Utrechtse wijk Oog in Al kampt al weken met inbraakgolf Utrechtse wijk Oog in Al kampt al weken met inbraakgolf

Utrechtse wijk Oog in Al kampt al weken met inbraakgolf

Utrechtse wijk Oog in Al kampt al weken met inbraakgolf
Foto: Politie
De Utrechtse wijk Oog in Al heeft volgens de politie te maken met een inbraakgolf. Afgelopen drie weken werden in de wijk meerdere woninginbraken gepleegd.

De Utrechtse wijk Oog in Al heeft volgens de politie te maken met een inbraakgolf. Afgelopen drie weken werden in de wijk meerdere woninginbraken gepleegd.

Volgens de politie kan de toename van het aantal inbraken ermee te maken hebben dat veel mensen op vakantie zijn. De politie doet onderzoek naar de reeks inbraken en is ook nog op zoek naar getuigen.

Aan de randen van de wijk zijn tekstkarren met digitale borden neergezet die bewoners en bezoekers erop alert moeten maken dat er veel wordt ingebroken. Op de borden staat onder meer dat mensen 112 moeten bellen bij verdachte situaties.

Terugkerend probleem

“Het blijft een terugkerend probleem, woninginbraken in de wintermaanden. De dagen zijn korter, het wordt vroeg donker en inbrekers slaan sneller toe. Daarom is het verstandig om het zeker voor het onzekere te nemen”, aldus de politie.

“Dus gaat u de deur uit, al is het maar voor even? Zorg voor een bewoonde indruk, laat een lampje branden of sluit een tijdschakelaar aan op de verlichting. Doe voordat u weggaat altijd de ramen dicht en de deuren op slot. Want een inbreker is zo binnen.”

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht 🤔

  Ik kan mij niet voorstellen wat je in dit wijk voor kostbaarheden moet zoeken ….

 2. Utrechter

  Best knap om de inbraakgolf zo te spinnen. Het ligt eraan dat de inwoners van Oog in Al op vakantie zijn. Oh nee het ligt aan de donkere dagen. Oh, het echte probleem is dat er binnen geen lampje brandt. Wacht, gouden tip, doe je ramen dicht en je deuren op slot als je weggaat. En als er dan toch wordt ingebroken dan ligt het aan de inwoners zelf, die beter op de tekstkar hadden moeten letten en even 112 hadden moeten bellen. Maar over opsporingscapaciteit, bepaalde bendes uit bepaalde wijken en landen en surveillance is niets te lezen.

 3. Hetty

  Iemand op het huis laten passen als je met vakantie bent, lijkt me ook een goed idee, zeker in een buurt, waar veel word ingebroken.

 4. Esrin W.

  @steengijlutrecht: het is deze wijk. Het is ook niet dat auto, dit vraag of die huisje.

 5. Harm

  Wat valt er te halen? Serieus, een laptop, een tv en een geluidssysteem als je mazzel hebt. Zaken die steeds minder bijzonder zijn. Zeker op een illegale markt zal de prijs ook lager liggen. Dus wat heb je dan? 500 euro op z’n best met ontzettend veel moeite en een week of 2 werk. Gaat hem op de kick of is het persoonlijke onvrede?

 6. Aqua

  @Esrin W
  ook zo irritant, het gebruik van hun en me!
  me baas gaat weg, hun gaan op vakantie

 7. Erin

  Hahaha @Harm toch…
  Deze potentiële buit zegt meer over jezelf

 8. Aqua

  @geenstijl
  in elk huis valt iets te halen, vrijwel iedereen heeft pc laptop telefoon tablet sieraden, geld enz

 9. Koel Hoofd

  Ik zag gisteren de borden staan, toch wel apart dat het alleen Oog in Al betreft. Hoe infantiel voor deze wijk vol hoogopgeleide provinciaaltjes met dubbele inkomens. Kennelijk is je huis afsluiten als je weg gaat of op je zolderkamertje zit te werken hogere wiskunde geworden? Of is dit in het kader van de door elitair links gewenste ‘deeleconomie’: behalve je auto, fiets en kledingkast delen nu ook alle overige persoonlijke eigendommen delen?

  Hoe dan ook, die inbrekers wanen zich kennelijk in luilekkerland dat ze maar terug blijven komen, in die dure wijk naast de A2/A12.
  Paar jaar geleden was het schering en inslag bij de rijkere dorpen langs de snelwegen. Bleken toen buitenlandse dievenbendes te zijn.

 10. Geenstijl@Utrecht 🤔

  Aaaa de taal moraalridders zijn weer scherp zeg,er lijkt mij weinig te halen in dit wijk of deze wijk,ben nog van de oude school Esrun.

 11. KITTY

  @Utrechter: oké, het maakt niets uit of je thuis bent en of je deur op slot zit. Er moet een agent in iedere achtertuin worden geplaatst om al die burgers te beschermen, want dat is veel efficiënter. Zo goed?

 12. Trude

  @Koel Hoofd: hoogopgeleide provinciaaltjes met dubbele inkomens? Zo zuur heb ik je nog nooit over mensen horen praten, nog op zoek naar een toegankelijke studie en een leuke meid met inkomen misschien? 🤣

 13. wollie

  en dat terwijl Everard Meyster Oog innAl juist kocht om een oogje in het zeil te kunnen houden…

  …op de uitbreidingsplannen van Utrecht west (17e eeuw).

 14. Harm

  Niemand gaat er serieus op in, maar om die spullen te verkopen ben je ook tijd kwijt. Als je 2 weken als stucadoor, schilder, aannemer of electricien bezig bent verdien je het tienvoudige. Die spullen zijn weinig waard. Is het dan voor de kick of onvrede met je leven?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).