Utrechtse verdachten van zes inbraken horeca aangehouden | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse verdachten van zes inbraken horeca aangehouden | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse verdachten van zes inbraken horeca aangehouden

Utrechtse verdachten van zes inbraken horeca aangehouden
De politie heeft twee Utrechters aangehouden die worden verdacht van 6 inbraken in horecagelegenheden. De mannen zitten in de cel.

De politie heeft twee Utrechters aangehouden die worden verdacht van 6 inbraken in horecagelegenheden. De mannen zitten in de cel.

Op maandag 31 december kreeg de politie melding van een verdachte situatie aan de Voorstraat. Een man was daar aan deuren aan het voelen. De man deed op dat moment nog niets strafbaars, maar medewerkers van cameratoezicht herkenden hem direct van een inbraak in een horecagelegenheid aan de Biltstraat, gepleegd op 27 december. De man, 34 jaar uit Utrecht, werd daarop aangehouden.

Hij bleek ook op camerabeelden van cameratoezicht en beelden uit een pand aan de Vinkenburgstraat te zien, van een inbraak in de nacht van 26 op 27 december. Daar bovenop kwam de verdenking dat de man verantwoordelijk is voor een insluiping bij een vereniging aan de Kromme Nieuwegracht op 18 november.

Op beelden van een inbraak bij een horecagelegenheid aan de Lauwerecht, gepleegd op 26 december, werd hij ook herkend. Bij elkaar wordt de man nu verdacht van vier inbraken.

Daarnaast is een 38-jarige Utrechter op heterdaad aangehouden op verdenking van horeca-inbraken op de Trans en de Louis Pasteurstraat, beiden gepleegd op 30 december.

1 Reactie

Reageren
  1. Jurian

    Van alle plekken waar je gaat inbreken kies je enkel plekken waar cameratoezicht een lappendeken vormt tot buiten het centrum. Slimme vogel.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).