Utrechtse winkeliers slachtoffer van wisseltruc met nepgeld Utrechtse winkeliers slachtoffer van wisseltruc met nepgeld

Utrechtse winkeliers slachtoffer van wisseltruc met nepgeld

Utrechtse winkeliers slachtoffer van wisseltruc met nepgeld
Meerdere Utrechtse winkeliers zijn afgelopen maandag slachtoffer geworden van een wisseltruc. Valse munten werden daarbij ingewisseld voor echt briefgeld.

Meerdere Utrechtse winkeliers zijn afgelopen maandag slachtoffer geworden van een wisseltruc. Valse munten werden daarbij ingewisseld voor echt briefgeld.

De politie Stichtse Vecht schrijft op Instagram over het voorval. Ze kregen dinsdag signalen uit Utrecht dat daar winkeliers slachtoffer waren geworden van de wisseltruc. Minderjarigen kwamen met euromunten bij de winkeliers met de vraag ze te ruilen voor briefgeld.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de munten van 2 euro vals waren. De echtheidskenmerken ontbreken namelijk. Zo staat er bijvoorbeeld geen tekst op de rand van de munten.

Tekst loopt door onder foto

Op de rand van de neppe euromunten staat geen tekst. Foto: Politie Stichtse Vecht

De politie waarschuwt mensen nu voor de oplichting. “Bel de politie als iemand dit soort munten probeert in te wisselen”, luidt het advies van de politie.

7 Reacties

Reageren
 1. Kadoendra

  Het zal mij niet verbazen als criminelen een grote hoeveelheid van dat nepgeld hebben gemaakt en dat dit misschien één van de eerste keren is dat ze het proberen in de markt te zetten.

  Op de rand na vind ik die munten er best wel echt uitzien, dus als een gast b.v in de supermarkt zijn boodschappen afrekent met een aantal van die nepmunten en als de kassamedewerker het niet door heeft is de kans groot dat nietsvermoedende klanten als wisselgeld een nepmunt gaan krijgen.

 2. Etzel

  Wat een moeite voor 2 euro. Ik kan me zelf al niet meer heugen dat ik zelf nog kleingeld in mijn portemonnee had dus hoef er in ieder geval niet bang voor te zijn.

 3. RABE

  Heftig hoor, de winkeliers hebben het al zo moeilijk.
  Ik hoop dat de daders gepakt worden en een flinke straf krijgen.
  Als ik een wandeling maak, zie ik helaas genoeg afval langs de kant van de weg.
  Mooi klusje voor de vandalen om het op te ruimen. Mag ook als het regent.

 4. Pee

  @Etzel
  Wie het kleine niet eert………..
  Laat jij een 2 euro munt zeker ook op straat liggen als je er 1 tegenkomt.
  Heel veel muntjes maken grote bedragen.

 5. Piet

  Eigenlijk is het een prima idee het oubollige randschrift af te schaffen. Die tekst spreekt me absoluut niet aan en ik denk dat dit inmiddels voor het overgrote deel van de bevolking geldt. Die wijziging had ik liever officieel dan op vals geld natuurlijk.

 6. wollie

  wat is een euromunt?

 7. Gregor

  Eerlijk is eerlijk, knap werk! De meeste automaten zullen ze niet kunnen onderscheiden van het echte werk. Wissel ze daar in zou ik zeggen

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).