die nu aan de macht zijn. Dat zijn de partijen die woke links progressief beleid uitvoeren en dit soort problemen niet oplossen maar juist veroorzaken. De partijen waar jij op hint zijn niet radicaal, die zijn realistisch..

 10. Lombokker OG

  Ik ben na 6 jaar wonen in een van de zijstraten van de Kanaalstraat eerlijk gezegd een beetje murw gebeukt door dit soort tuig. Al 6 jaar praten over aanpak van criminaliteit, drugs en masculine agressie. Praten, praten, praten. In de buurt zijn mensen inmiddels zo mild: och het zijn jongens, laat ze. Dat is van alle tijden. Zo gaat het al jaren. Het hoort bij de straat.

  Als je de wijkagent belt, word je bijna uitgelachen. Herstel dat vertrouwen nou eens man. Actie!

 11. Hans

  @ Lombokker

  Hoezo wordt het probleem niet benoemd?
  Het was toch geen groep meisjes uit groep 4 wat hier al touwtjespringend beschreven wordt?
  Het wangedrag wordt benoemd, er wordt een signalement gegeven wat zo feitelijk mogelijk is. Wat moet er dan nog aan toegevoegd worden volgens jou?
  Ben het overigens met je eens dat i.v.m. dat klotevuurwerk wat wordt verknald – en wat al weken gaande is – een vorm van permanent politietoezicht nodig is. Blijkbaar zijn hun ouders, die deze jochies naar ik aanneem hebben, daar niet goed toe in staat. Dat laatste zou eens even uitgezocht moeten worden.

 12. MB

  Het enige wat helpt is het plaatsen van goede camera’s. Meer surveilleren heeft te weinig of geen nut. En op basis van getuigenissen is het lastig om mensen goed veroordeeld te krijgen.

 13. buurtbewoner

  @Hans
  een beetje wereldvreemd? de ouders van dit soort lieden hebben nul invloed, en nul kennis wat hun zonen eenmaal op straat uitvreten.
  Bovendien is het probleem niet wat jij zegt, maar juist de structurele overlast door deze groepen jongemannen, ik zie ze dagelijks op kanaalstraat, uit puur lijfbehoud kun je beter oversteken als je zo’n groep in de avond nadert en al helemaal niets zeggen, want dat is precies waar ze op uit zijn!

  Overigens zie ik bizar weinig handhaving of politie in Lombok, in tegenstelling tot nabijgelegen cs centrum enz

 14. Lombokker

  @Don
  Op de Kop van Lombok (Kanaalstraat/Damstraat) is permanent cameratoezicht, op de plek waar deze mishandeling plaatsvond niet. En dat weten deze gasten donders goed. Overigens heeft 100 meter verderop (Kanaalstraat/JP Coen) in het verleden enkele maanden een tijdelijke camera gestaan, maar die alweer ergens anders in gebruik.

 15. JdV

  MB: nee hoor. Streng straffen werkt ook prima. Oppakken berechten verooordelen en vastzetten. Minderjarig? Ouders dus verantwoordelijk. Huur opzeggen. Schade verhalen op salaris of uitkering. Waardevolle goederen in beslag nemen en verkopen.

 16. Lombokker

  @Hans

  Er is helaas niet of nauwelijks discussie mogelijk over het totaal ontspoorde gedrag van een aanzienlijk deel van de jongeren met een Marokkaanse achtergrond.

  Natuurlijk ligt het gevaar van generalisatie op de loer, en zijn er populisten die van alles roepen, maar dat mag geen reden zijn om iedereen die dit aankaart maar meteen weg te zetten als een racist. Daarmee los je het probleem niet op, maar het zorgt er wel voor dat mensen zich niet gehoord voelen en het vertrouwen in ‘de politiek’ steeds minder wordt.

 17. Hans

  Hallo @ buurtbewoner

  Nee, ik ben verre van wereldvreemd.

  Maar dit soort jongens woont meestal (nog) thuis. Als ouders niks weten van wat hun kinderen op straat uitspoken wordt het hoog tijd dat ze ingelicht worden. Dat je ‘s avonds een straatje omloopt om zo’n groep re mijden is heel verstandig. Maar je hoeft je er niet bij neer te leggen.
  Bij dit soort geweldsmisdrijven moeten namelijk de daders zelf EN hun ouders benaderd worden. Dat deze ouders in veel gevallen geen vat meer hebben op het gedrag van hun kinderen op straat is een aanname die meestal wel blijkt te kloppen. Daarom moet er ook ingegrepen worden door de overheid, ‘achter de voordeur’ zoals dat in jargon heet. Daar zijn instanties voor met bepaalde bevoegdheden. De politie kan de Raad voor de Kinderbescherming inschakelen. Dit kan uiteindelijk leiden tot gedwongen hulpverlening in de vorm van een ondertoezichtstelling of een jeugdreclasseringsmaatregel.
  Mocht opvoedingshulp binnen een gedwongen kader onvoldoende soelaas bieden kan worden overgegaan tot een uithuisplaatsing. Vaak helpt de dreiging van een uithuisplaatsing om het gedrag op straat – wat vaak hand in hand gaat met schooluitval – om te buigen.
  Laat de buurt, de mensen kortom die overlast ervaren gezamenlijk de wijkagent benaderen zolang als nodig is, tot hij / zij actie onderneemt om e.e.a. in gang te zetten. De school kan ook melden bij structureel verzuim, via de Afdeling Leerplicht van de gemeente Utrecht. Ook daar kennen ze de routes die ik boven beschrijf.

  Sterkte met het gedoe.

 18. Hans

  @ Lombokker
  Dat klopt.

 19. buurtbewoner

  @Hans
  allemaal heel leuk en aardig, al die officiele instanties die je noemt, maar dat biedt tot heden geen soelaas (en in de toekomst evenmin), veel te vrijblijvend en soft, bovendien gaan al die instanties zich niet branden aan het stigmatiseren van een bevolkingsgroep.
  wat helpt is meer camera’s, meer permanent toezicht, enz enz,

 20. Hans

  Camera’s en toezicht zijn zeker nodig. Mee eens. De problematiek is dus verre van simpel. En je zal er maar mee zitten als buurt. Maatregelen in de justitiële sfeer (genoemde kinderbeschermingsmaatregelen) kunnen wel degelijk een bijdrage leveren aan het oplossen van de problemen. Maar verwacht er geen wonderen van. Want ook op deze organisaties is draconisch bezuinigd door onze voortreffelijke regering. Maar stuur er toch op aan als buurt zou ik zeggen. Anders gebeurt er helemaal niks. Helaas is er op jeugd- en jongerenwerk de afgelopen 20 jaar door neoliberaal beleid enorm veel afgebroken op het vlak van preventie en vroegtijdige opvoedondersteuning. Straathoekwerk weg, buurthuizen dicht, bezuinigingen op de Jeugdzorg etc. Dat werpt nu z’n wrange vruchten af. Goedkoop roepen dat de ouders van dit soort jongens uit hun (huur-)huis moeten worden gezet (sommigen doen dat hier, ze zijn niet wijzer) is ronduit een vorm van stompzinnig populisme. Daarmee zouden meer problemen worden gecreëerd dan opgelost worden. Het kan wettelijk gezien ook helemaal niet. Aan populisten heb je dus niks.
  Klop aan bij politie, het wijkteam, bel Veilig Thuis desnoods. Doe wat.

 21. Cico

  Wat fijn dat iedereen heel geheimzinning ‘jongeren’ tussen aanhalingstekens plaats.
  Want we weten allemaal dat het om mannenoverlast gaat, dat is namelijk 100/100 keer het geval. Of het nou woninginbraken zijn, schieten op viswinkels, met een fietslot iemand kop inslaan of nu met een groep of 2 andere mannen inbeuken.

 22. buurtbewoner

  @Hans
  het feitelijke probleem dient zich aan op straat, en het is vele malen groter dan u schetst en zich realiseert, de oplossingen die u biedt zijn aandoenlijk en staan ver van de realiteit, de Kanaalstraat is een symptoom van wat landelijk speelt in vrijwel ALLE gemeenten van meer dan 25k inwoners!
  als u zich nog steeds afvraagt waar ik het eigenlijk over heb? dan zegt dat alles..

 23. JdV

  @hans: ouders zijn verantwoordelijk voor hun minderjarige kinderen. Dit soort jongeren veroorzaakt ook heel vaak andere problemen in de omgeving. Overlastgevende gezinnen kunnen prima uit hun huurwoningen worden gezet. Dat gebeurd dagelijks in NL. Maar pappen en nathouden, pamperen met buurthuizen, jongerenwerkers en subsidies, dat is de populaire linkse oplossing met wegkijken en niet benoemen. De oorzaak van alle genoemde problemen.

 24. Jos

  @ Hans

  Dit: “Laat de buurt, de mensen kortom die overlast ervaren gezamenlijk de wijkagent benaderen zolang als nodig is, tot hij / zij actie onderneemt om e.e.a. in gang te zetten. De school kan ook melden bij structureel verzuim, via de Afdeling Leerplicht van de gemeente Utrecht. Ook daar kennen ze de routes die ik boven beschrijf.”

  Jij denkt dat dit niet al niet 40 jaar gebeurd? Alleen die wijkagent en de instanties laten die burgers structureel in de kou staan (die wijkagent is te druk bezig met zijn imago op sociale media).

  De bezorgde burgers met hart voor de wijk worden genegeerd. Je hebt overduidelijk de laatste tijd niets meer gemeld bij politie en instanties. Er wordt simpelweg niets mee gedaan. Ze wijzen naar elkaar. Ze kunnen zogenaamd pas optreden als ze zelf dingen zien of waarnemen (onzin argument eerste klas).

  Sta je er nu nooit bij stil hoe het kan dat juist mensen in de wat minder goede buurten rennen naar partijen die niks voor ze betekenen? Je nooit afgevraagd waarom de PVV (en een tijdje terug ook Forum) zo veel aanhang onder een bepaald deel van de bevolking had en kreeg? Je nooit gerealiseerd dat sommige mensen zich in de steek gelaten voelen door zo’n beetje alle politieke partijen, de overheid als geheel en instanties in het bijzonder.

  Want waar het op neer komt is dat je er zelf alleen voorstaat als je maatschappelijke zaken probeert aan te kaarten. Met gevaar voor eigen leven en dat van je naasten.

  Er is in Nederland gewoon een probleem met jeugd met ouders uit bepaalde landen. Wat de oorzaak ook moge zijn. Er is in Nederland ook een probleem met een aantal zeer intolerante religies. Dit benoemen maakt dat je op een dodenlijst komt te staan. Jij steekt toch echt je kop in het zand.

  Was getekend: een progressieve en linkse stemmer.

 25. Hans

  Laatste reactie op dit topic:

  Er bestaan alleen in Utopia – en dus niet in Utrecht – perfecte oplossingen voor dit soort overlast die een symptoom is van enorme maatschappelijke problematiek. Maar het feit dat de volmaakte oplossing niet voorhanden is betekent niet dat het enige wat je rest is stemmen op populisten die niks te bieden hebben.

  En daar komen ze dus weer: die instanties met zekere bevoegdheden. Ze bestaan nog steeds, ook al heeft een hele serie neoliberale kabinetten onder aanvoering van VVD en CDA ze op veel fronten vleugellam gemaakt, uitgekleed. Decentralisatie, taken overhevelen naar de gemeenten (lees: over de schutting gooien om zo te bezuinigen).

  Dus: blijf ze hardnekkig benaderen, misschien dat er op microniveau wat door veranderen kan. En nee, de Raden voor Kinderbescherming e.d. zijn er nadrukkelijk niet voor uitgevonden om maatschappelijke problematiek te verhelpen.
  Jos heeft volkomen gelijk. De problemen zijn enorm complex en grootschalig en hebben oorzaken die 40, 50 jaar geleden gelegd zijn.
  Dat is zorgelijk, zeker tegen de achtergrond van het huidige politieke landschap. De linkse partijen hebben bovendien wat gemeen met de populisten: aan beide kanten wordt nog geen deuk in een pakje boter geslagen. Links kan het niet omdat het te stom is en verdomd om hun splinterpartijtjes, t.w. SP, GL, PvdD, PvdA te laten fuseren om zo een machtsblok te vormen. En de populisten op rechts zijn goedkope praatjesmakers die niets dan gebakken lucht verkopen en onwetenden verder de rancune inpraten. Het neoliberalisme van CDA en VVD vaart er tot op heden wel bij. Want bij die laatste stroming ligt de oorzaak van heel wat maatschappelijke ellende (armoede onder grote delen van de bevolking, ongelijke kansen, verval van oude stadswijken etc. etc.).

 26. Koel Hoofd

  Wat verschrikkelijk voor het slachtoffer, ik wens hem veel sterkte.

  Utrecht glijdt rap af naar A’dam versie 2.0.
  Mijn stadsie is het niet meer.

 27. passalacqua

  @Koel Hoofd
  wat heeft dat met Amsterdam te maken?
  Met een groep iemand in elkaar rammen is spijtig genoeg een landelijk probleem

 28. HenQ

  De oplossing is zo simpel voor iedere grotere gemeente die hiermee te maken heeft. Hell, het is in heel Europa *exact* hetzelfde. Gewoon logisch nadenken en die racisme- stigmatiseerkaart thuis laten. De oplossing werkt voor iedere afkomst.

  Forceer dat soort gastjes gewoon in een roze teletubbiepakje, laat ze in het openbaar bijdragen aan een LGBHTQ++ doel, een padvindersafdeling of in een speciaal religieus jongenskoor ofzo..
  Helpt dat niet, ga dan gewoon over tot het afnemen van bezittingen en intrekken van het (sociale) huurcontract.

  Problems solved 😬

 29. cas

  Berovingen in Leidsche Rijn, steekpartijen onder het bollendak nu dit erbij, de politiek en politie hebben compleet geen grip op de openbare orde. Zelf met al die stomme praatgroepjes en ideeën die ze voor veel geld uit de grond stampen in “probleem” wijken. Misschien dat geld eens inzetten op beter doelen dan de zachte hand.

 30. cas

  @ Hans, begrijp jij wel dat dit juist de manier is waarop ze in die cultuur hun kinderen (jongens) opvoeden. Juist daar gaat het fout, ze worden niet opgevoed en die ouders hebben ook de verkeerde instelling. Als menig kind zonder werk thuis komt met de duurste kleding vragen ouders zich af hoe ze er aan komen, maar daar staan ze alleen te klappen omdat ze het blijkbaar goed doen want ze kunnen dingen krijgen die ze niet kunnen betalen. Misschien moeten wij de sociale voorzieningen van de ouders eens laten afhangen van het gedrag van hun kroost? wie niet horen wilt moet maar voelen.

 31. Geenstijl@Utrecht

  Daarom stem op mij,Geenstijl@Utrecht, voor de ultieme oplossing van pauperjeugd en hun ouders.

 32. passalacqua

  @Geenstijl
  en wat is die ‘ultieme’ oplossing? ben benieuwd..

 33. passalacqua

  @Geenstijl
  als het op t niveau is van dat blogje wat u blijkbaar adoreert, bespaar jezelf de moeite dan maar..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).