Utrechtse vrouw (32) troggelt vier mannen samen 418.000 euro af met datingfraude Utrechtse vrouw (32) troggelt vier mannen samen 418.000 euro af met datingfraude

Utrechtse vrouw (32) troggelt vier mannen samen 418.000 euro af met datingfraude

Utrechtse vrouw (32) troggelt vier mannen samen 418.000 euro af met datingfraude
Vier mannen die samen ruim 418.000 euro verloren aan hun zogenaamde liefje; een 32-jarige vrouw uit Utrecht deed samen met haar schoonmoeder goede zaken. Ze zochten online contact, hingen een zielig verhaal op en kregen enorme bedragen overgemaakt, om vervolgens het contact weer te verbreken. De twee verdachten stonden deze week voor de rechter.

Vier mannen die samen ruim 418.000 euro verloren aan hun zogenaamde liefje; een 32-jarige vrouw uit Utrecht deed samen met haar schoonmoeder goede zaken. Ze zochten online contact, hingen een zielig verhaal op en kregen enorme bedragen overgemaakt, om vervolgens het contact weer te verbreken. De twee verdachten stonden deze week voor de rechter.

De 32-jarige vrouw benaderde de mannen, vaak wat ouder en gescheiden, via een datingsite. Als het contact was gelegd nodigde ze hen uit bij haar schoonmoeder thuis.

Daar loog ze dat ze in financiële nood zat, noodgedwongen bij een vriendin moest wonen (gespeeld door de schoonmoeder) en in de gevangenis kon komen. De verhalen werden soms kracht bijgezet door nep-telefoontjes van een schuldhulpverlener.

De valse romantische aandacht in combinatie met leugens over schulden, maakten dat de slachtoffers geld overmaakten naar de rekening van de schoonmoeder. Dat werd vervolgens gepind en zagen de slachtoffers nooit meer terug.

Bewust eenzaamheid misbruikt

De verdachten hebben volgens justitie willens en wetens misbruik gemaakt van datingsites, maar ook van de leeftijd en eenzaamheid van hun slachtoffers. Ze werden doelbewust uitgekozen.

De officier van justitie rekende het de 32-jarige vrouw extra aan dat zij al eerder voor fraude was veroordeeld. “Zij was een gewaarschuwd mens”, zei hij op zitting, “en van die waarschuwing heeft zij zich niets aangetrokken.” Bij de 60-jarige vrouw weegt strafverzwarend mee dat in haar huis een vuurwapen werd aangetroffen.

Het Openbaar Ministerie heeft tegen de 32-jarige vrouw 30 maanden gevangenisstraf geëist en tegen de 60-jarige vrouw 25 maanden waarvan 12 voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

11 Reacties

Reageren
 1. wollie

  boefje

 2. RABE

  Wat een rotwijven. Ga werken als je geld nodig. Ik hoop dat ze de volle straf krijgen en dat ze tot op de laatste cent moeten terugbetalen.

 3. GeenStijl@Utrecht 🤫

  Hoe zit het met de terugbetaling aan de slachtoffers 🤔

 4. RABE

  Van een kale kip valt niet te plukken, maar ze moeten maar onder bewind geplaatst worden als ze weer op vrij voeten komen. Ik ben woedend.

 5. Kadoendra

  @wollie

  “boefje”

  418.000 euro!

 6. Wim

  Er voor meer dan een ton per man ingestonken, en dat dan vier keer.
  Ik kan met geen mogelijkheid begrijpen dat iemand zo stom is.
  En dan niet één iemand, maar vier heren op een rij.

 7. Esrin W.

  Je moest eens weten hoe wanhopig en wishfulthinking sommige mannetjes zijn Wim.

 8. Kadoendra

  @Wim

  “Er voor meer dan een ton per man ingestonken, en dat dan vier keer.
  Ik kan met geen mogelijkheid begrijpen dat iemand zo stom is.
  En dan niet één iemand, maar vier heren op een rij.”

  Veel mensen in Nederland leven in eenzaamheid en daarom denk ik dat dit ook het geval is bij de 4 slachtoffers.

  Onderschat eenzaamheid niet, het is een soort van geestelijk marteling die mensen overkomt en als zulke mensen iemand anders ontmoeten die in eerste instantie een beetje aardig voor ze is kunnen ze makkelijke prooien worden van slechte personen.

 9. Esrin W.

  Bij mij in de straat wonen uni-geschoolden Kadoendra. Geen idee hoe dat in die hoofden werkt maar het beste voorbeeld is van mijn desperate buurmannen en hij behoort tot de grootste risicogroep van middelbare leeftijd en komt al jaren niet aan de bak. Zwaar depressief en de zelfmoord nabij ging hij uiteindelijk na jaren drankgebruik maar digitaal aan de slag. En wat denk je? Gelijk beet de eerste dag natuurlijk. Een lekker jong ding van 19 lentes maar liefst. Ze heette wel Svetlana maar een beetje apart mag toch? Het is 2020 tenslotte. Hij bralde er die eerste week op los in de buurt: “nou, als zij geen probleem heeft met het leeftijdsverschil dan heb ik dat ook niet!” en nog wel meer van die even de grote broek aantrekken opmerkingen. Totdat na wat ik en nog een paar anderen al voorspelden een week later de verhalen binnenkwamen van oma is ziek en ligt in het ziekenhuis, rekeningen kunnen niet betaald worden, auto kapot, etc etc etc. Ruim 7.400 euro werd overgemaakt naar BelarusWit Rusland. Een goede investering vond hij nog zei hij want echte liefde: dat is geven en nemen. Voorlopig was het alleen nog maar geven. Toen hij maar bleef aandringen op een ontmoeting wilde zij niet alleen komen en vroeg of het goed was dat er een bedrag overgemaakt kon worden voor twee vliegtickets. Een neef kon dan ook mee. Voor de veiligheid. Katjing! 1.100 euro verder weer. Zo’n directe vlucht was natuurlijk iets duurder dan iets met 1x overstappen. Toen na 3 maanden het kwartje viel dat hij getild was is hij nog die kant op gegaan. Hij heeft heel Minsk afgezocht naar Svetlana maar haar niet kunnen vinden.

 10. Kadoendra

  @Esrin W.

  Een persoon die opzoek is naar geluk en uiteindelijk een oplichter tegen het lijf loopt, een triest verhaal.

 11. Ooginaller

  Andersom kan ook. Ik heb een ex-collega, een leuke vrouw van ergens achterin de 40. Gescheiden, maar (toen nog) wel met een mooi huis, vooral dankzij haar ex. Tijdens een vakantie in Gambia een leuke (knappe, jonge) man ontmoet. Liefde van haar leven etc.

  Zou hier komen, maar moest iedere keer bakken met geld hebben voor vergunningen, tickets en zieke familieleden. Door iedereen tien keer gewaarschuwd. Luisterde niet, echte liefde immers. Toen nog een extra hypotheek op het huis niet meer mogelijk was, hoorde ze plots niet meer van hem.

  Moraal van het verhaal: eenzame vrouwen én mannen zijn makkelijke slachtoffers voor dit soort gewetenloze types.

  Ik hoop dat de rechter haar en haar trawant lang achter de tralies doet verdwijnen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).