Utrechtse kat overleden nadat het dier waarschijnlijk opzettelijk is verwond door een persoon Utrechtse kat overleden nadat het dier waarschijnlijk opzettelijk is verwond door een persoon

Utrechtse kat overleden nadat het dier waarschijnlijk opzettelijk is verwond door een persoon

Utrechtse kat overleden nadat het dier waarschijnlijk opzettelijk is verwond door een persoon
Bron: Instagramaccount Politie Basisteam Utrecht Nrd
Een Utrechtse kat is woensdag overleden nadat het dier waarschijnlijk op straat door een persoon opzettelijk is verwond. De politie zegt ‘dringend’ op zoek te zijn naar getuigen.

Een Utrechtse kat is woensdag overleden nadat het dier waarschijnlijk op straat door een persoon opzettelijk is verwond. De politie zegt ‘dringend’ op zoek te zijn naar getuigen.

De kat kwam thuis met ‘zeer zware’ verwondingen. Net veel later overleed het dier. “Wij vermoeden dat er opzet in het spel is geweest”, schrijft de politie op sociale media.

Het incident vond plaats op woensdag 1 juni tussen 22.30 en 23.00 uur in de omgeving van de Jamaicadreef in de Utrechtse wijk Overvecht.

“Bent u getuige geweest van dit voorval of heeft u misschien meer informatie waarmee de politie geholpen kan worden om deze misdaad op te lossen, neem dan graag contact op met de dierenpolitie van Utrecht-Noord.”

5 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Zeer triest dit bericht …..

 2. JohnDay

  Er zijn VEEL TE VEEL katten in dit land. Ze zijn een bedreiging voor vogels en heel wat andere dieren. Richten dus heel veel schade aan.

  Als er zo af en toe een sneuvelt, lig ik daar niet wakker van.

  Dierenmishandeling echter, is niet de juiste manier om van katten af te komen!

  Over honden ben ik evenmin enthousiast.

 3. Binnenstadbewoner

  @John Day, een vaakgehoord maar een beetje een onzin argument. Hoeveel vogels worden er niet door toedoen van de mens omgelegd? Daar zal het aandeel van katten bij verbleken, zeker in de stad.
  Daarbij hebben katten hier ook weldegelijk een functie. Haal de katten weg en de muizen en ratten zullen in no time de boel overnemen. Doe mij maar een kat die door mijn tuin loopt in plaats van muizen op het aanrecht en ratten in de vuilnisbak.

  Daarnaast gaat dit bericht over een kat die door een of andere psychopaat ernstig mishandeld is met de dood van het beestje als gevolg. Erg harteloos om een dergelijk bericht daaronder te plaatsen. Het is op geen enkele wijze goed te praten dat mensen zo met dieren omgaan, zelfs als ze de enorme bedreiging zouden vormen die u onterecht in deze dieren ziet.

 4. Koel Hoofd

  @JohnDay
  U moet niet alles geloven wat de media wilt dat u gelooft omdat er een paar advocaten zijn die de Europese bevolking willen klaarstomen om, dankzij een Europese juridische procedure welke hun naam en faam (=veel geld) gaat opleveren, katten permanent op te sluiten als zijnde ‘schadelijke invasieve exoot’.
  Onze Europese kat stamt namelijk af van de Europese wilde kat en is dus geen geimporteerde invasieve exoot maar al duizenden jaren een inheemse soort welke is gedomesticeerd. De Europese wilde kat is zelfs een beschermde diersoort terwijl die toch echt moet jagen om te overleven.
  Siamezen, Perzen en Abessijnen zijn wel exoten, maar die zijn veel te duur om buiten te laten lopen en daarmee niet invasief.
  Kortom, juristen zijn geen biologen maar lettervreters die voor elke letter dikke euros rekenen terwijl ze de mens het letterrad voor de ogen draaien.

  On topic, er zal ongetwijfeld een gruwelijke hel bestaan voor dierenbeulen. Dante heeft ooit al een interessant aanbod geschetst.

 5. lezer

  Het valt niet te ontkennen dat er veel te veel katten zijn. Als mensen hun tuin ‘onttegelen’ wordt die heel snel één grote stinkende kattebak waarin het niet uit te houden is van de stank. Dat geldt ook voor de kleine tuintjes en plantenbakken aan de voorgevels. Ratten en muizen moeten bestreden worden, zeker, maar dat moet door het schoonhouden van de straten, bermen, parken enz. Maar de rotzooi die mensen daar achterlaten……

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).