Utrechter veroordeeld in Purmerendse seksbende zaak | De Utrechtse Internet Courant Utrechter veroordeeld in Purmerendse seksbende zaak | De Utrechtse Internet Courant

Utrechter veroordeeld in Purmerendse seksbende zaak

Utrechter veroordeeld in Purmerendse seksbende zaak

De Utrechtse Hans A. is veroordeeld tot 10 maanden celstraf. Hij stelde zijn huis ter beschikking als plek waar een, destijds 17-jarige, jongen seks kon hebben met klanten. De jongen uit Purmerend werd 1,5 jaar lang gedwongen tot prostitutie door een groep jongeren uit zijn woonplaats.

Het slachtoffer werd onder druk gezet, mishandeld en bedreigd. Naast de Utrechter werden ook twee andere verdachten in de zaak veroordeeld tot een celstraf. De rechtbank in Haarlem legde de 19-jarige Rainel R., een lid van deze seksbende, donderdag 4 jaar celstraf op voor mensenhandel, geweld, bedreiging, poging tot afpersing, wapenbezit en deelname aan een criminele organisatie.

Video opnames

De jongen had naar eigen zeggen gedwongen seks met 700 mannen. Zijn verdiensten moest hij afstaan aan de bende. Klanten van het slachtoffer werden gechanteerd met stiekem gemaakte filmopnames van de seks. Als ze niet betaalden, werden ze mishandeld. Een aantal van hen deed aangifte.

Afpersing

De 22-jarige Raino R. kreeg 2 jaar gevangenisstraf voor betrokkenheid bij afpersing van één van de klanten. Deze man werd meegenomen naar een stille plek, waar hij werd bedreigd en ernstig mishandeld.

De officier van justitie had celstraffen tot 4,5 jaar geëist.

Hoofdverdachte

In september komen nog twee verdachten voor in deze zaak, onder wie de 18-jarige hoofdverdachte. Hij was volgens het Openbaar Ministerie de leider van de seksbende en zou het initiatief hebben genomen het minderjarige slachtoffer te exploiteren in het homocircuit.

De jongen werkte van april 2011 tot november vorig jaar als prostitué.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).