Vannacht weer autobranden in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Vannacht weer autobranden in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Vannacht weer autobranden in Utrecht

Vannacht weer autobranden in Utrecht
Archiefbeeld DUIC. Foto: Robert Oosterbroek / DUIC
De brandweer moest in de nacht van zaterdag op zondag weer meerdere keren uitrukken voor de melding ‘voertuigbrand’. Dit keer was het raak in Overvecht en Zuilen.

De brandweer moest in de nacht van zaterdag op zondag weer meerdere keren uitrukken voor de melding ‘voertuigbrand’. Dit keer was het raak in Overvecht en Zuilen.

De eerste melding kwam om 23.40 uur binnen. Het betrof een brandend voertuig aan de Cobradreef in Overvecht. Ongeveer een uur later, rond 00.40 uur, stond er twee kilometer verderop aan het Vechtplantsoen in Zuilen ook een auto in brand.

Met de twee branden van afgelopen nacht staat de teller van uitgebrande auto’s dit weekend op vijf.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Dit jaar staan we al weer op 23 stuks.

 2. Yoshua

  @lombokker, Dat gaan er dit jaar nog veel meer worden, RTVU, AD en DUIC komen dagelijks met tussenstanden en samenvattingen. Hoograven ligt op dit moment duidelijk achter in de competitie autobranden. Mijn voorspelling deze week is Hoograven 6-5 Utrecht-Noord.
  Vreemd genoeg doet de competitie autodiefstallen helemaal niet mee terwijl de teller al op 43 staat.

 3. Wim Vreeswijk

  Dit zijn alleen maar provocaties van jongeren die willen opvallen teneinde hoger in de criminele rangorde te eindigen. Het enige wat hiertegen te doen is: handhaven, handhaven en nog eens handhaven door de werving van meer agenten en politieburo’s die uiteraard ook s’nacht geopend zijn, alsmede cameratoezicht waarbij je dus verdachte personen direct vanuit het politieburo kan monitoren en volgen. Het tegenargument van extreem links Utrecht en anti autopartijen is schending van de privacy. Hoezo?
  Iemand die niets te verbergen heeft en geen criminele ambities heeft, zou m.i. rustig gefilmd kunnen worden op de openbare weg. Het lijkt mij alleen maar een veilig idee als de overheid zijn zorgplicht jegens de belasting betalende burgers na komt, hun eigendommen beschermd blijven en in Utrecht in goede handen blijft. De gemeente zou moeten inventariseren hoeveel een effectief netwerk van camera’s in wijken met weinig sociale contrôle zoals Overvecht en Kanaleneiland uiteindelijk gaat kosten. Utrecht heeft een jaarlijkse begroting van 1 miljard, dus lokale overheid: doe daar dan ook iets concreets mee. En maak van deze wijken geen no go areas zoals in de voorsteden van Parijs of Engeland !

 4. Bill

  Heeft de korpschef inmiddels niet iets uit te leggen??? Toch absurd dat een stel jongeren in de flatwijkjes dit banlieue-achtige sfeertje ongestraft kunnen blijven voeden? Ben benieuwd naar de totale schade post van al die autobranden….

 5. Kees

  @Wimmie; leuk idee om lekker mensen te bespioneren, maar jammer genoeg helpen camera’s niet echt met het opsporen/tegengaan van dit soort criminaliteit.

  Ook al kan de politie naderhand een filmpje bekijken met daarop een langzaam uitbrandende auto, de dader is bijna nooit herkenbaar.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).